ponedjeljak, 30. siječnja 2012.

...Jedan brzinski početak tjedna!...

...Pozdrav svima, nadam se da je Vama tjedan započeo nešto mirnije nego meni, uglavnom na poslu mi je ludnica i cijeli dan sam u nekoj jurnjavi pa nemam vremena skoro za ništa, eto zato se u naslovu posta nalazi riječ ''brzinski'' :)

U toj svoj strci sam uspjela uloviti vremena za nekoliko fotki jedne ležerne kombinacije za popodnevne obaveze, jedino što se kasnije na njoj promijenilo je to da nakon što sam izašla van sam shvatila da balerinke baš i nisu najbolje rješenje pa sam ipak obula sive gležnjače sa zakovicama. Ujutro me iznenadilo i nekoliko cm snijega no tokom dana je gotovo i nestao, ali krajem tjedna se tu kod mene očekuje nekoliko hladnih i snježnih dana, tako da snijega sigurno neće nedostajati. Razlog iz kojeg uopće pišem o snijegu je taj što ga organski ne podnosim, tj.ne volim jutarnje čišćenje auta, klizanje po cesti i bezbroj pokušaja da uopće stignem doma od nekud nakon što zakažu zimske službe (a to se u mom kraju vrlo često događa), da ne govorim o zimskoj obući/odjeći koju također baš ne volim; tako da smo snijeg i ja stvarno veliki neprijatelji, općenito zima definitivno nije moje godišnje doba i neizmjerno se veselim proljeću i ljetu!

A sad natrag na kombinaciju, i suknja i bluza su s proteklih zimskih sniženja tako da sam napokon danas ulovila vremena da iskombiniram nešto s navedenim komadima. Kombinacija je zamišljena kao romantična s dodatkom rocka, tako da se tu savršeno uklopio i moj Valentino Rock'n'Rose. Da ja ne duljim o nadolazećim zimskim danima i ideji kakav štih je kombinacija trebala imati, evo nekoliko fotki današnje kombinacije:







Blouse: NY
Cardigan: Orsay
Skirt: Takko Fashion
Flats: Borovo
Bracelets: h&m
Ring: NY

Evo to bi bilo sve od mene za danas, uživajte u ovim hladnim danima koji vas nadam se ne deprimiraju u tolikoj mjeri kao mene!

xOxO, Vanilla Sky!

srijeda, 25. siječnja 2012.

Review: My Favorite Smashbox Products

Danas sam napokon odlučila napraviti recenziju Smashbox proizvoda koje u zadnje vrijeme vrlo često koristim i stvarno sam zadovoljna!

Današnja recenzija bude za moja Top 3 proizvoda, a to su:

''Smashbox Gold Mine Face&Body Palette''

''Smashbox Contour Palette Cheek Chic''

''Smashbox Brow Tech&Cream Eye Liner Palette''

Pa krenimo redom, znači Gold Mine paleta za lice&tijelo. Što se tiče same ambalaže stvarno nemam nikakvih zamjerki, naprotiv mislim da nikoga ne ostavlja ravnodušnim i da će svakoga privući na prvu. Nadalje, ambalaža u potpunosti odgovara nazivu same palete- znači sve pršti od zlata!!

Paleta se sastoji od dva dijela, u gornjem dijelu nalazi se s lijeve strane sjajilo za usta a s desne highlighter uz neizbježno ogledalce :) . U donjem dijelu je puder za lice&tijelo.

Sjajilo je predivno prozirno sa zlatnim česticama i vrlo je postojano, a dolazi u količini od 2.3 g.

Kremasti highlighter mi je definitivno jedan od boljih koje sam probala i koristim ga vrlo često, dovoljno ga je nanijeti u vrlo maloj količini na prava mjesta(brow bone, cheek bone) i rezultat je i više nego savršen te daje predivan zlatni sjaj lica.Dolazi u količini od 2.3 g.

