ponedjeljak, 25. travnja 2011.

...saturday night fever...

...volim subote jer je sve nekako opušteno,veselo i već unaprijed znam da ću biti dobre volje,bilo da idem nekud van s curama ili gledam doma tv s dečkom!...ova prošla mi je bila posebno zanimljiva jer sam vidjela ljude koje ne viđam tako često a dragi su mi,stvarno nije fer da neke ljude viđam samo za blagdane,ali kad su svi raštrkani na sve strane!...pošto sam u zaostatku sa postanjem kombinacija,stavljam dvije od subote,nadam se da vam se sviđaju:






1.kombinacija:
majica Zara
suknja h&m
cipele Deichmann
narukvice Tally W.
clutch Asos

2.kombinacija
haljina X Nation
cipele Deichmann
clutch h&m
ogrlica Ebay
narukvice Tally W.

...nude simplicity...

...napokon nekoliko sunčanih dana,to me uvijek jaako razveseli!...inače volim Uskrs puno više od Božića i ostalih praznika tako da sam provela nekoliko ugodnih dana,vidjela ljude koje već dugo nisam i baš mi je bilo super!...jučer sam išla sa curama svojim na kavu i baš smo se dobro ispričale,evo kombinacije koju sam odjenula pošto je sve bilo tako nekako sunčano i lijepo:


majica Zara
suknja Primark Atmosphere
balerinke New Look
narukvice h&m i Tally.W
ogrlica Acc

*nadam se da ste se i vi lijepo proveli te vidjeli Vama drage ljude,sretan Uskrs sa malim zakašnjenjem!!

xOxo,Vanilla Sky

ponedjeljak, 11. travnja 2011.

...Popis stranica za online kupovinu!...

...Evo drage moje kao što sam Vam i obećala, napraviti ću samo za vas popis internet stranica (provjerenih, odnosno s kojih sam i sama najmanje jednom kupovala) jer mislim da je to vrlo korisno za one koji tek počinju kupovati na netu i kraj svake ću ukratko napisati što tamo možete naći i sl.informacije!Također, ovaj post ću redovito updejtati :)
Pa krenimo:

http://www.brigettesboutique.com/ *američka stranica, poštarina nije pretjerana, najveći dio proizvoda je make up,no možete naći i proizvode za njegu lica,tijela,lakove za nokte, nešto malo parfema! ..Proizvođači koje možete naći na ovoj stranici su : Lancome,YSL, Bobbi Brown, Stila, Loreal, Max Factor, Urban Decay,Stila, Smashbox, Mac, Too Faced, Givenchy, Dior, Benefit, Clinique...

http://www.cheapsmells.co.uk/ * britanska stranica na kojoj možete naći veliki izbor muških i ženskih parfema od većine proizvođača po povoljnim cijenama( pogotovo kad imaju neka sniženja), ali i proizvode za njegu lica i tijela te make-up!...također,poštarina je primjerena!

http://www.allcosmeticswholesale.com/ *američka stranica na kojoj možete naći proizvođače slične stranici Brigette's Boutique(čak možda ima i veći izbor MAC, Bobbi Brown i Smashbox proizvoda), no poštarina je dosta visoka,no na kraju opet se bolje isplati nego kupovati kod nas (recimo Dior i Lancome proizvode)

http://www.fragrancex.com/ *također američka stranica koju preporučam prvenstveno za kupnju parfema (osim parfema u originalnim pakiranjima, po vrlo niskim cijenama možete kupiti i testere koji su također originalni parfemi samo bez originalne ambalaže :),a osim parfema ovdje možete naći i make-up te proizvode za njegu lica i tijela!Poštarina nažalost nije više besplatna ali se definitivno isplati kupovati više nego kod nas u parfumerijama.