Puder za lice&tijelo sadrži sitne zlatne čestice i daje licu predivan ''summer glow'' i neupitno će svakom make up-u podariti savršen završni touch. Dolazi u količini od 11 g.

Po meni ova paleta savršena je i za zimu i za ljeto, za one sa tamnijim tenom ali i onim svijetlijim, odlična je za večernji make up kao i onaj dnevni. Prednost je i to što se s paletom može eksperimentirati odnosno prilagoditi je kako vam odgovara.

Evo i slika da vidite o čemu uopće pričam, jedina zamjerka je to što je vrlo teško napraviti swatch jer fotić ne može uloviti ove zlatne čestice kako bi trebalo, ali nadam se da ćete dovoljno vidjeti da vas oduševi kako je i mene. Inače, cijena palete je cca 40-50 USD, no naravno na eBayu se može i jeftinije uloviti.






(Od lijeva na desno: puder za lice i tijelo, sjajilo za usta, highlighter)

Druga po redu je paleta za konturiranje, koja mi je neupitno najdraža contour paleta i ne bi više mogla bez nje koliko sam navikla na nju!

Ambalaža je izvana prilično klasična, crna kutijica sa Smashbox logom, no unutrašnjost je definitivno druga priča. S lijeve strane nalazi se srednje smeđi puder za konturiranje, a lijeva strana je podijeljena na dva dijela- rumenilo i highlighter. Gornji dio poklopca sastoji se od ogledala i primjera kako pravilno koristiti paletu.


Ja sam uglavnom oduševljena sa sva tri dijela i ne koristim ih stalno sve odjednom, kao i kod Gold palete, možete je koristiti kako vam odgovara, odnosno kakav look želite postići. Ja lice obično konturiram samo za večernje izlaske jer smatram da je za dnevni look intenzivnije konturiranje pretjerano. Znači za dnevni look stavljam samo rumenilo i malo highlightera, a za večernji napravnim kompletni contour. Ako niste baš vješti što se tiče konturiranja, evo jedan koristan i jednostavan video gdje možete u kratkom vremenu naučiti kako pravilno konturirati lice:
Mislim da sam rekla sve ono što je bitno za ovu paletu, e da, cijena joj je cca 100-150 kn, naravno ovisi gdje je na netu kupujete. Ja opet preporučam eBay :)


                Swatch: Contour Palette(s lijeva)- contour powder, blush, highlighter)



I zadnji Smashbox proizvod kojeg recenziram je paleta koja sadrži 4 ''brow powder-a'' i 6 predivnih kremastih eye linera.

Paleta dolazi u jednostavnom crnom pakiranju, unutar palete je maleno ogledalce i sama paleta je prilično mala tako da je možete bez problema stalno nositi sa sobom.






''Brow Tech'' paleta kako sam već rekla dolazi u 4 nijanse i mislim da nijanse odgovaraju većini ljudi. Kod ove palete super je to što se lijepo da izblendati kad se nanese na obrve i nije onako ''praškasta'' te izgleda vrlo prirodno.

                          Swatch: Brow Tech (gledano s lijeva): Taupe, Brunette, Blonde

Kremasta sjenila dolaze u 6 nijansi i odlično su pigmentirana. Što se tiče postojanosti, bez problema drže i do 8 h a da se ne razmažu, tako da što se općenito kremastih eye linera tiče definitivno su prošli moj test izdržljivosti.

Swatch: Cream Eye Liner(gledano s lijeva)- Image, Tunder, Putty, Caviar, Picasso, Midnight Brown


Sve u svemu mislim da nitko ne bi požalio kupnjom ove palete iz razloga što je ustvari vrlo mala a unutra se nalazi prilično puno nijansi eye linera, a to je i bio glavni razlog što sam je ja kupila, jer osim crnog i zlatnog nisam imala niti jednu drugu nijansu, tako da me ova mini paletica poprilično oduševila. Cijena joj je cca 20-25 $.