http://www.strawberrynet.com/ *vrlo poznata ''jagodica'' super je stranica za kupovinu make-up-a,ali i parfema, proizvoda za njegu lica i tijela i što je super ako vam carine paket naručen s ove stranice dovoljno im je faxirati taj račun s carine i oni vam je vrate na Vaš račun!također,poštarina je besplatna na make-up,a znam da se plaća na parfeme i još neke proizvode,no nije pretjerana,tako da velika preporuka za ovu stranicu!

http://www.lookfantastic.com/ *britanska stranica na kojoj možete naći prvenstveno puno proizvoda za kosu i njegu lica i tijela,ali i nešto make-up-a!...proizvođači čijih proizvoda je najviše na ovoj stranici su E.Arden,Decleor,Tigi, Nuxe, Fake Bake, Too Faced...također,poštarina je prihvatljiva :))

http://www.sigmabeauty.com/ *moja omiljena stranica za kupnju kisteva (stvarno ima svih mogućih), kao i cijelih setova kistova, poštarina prihvatljiva!


http://www.lauress.com/ * super stranica za one koji vole koristiti mineralnu kozmetiku, po meni je ovo vrlo kvalitetna mineralna kozmetika po prihvatljivoj cijena, a troškovi poštarine su također primjereni!

http://www.extrascents.com/ * britanska stranica za kupnju parfema, ali i make-up-a od proizvođača kao što su Dior, Bobbi Brown, Calvin Klein, Rimmer, Rochas, Opi, YSL, Urban Decay kao i mnoge druge- poštarina prihvatljiva!

http://www.coastalscents.com/ * ova stranica prodaje kozmetiku navedene marke Coastal Scents i ja osobno sam isprobala neka njihova mineralna rumenila i pudere u prahu i mogu reći da sam zadovoljna, poštarina prihvatljiva!

http://www.fragrancedirect.co.uk/ * odlična britanska stranica ponajprije za parfeme(većina poznatih proizvođača, ali možete naći i kozmetiku, proizvode za njegu lica,tijela i kose, a proizvođači na ovoj stranici su: Calvin Klein, Rimmel, Bourjois, Lanvin, Lancaster, Tigi, Loreal i sl...poštarina primjerena!

http://www.abbamart.com/ * američka stranica koja ima super kistove&setove kistova po prihvatljivoj cijeni, kistovi su kvalitetni od prirodne dlake,a poštarina je minimalna!

http://www.thecosmetichouse.co.uk/ super britanska stranica gdje vrlo povoljno možete naći brandove poput Revlona, Rimmela, W7, Wet'n'Wild, Loreala, MF-a, Mac-a i slično. Poštarina je stvarno povoljna a paketi dolaze u rekordnom roku. Moje preporuke :)

http://www.eyeslipsface.co.uk/ * Za one koji do sada nisu isprobali Eyes,Lips Face proizvode definitivno je vrijeme da to učine. Extra jeftini proizvodi i više su nego kvalitetni za te cijena, a još k tome svako malo imaju razne popuste, free poštarinu i slične akcije.

http://lagirl-kozmetika.com/ * Odličan hrvatski online shop sa kvalitetom L.A. Girl kozmetikom (radila sam recenzije za njihove proizvode pa malo pogledajte), jedan od rijetkih hrvatskih shopova tako da palac gore! Poštarina je besplatna na iznose iznad 130 kn a ni inače nije pretjerano skupa pošto je hrvatski online shop.

http://www.diva-kozmetika.com/ * Još jedan hrvatski online shop gdje možete naći odlične proizvode po povoljnim cijenama, ovdje možete kupiti brandove Flormar i Gabrini, kao i mnoge druge proizvode za njegu lica, tijela, kose...Poštarina iznosi kojih 30-ak kuna.
 ***eto drage moje, nadam se da će Vam ovo barem malo olakšati ''ulazak'' u online kupovinu kozmetike, jer sjećam se kako sam ja bila izgubljena kad sam htjela nešto kupiti na netu a nisam znala gdje i kako tražiti!pozz do slijedećeg posta :)))
xOxO, Vanilla Sky

...Blemish Balm krema...