Eto nadam se da ćeVam moja recenzija Smashbox proizvoda barem malo pomoći ukoliko ste planirali kupiti koji od ovih proizvoda ili ste u potrazi za nečim sličnim. Osim ove Gold Mine palete, mislim da je cijena ostalih proizvoda  pristupačna s obzirom na samu kvalitetu , tako da vam zasigurno neće biti žao ako kupite bilo koji od recenziranih proizvoda ;)

xOxO, Vanilla Sky

nedjelja, 22. siječnja 2012.

...Winter Swallows...

Evo mene opet, nadam se da ste i Vi uživali u ovom kišno/sunčano/vjetrovitom vikendu i da ste uspjeli napuniti baterije za nadolazeći tjedan. Osim odmaranja, nadam se da ste izašli i na referendum kako bi odlučili o budućnosti Lijepe nam naše, kojoj po meni ni ''za'' ni ''protiv'' ne može previše pomoći, al dobro, da ne ulazim sad u ove političke vode, ovo je ipak blog o onim zanimljivijim temama!

Moj vikend je prošao prilično mirno i naravno prebrzo: nekoliko kava s frendicama, gledanje filmova u kasne sate sa mm, izlazak u petak i nedjeljni ručak kod mojih i to je to ukratko, uglavnom moja klasična vikend-rutina :)

Današnjih skoro 15 stupnjeva i sunce nekako su me podsjetili na proljeće pa sam izvukla iz ormara jednu od dražih suknji koja me nekako najviše podsjeća na to godišnje doba koje toliko volim. Evo i slika pa da shvatite zašto je to tako, uglavnom jedna ležerna nedjeljna kombinacija začinjena sa predivnim Juicy Couture Viva La Juicy-em, koji mi je nekako najbolje legao na ovaj ''slatkasti'' outfit.

Pozdrav do idućeg posta & stay fashion forever please ;)









Tanktop: Takko
Cardigan: h&m
Skirt: h&m
Flats: New Look
Clutch&Ring&Belt: h&m
Bracelets: eBay

xOxo, Vanilla Sky



srijeda, 18. siječnja 2012.

Love is in the Air!

Pozz drage moje, evo ja sam sva u nekoj žurbi posljednjih dana, ali naravno našla sam vremena za jedan brzinski post i jednu ležernu vikend kombinaciju, koja je bila za šetnju s dečkom  i Neom. Bilo je sunčano pa sam se malo krivo odjenula za šetnju tako da sam se već skoro sledila nakon deset minuta pa je šetnja i prilično brzo završila :)

Danas me obradovao još jedan paket iz h&m-a u kojem je jedna predivna beige haljina, jedna predivna oversized ogrlica i još nekoliko basic stvarčica, no još uvijek čekam i preostale pakete da stignu pa da napravim jedan zaokruženi ''zimski'' h&m haul. Većinu stvari očekujem u slijedećih nekoliko tjedana no naravno ja svaki tjedan nešto kupujem pa bi po takvome trebalo čekati godinu dana da sve stigne, tako da još dva-tri paketa i onda ide recenzija.

Još jedna novost na blogu bude i ta što ću ubuduće za određene proizvode raditi i video recenzije, tako da bi Vam još bolje mogla predstaviti i ocijeniti kupljene proizvode.

Evo to bi za danas bilo sve od mene, u nastavku slike moje vikend kombinacije, i samo da napomenem da sam mirisala na svoj Let it Rock!









xOxO, Vanilla Sky

petak, 13. siječnja 2012.

Review: IQ Cosmetics proizvodi (by Bipa)

U današnjem postu odlučila sam napisati nešto o IQ proizvodima koje koristim već duže vremena i mogu reći da sam čisto zadovoljna. Kao što možete vidjeti u naslovu posta, ove proizvode možete kupiti u Bipi.