...Pošto ih i sama nedugo koristim,željela bi i s vama podijeliti oduševljenje od kad koristim ovaj super ''izum''!...Blemish Balm odnosno skraćeno BB krema zapravo je krema, spf i puder u jednom, a neke od glavnih funkcija su joj:

* UV zaštita
* Smanjuje pore
* Izbjeljuje lice
*Hrani kožu
* Tonirana je
* Prekriva mrlje
* Sadrži hijaluronsku kiselinu
* Sadrži koenzim Q10
*Prekriva mrlje

...Ja sam do sad isprobala Misshu Perfect Cover i Misshu Signature, obje u nijansi 23( to je neka medium beige nijansa) i po meni više odgovara rozom podtonu, za žuti podton mislim da bi trebala i tamnija nijansa...Jedini ''nedostatak'' ove kreme je to što je nema za kupiti u Hr,tako da ako je želite kupiti najisplativije ju je kupiti na Ebay-u, cijena za ove Missha bb kreme je cca 60 kn za pakiranje od 20 ml i cca 90-100 kn za pakiranje od 45 ml...Općenito je mišljenje da je bb kremu bolje koristiti ljeti iz razloga što je vrlo lagana na licu (puno lakša od pudera),prekriva mrlje i ima spf...Ako ne želite da vam se lice zasjaji odnosno bb kremu koja će mattirati kožu preporučila bi vam definitivno Misshu Perfect Cover, jer manje zasjaji kožu od Misshe Signature...


* eto drage moje, nadam se da sam Vam uspjela malo približiti činjenicu zašto sam oduševljena ovim bb kremama, vjerujem da ako ih počnete koristiti da ćete i vi dijeliti oduševljenje sa mnom jer su stvarno pametan izbor za korištenje umjesto tekućeg pudera ljeti!...Kasnije ću se potruditi i staviti Vam linkove internet stranica za kupnju kozmetike (s kojih sam i osobno kupovala tako da su provjerene)  i nadam se da ću vas obradovati s tim pošto znam kako je meni bilo kad nisam znala na kojoj stranici bi što naručila :))

xOxO Vanilla Sky


nedjelja, 10. travnja 2011.

...highlighter/shimmer/iluminator

...Sigurna sam da ste se svi(kao i ja) puno puta zapitale kako neke žene koje vidimo na ulici izgledaju kao da su obasjane svjetlima reflektora, e pa odgovor je vrlo jednostavan-koriste highligtere i shimmere i upravo iz tog razloga ih mnogi nazivaju ''najbolji ženini prijatelji'' jer prikrivaju male nepravilnosti koje svi nažalost imamo!U ovom postu ću vam malo pokušati razjasniti koja je razlika među navedenim make-up ''čudima'' i nadam se da će vas ovaj post potaknuti da koristite shimmere/highlightere!


* Highligter je dakle sjajni puder koji se stavlja na dijelove lica kao što su brada,nos,čelo i vrhovi obraza i najvažnija funkcija mu je da ističe određene dijelove lica...Highlighter može doći u jako sjajnom, shimmerastom obliku ili onom biserno sjajnom i treba ga koristiti u manjim količinama kako ne biste „previše zabljesnule“ :-) Može se nanositi prstima ili većom četkom!


* Shimmer čine sjajne čestice koje dolaze u raznim oblicima i služe davanju završnog, zdravog sjaja licu... Mogu biti u tekućem, krutom (poput korektora) ili praškastom obliku (poput sjenila). Prilikom njihova nanošenja mora se biti oprezan, jer svako pretjerivanje može dovesti do loših rezultata. Način nanošenja je raznolik: četka, prsti, kist za tekući puder


* Iluminator(ili kako ga često zovu-posvjetljivač) služi da bi skratile ili produžile crte lica, zapravo on je korektor u najsvjetlojoj nijansi...Također, može se koristiti i za sakrivanje podočnjaka, oblikovanje usnica, vizualno smanjivanje nosa i sl. Nanosi se nakon tekućeg pudera( jer je i on sam najčešće u tekućem obliku) i najbolje ga je nanostiti prstima odnosno lagano utapkati kako bi se čim bolje stopio s kožom!