Danas Vam donosim recenziju IQ tekuće podloge, kompaktnog pudera, maskare, palete sjenila i tekućeg korektora:


Pa krenimo napokon, prvi na redu je IQ Matt Sensation tekuća podloga. U zadnje vrijeme uglavnom kupujem tekuće podloge i maskare tako je na red došla i ova iz Bipe jer su me neki proizvodi od navedenog proizvođača već ranije oduševili.

Prekrivanje: Po meni je ovo najveća prednost ove podloge,
iako nije jako gusta sasvim solidno prekriva sve manje nedostatke i primjetila sam da ne moram stavljati puno korektora kad imam ovu podlogu.

Izbor nijansi: Ova podloga dolazi u 4 nijanse što je recimo neki standardni izbor. Moja je u nijansi 01 Ivory znači najsvjetlija, što me na prvu malo i začudilopošto 99% podloga nemam u najsvjetlijim nijansama, no kao što možete vidjeti na swatchu ona nije toliko svijetla i ima neki žuti podton tako da bi oni koji imaju svijetlu put mogli imati problema s izborom prave nijanse, odnosno smatram da nije za one sa svijetlijom puti.

Ambalaža: Staklena bočica s plastičnim čepom na pumpicu, količina standardnih 30 ml, po meni čisto solidno pakiranje za tekuću podlogu.

Cijena: Cijena ove podloge je 59,90 kn i smatram da je to čisto prihvatljivo za ovu količinu koja se dobije, a definitivno je u skladu sa kvalitetom podloge.
Ocjena: 4,5/5

Po meni je ovo jedna sasvim solidna tekuća podloga. Poprilično dobro prekriva manje nedostatke, ima matirajući efekt tako da je odlična za one s mješovitom i masnijom kožom, dugo drži na licu a opet je lagane strukture.




Drugi po redu je IQ Wet&Dry kompaktni puder, s kojim sam također vrlo zadovoljna i kojeg u posljednje vrijeme svakodnevno koristim.

Namjena: Ovaj kompaktni puder kako  mu i sam naziv govori može se nanositi kao i svi ostali kompaktni puderi tj.na ''suhi'' način ili na onaj suprotni ''mokri''. Ja ga češće koristim za matiranje T-zone nakon nanošenja podloge, no odličan posao odradi i kad se nanosi ''wet'', na taj način odličan je za kreiranje nekog intenzivnijeg i dugotrajnijeg make up-a.


Izbor nijansi: Ovaj komaktni puder dolazi u 3 nijanse, što baš i nije neki preveliki izbor, no nijanse su dosta standardne odnosno neutralne pa smatram da će većina naći odgovarajuću. Ja imam nijansu 10 blond i iako nisam plavuša savršeno mi odgovara.

Ambalaža: Dolazi u pakiranju od 10 grama, ima zanimljivo napravljen ovaj gornji poklopac, a unutar pakiranja možete naći spužvicu za nanošenje i ogledalce.

Cijena: Kao i za tekuću podlogu, cijena ovog kompaktnog wet&dry pudera je 59,90 kn, što je sasvim prihvatljivo za puder ovoga tipa.

Ocjena: 5/5

Sviđa mi se sama struktura ovog pudera, djeluje vrlo lagano ali vrlo dobro matira kožu i nije onako ''praškast'' što mene zna smetati kod kompaktnih pudera. Plus mu je definitivno i to što omogućuje nanošenje na dva načina, pa kako tko voli :)


Posljednji proizvod za koji radim recenziju je IQ Lash Expert maskara. Dugo sam tražila maskaru koja će biti savršena za one male trepavice u kutu oka i za one donje- i napokon sam je našla!

Vrlo zanimljivi oblik četkice savršen je za navedenu svrhu a također može se iskoristiti nakon što nanesete neku ''basic'' maskaru da dodatno izvuče trepavice. Također, intenzivne je crne boje i sasvim sigurno će svima omogućiti da imaju dramatične trepavice.

Ambalaža: Mene je na prvu ovo pakiranje asociralo na tuš no ipak je maskara :) Pakiranje je lijepe zlatne boje a količina koju ćete dobit je 8 ml. Cijena maskare je 29,90 što stvarno nije puno za ovu maskaru.

Ocjena: 5/5


Update: Pošto sam prije nekoliko dana kupila još jedan zanimljiv IQ Cosmetics proizvoda odlučila sam i za njega napraviti recenziju, a radi se o ''Shadow Quartet'' sjenilima koje sam kupila u nijansi 1- Black Nuance.
                                                    
Ovaj ''smokey'' kvartet odlučila sam kupiti iz razloga što sam malo pregledavala svoje palete sjenila te ostala mono,duo i tako dalje pa sam zaključila da posjedujem stvarno sve boje koje mi se sviđaju-osim sivih i srebrnih nijansi. I tada sam se naravno slučajno našla u Bipi i ugledala ovu mini paletu baš takvih nijansi ;)

Sjenila dolaze u crnoj klasičnoj ambalaži sa otisnutim IQ logom, a unutra se nalaze 4 nijanse sjenila a u donjem pretincu naći ćete dva dvostrana aplikatora za nanošenje sjenila, koje ja osobno rijetko kad koristim, no za one koji ih koriste svakako će dobro doći.





Još jedna stvar koja mi se svidjela kod ovih sjenila je to što su shimmerasta a srebrnu/sivu boju sjenila uvijek nekako i zamišljam shimmerastu a ne matt, tako da je ta odlika u ovom slučaju definitivno prednost. Što se tiče pigmentiranosti sjenila ona je sasvim solidna kao što ćete i vidjeti na swatchu, istina posljednje dvije nijanse su same po sebi tamne no i ove svijetlije zadovoljavaju navedeni kriterij. Swatch je napravljen bez baze na danjem svijetlu, nijanse idu po redu s lijeva na desno:




Mislim da sam rekla sve bitne karakteristike ove mini kvartet palete, stoga ako tražite paletu sjenila za smokey look koji neće biti klasičan smokey ovo je paleta koja će sasvim korektno obaviti posao. Kao i sve ostale IQ proizvode, i ovu paletu možete naći u Bipi, po cijeni od 34,90.

Update: Evo još jedan update pošto sam naravno oduševljena još jednim IQ Cosmetics proizvodom, a to je dvostrani tekući korektor. Imam nekoliko tekućih korektora (e.l.f., Max Factor, L.A. Girl...) i moram reći da me ovaj ugodno iznenadio. Jedna strana je klasična 02 Natural Beige nijansa a druga strana je zelena koja savršeno prekriva crvenilo na Vašem licu!


Ova zelena nijansa iznimno je guste strukture tako da je potrebno vrlo malo nanijeti jer se stvarno lako razmazuje. Što se tiče ove beige strane korektora na prvu mi se činio prilično taman no kad sam ga nanijela na lice savršeno se stopio s mojim tenom. Kao i kod ove zelene strane, i ova beige je dosta guste strukture što je meni kod korektora prednost iz razloga što je prekrivanje puno intenzivnije. 

Što se tiče pakiranja ono je prilično jednostavno napravljeno odnosno moglo je biti i ljepše no ovdje ipak ne govorimo o ambalaži nego kvaliteti proizvoda :) Količina je uobičajena za ovaj tip korektora- 2x4 ml, a cijena je 30-ak kuna.

 Nešto više o ovom korektoru možete vidjeti u mojoj video recenziji koju sam napravila za *b pretty proizvode koje također možete naći u Bipi. I jedino što je ostalo mislim da je swatch samog korektora:


Evo nadam se da će recenzija ovih proizvoda barem malo nekome pomoći ako ih je planirao kupiti, kao što sam i prije navela, meni su za tu cijenu i više nego zadovoljavajući te uskoro kupujem još IQ Cosmetics proizvoda, tako da očekujte i nove recenzije uskoro!

xOxO, Vanilla Sky