...Ja osobno highlighter volim nanositi kratkim ravno odrezanim ''fan'' kistom,mislim da je najprecizniji za posvjetljivanje određenih dijelova lica...Vrlo bitna stvar kod navedenih proizvoda je da se uvijek kupuje nijansa svijetlija od tena!..Ja trenutno koristim highlighter od Manhattan-a čija je i slika ispod i super mi je jer dolazi u tri nijanse i ovu najtamniju koristim po ljeti kad mi je ten preplanuli a ove ostale dvije svakodnevno!

Za one koji imaju istaknutije podočnjake preporučila bi vjerojatno najpopularniji iluminator YSL koji je vrlo praktično napravljen zbog ovog kistića koji omogućava precizno nanošenje:

Eto moje drage,nadam se da su Vam sada neke stvari jasnije što se tiče shimmera i highlightera te ako ih još ne koristite da ćete ih isprobati, sigurna sam da nećete požaliti pošto su rezultati vrlo zadovoljavajući :)

xOxO Vanilla Sky

...Podloge za make-up...

...Danas sam vam odlučila napisati nešto više o podlogama za make-up odnosno primerima,pošto sam ih i sama počela nedugo koristiti i jako sam zadovoljna! Primer se dakle stavlja na lice prije nanošenja tekućeg pudera iz razloga da bi se puder ljepše ''stopio'' s kožom i kako bi duže ostao nepromijenjen na licu...Također, ako želite da vam puder čim duže ostane nepromijenjen na licu preporučam korištenje fiksatora koji se nanosi nakon što je šminkanje gotovo i kad se maskara osuši, s udaljenosti od kojih 30 cm dovoljno je pošpricati lice i to je to-imat ćete savršeni make-up cijelu večer!


...Oke,vratimo se sad na primere, meni osobno su najbolji oni od Smashbox-a koje možete kod nas naći u Sephori a cijena im je od 120-150 kn!Meni je nekako najbolji za sada Smashbox Photo Finish foundation primer kojega preporučam svima koji imaju mješovitu kožu,znači masniju T zonu i suhu kožu na nekim dijelovima lica... Dakle, ako još ne koristite podlogu za make-up svakako preporučam da isprobate jer razlika je stvarno vidljiva, a ako su vam gore navedeni primeri preskupi nije loše kao podlogu staviti neki serum za lice,meni osobno je odličan Balein Urea serum kojeg možete naći u DM-u za kojih 30 kn a serum je stvarno odličan-hidratizira kožu,brzo se upija i što je najbitnije ne masti kožu!
xOxO Vanilla Sky


subota, 9. travnja 2011.

...a sad malo na make-up...

...vjerujem da ste sve već nebrojeno puta kupile pogrešnu nijansu pudera ili bile u situaciji da ne znate odabrati koja je ona prava za Vas i upravo iz tog razloga ću objasniti kako da si olakšate kupovinu pudera kako se ne bi događalo da izgledamo kao da imamo neku masku na licu koja naravno nije u boji našeg tena:)
dakle,svi misle da je za savršen odabir pudera dovoljno znati kakav ten imamo odnosno osnovni ton kože,no ipak to nije dovoljno,za pravilan odabir pudera trebamo odrediti koji podton kože imamo(pigment koji se nalazi ispod kože, a za razliku od boje tena, uvijek ostaje nepromijenjen)


*podton možemo odrediti na dva načina:
1) prema boji-rozi ili žuti(ako nije niti jedan od ova dva onda je neutralni)
2) prema toplini-hladan ili topli(koje je teže odrediti nego podton prema boji)


...Najlakši način da otkrijete svoj podton kože prema boji je taj da pogledate koje su boje vene s unutrašnje strane zapešća i da to pogledate na danjem svijetlu!Ukoliko su vene plave vaš podton je rozi a ukoliko su vene zelene podton je žuti. Također,ako imate neke vene plave a neke zelene najčešće je vaš podton neutralan.


...Podton prema toplini je malo teže odrediti i najčešće je takav da ako imate boju očiju zelene ili plave da ste hladni podton a ako su vam oči smeđe tada je u pitanju topli podton. Ukoliko lako i veoma brzo crnite, koža je vjerojatno toplijeg podtona, a ako teško dobijate boju i skloni ste gorenju na suncu, podton kože je hladan.


...Međutim, nisu svi hladan ili topao, rozi ili žuti podton, niti je obavezno da svijetli ten bude hladan, a tamni topao, možete biti i neka varijacija ovoga!


*nadam se da sam Vam s ovim objašnjenjem barem malo pomogla, jer i sama sam previše puta kupila krivu nijansu pudera i mogu vam reći da od kad sam saznala koji je moj podton da mi se to više ne događa,tj.što se tiče nijanse nikada ne pogriješim,a svi ionako znamo da savršen puder nije jednostavno pronaći,pogotovo ako imamo mješovitu kožu ili problematičnu kožu :)
Trenutno sam u potrazi za novim puderom jer mi koža lica više nije suha(zahvaljujući višemjesečnom njegom predobrom Balea Aqua hidratantnom kremom i Balea Urea hidratantnim serumom kojeg koristim i umjesto podloge za puder) tako da ću se napokon riješiti dosadašnjeg Vichy Aera Teint pudera koji mi je odgovarao zbog suhe i osjetljive kože lica.


...malo sam proučavala,''istraživala'' i isprobavala razne pudere(govorim o tekućem puderu,u kamenu koristim već duže vrijeme Lancome Dual Finish koji mi savršeno odgovara u nijansi Rose Clair 2),a što se tiče novog tekućeg uzeti ću jednog od ova dva: Diorskin Forever ili YSL Perfect Touch pošto smatram da bi mi jedan od ta dva najbolje odgovarao. Najpovoljniji mi se čine na internet stranici(provjerenoj) http://www.brigettesboutique.com/ tako da ću ih tamo naručiti i nadati se da ću proći bez carine!

Osim kupovine novog tekućeg pudera, odlučila sam kupiti i novi kist za nanošenje istog te sam kupila Diorov Diorshow Backstage i mogu reći da sam prezadovoljna,stvarno se vidi veliki napredak općenito u nanošenju make-up-a od kad koristim kistove,tako da bi svima preporučila da nanose šminku kistovima,na Ebay-u se može naći kvalitetnih kistova po pristupačnim cijenama,kao i na stranici: http://www.sigmamakeup.com/


*za one koji se ne razumiju u kistove,za početak je dovoljno nabaviti 3 osnovna

1) kist za nanošenje tekućeg pudera
2) kist za nanošenje pudera u kamenu ili prahu te
3) ''angled'' kist za nanošenje rumenila,koji također može poslužiti i za nanošenje pudera u prahu ili kamenu tj.konturiranje







Osim ovih ''osnovnih'', ja koristim i kabuki kist srednje veličine, kist za primer(i za nanošenje korektora i  tekućeg pudera oko usta i nosa), te kist za nanošenje baze za sjenilo!
****nadam se da će vam ovaj post barem malo pomoći kako bi što pravilnije izabrali puder koji vam odgovara a što se tiče kistova svakako isprobajte ako još niste,rezultat je stvarno savršen:))

xOxO Vanilla Sky

...proljeće a u ormaru nemir :)...

...prvo mala isprika što sam zapostavila pisanje bloga u zadnje vrijeme,ali nije do mene nego fax koji mi u posljednje vrijeme oduzima najveći dio dana,bilo da moram pisati magistarski rad ili učiti...
no dosta o faxu,idemo na malo vedrije teme!
...proljeće je definitivno moje najdraže godišnje doba,nakon one tmurne,dosadne i duge zime ovo je čisto savršenstvo!ne samo da se probudila priroda nego su i ljudi oko mene odmah živnuli,izlozi trgovina vrište od jarkih boja i novih proljetnih kolekcija:)
...u 5.mjesecu imam proslavu godišnjice mature(prvih 5.je palo :)) i iz tog razloga sam se bacila u potragu za savršenim outfitom...nakon dugog razmišljanja odluka je ipak pala na haljinu pošto ionako stalno nosim suknje i haljine pa da nastavim u revijalnom tonu...nakon sati i sati provedenih na netu u potrazi za onom koja mi oduzima dah-odluka je napokon pala,na predivnu crnu sa zlatnim iz h&m-a(prva na slici),no potraga je naravno rezultirala kupnjom još nekoliko predivnih haljina iz navedene(meni najdraže)trgovine!
vjerojatno svi već znate da je ovaj modni brand otvorio prekjučer prvu trgovinu u Lijepoj našoj(onu na Cvjetnom trgu),no ja sam valjda jedna od rijetkih koju ta činjenica nije toliko oduševila...
već sam mislim napisala u prethodnim postovima da imam višegodišnju ''tradiciju'' nekoliko puta godišnje otići do Maribora ili Graza pa tamo uloviti h&m stvarčice koje me iz kolekcije u kolekciju uvijek iznova oduševe!već polako odbrojavam dane kad idem u Maribor u veeliki shopping,tako da su liste već odavno pohranjene u glavi:)
ovo su haljine koje sam kupila u posljednjih nekoliko tjedana(sve h&m),a što je najbolje skoro sve sam ulovila na sniženju,tako da uskoro očekujte kombinacije u ovim ljepoticama:
...stvarno neznam koja mi je ljepša od koje,tj.svaka mi je posebna na svoj način:ova prva crno/zlatna za godišnjicu mature je vrlo kvalitetno napravljena i predivno stoji,jedva čekam da malo potamnim jer mislim da će još bolje izgledati na preplanulu put zbog ovog zlatnog uzorka
*ovu drugu sa malim srcima također zamišljam u kombinaciji s nekim puderasto rozim bolerom i veelikom rajf/mašnom te nekim slatkim balerinkama:)
*treća mi djeluje savršeno za iskombinirati s nekim crnim blazerom ili nekom kožnom jaknom i crnim remenom,savršeno za subotnji izlazak
*pošto obožavam puderasto rozu/nude boju mislim da ću ovu četvrtu nositi vrlo često ovo ljeto,s nekim crnim cardyjem i nude ukosnicama
*peta me oduševila zbog ovog remena/mašne i iako do sada baš i nisam voljela ove ''tube'' haljine ove su me toliko očarale da ih jednostavno moram početi nositi
*ova posljednja je iz starije kolekcije i pošto je nisam uspjela kupiti kad je bila u trgovinama a jaako sam je željela bila sam presretna kad sam je ulovila na Ebay-u i to u svojoj veličini,još jedan dokaz da se na Ebay-u stvarno sve može naći,možda ne odmah ali ako imate malo strpljenja sigurno će se isplatiti,već sam se više puta u to uvjerila...haljina me oduševila vjerojatno zbog ove prljavo-bijele čipke i ovog zatvarača u zlatnoj boji,već sam je nosila na crni cardy s istom takvom čipkom(također iz h&m-a) te velikom remen/mašnom i jako mi se svidjela kombinacija!mislim da će dobro izgledati i na crni blazer i crne peeptoice za neku večernju varijantu ili s bež/nude/roskastim cardyjima za dnevne varijante...
osim ovih haljina,uspjela sam kupiti još nekoliko stvarčica iz jesensko/zimske kolekcije koje nisam našla u trgovinama i mogu reći da sam zbog toga presretna,tako da živio h&m online shop!
*kombinacije s novim stvarčicama uskoro na blogu!

xOxO, Vanilla Sky