četvrtak, 31. svibnja 2012.

...My Navy Dreams...

Mislim da svi već znamo kako su ove sezone opet u modi točkasti, prugasti i cvjetni uzorci tako da su svi vjerojatno sretni pošto je sve navedeno bilo ''in'' i proteklih nekoliko godina, uglavnom meni je jasno da je teško neprestano izmišljati nove trendove i logično je da se oni neprestano vraćaju i ponavljaju. Naravno u nekim slučajevima je to vrlo pozitivno no ja recimo odjeću/obuću/ modne dodatke ne kupujem po kriteriju ''trenutne popularnosti'' već po nekim svojim kriterijima odnosno da li se to meni sviđa ili ne.

Opet sam se na samom početku posta raspisala i otišla u neke krive vode, a stvarno sam samo htjela napisati da volim navy lookove i prugasti uzorak na odjeći i modnim dodacima, ponajviše iz razloga što me podsjeća na ljeto, sunce i more. Moja današnja izvedba je prilično jednostavna, tamno plava suknja koja mi je stvarno draga i koju već jako dugo imam u kombinaciji sa prugama- odabir s kojim se nema što pogriješiti.



















xOxO, Vanilla Sky!

utorak, 29. svibnja 2012.

Moji najdraži proizvodi za njegu lica!

Pošto sam dobila već nekoliko upita/prijedloga vezanih uz proizvode koje koristim za njegu lica mislim da je pravo vrijeme za post o navedenoj temi!

Također, pošto Vam na blogu uglavnom predstavljam dekorativnu kozmetiku smatram da će dobro doći malo promjene, zar ne?

Govoreći o proizvodima za njegu lica mogu reći da su mi vrlo bitni jer smatram da je njega lica vrlo važna a ponajprije i zahtjevna ''aktivnost'', tako da joj definitivno treba posvetiti posebnu pažnju. Generalno kad govorim o svom licu moram priznati da nikad nisam imala problema sa nekim većim nepravilnostima tako da sam vrlo zahvalna na tome. Koža mog lica je mješovita, dakle preko zime recimo neki dijelovi su suhi odnosno dehidrirani, a T-zona je masnija (pogotovo ljeti), tako da i proizvode prilagođavam toj činjenici. Što se tiče prištića, akni i mitesera naravno da se pojavljuju s vremena na vrijeme, no smatram da se pravilnom njegom lica puno toga može spriječiti i poboljšati.



Pošto općenito volim isprobavati nove proizvode i stalno ih mijenjati tako je i u ovom slučaju, dakle kad govorim o proizvodima za njegu lica. Također, kao što je vidljivo sa slike, koristim dosta različitih proizvoda, naravno ovisno o potrebi i trenutnom stanju u kojem se koža lica nalazi.

Za početak, krenula bih s proizvodima koje svakodnevno koristim nakon skidanja šminke, dakle prve su na redu umivalice/pilinzi.
Proizvodi koji trenutno obavljaju navedeno su:

* Garnier Pure Active Exfo Brusher gel
* Garnier Pure Active Blackheads Scrub
* Neutrogena Visibly Clear 2u1 Wash/Mask
* Alverde Peeling Perle



Garnierov ExfoBrusher koristim već dosta dugo, još od kad je izašao i moram priznati da sam se navikla na njega i bilo bi mi valjda čudno da ga ne koristim. Razlog iz kojeg ga volim je taj što stvara lijepu pjenu i nije preagresivan za lice kao što znaju biti proizvodi sa sličnom namjenom. Također, četkica je gumena te vrlo nježna i mekana, no ipak dovoljno efikasna da očisti sve nečistoće s lica. Ovaj gel omekšava kožu lica te dubinski čisti sve nečistoće, a ujedno i smanjuje pore. Ja ga koristim svaku drugu večer prije pilinga i zaista pomaže da se na licu ne stvaraju prištići. Cijena mu je između 45 i 50 kn, ovisno gdje se kupuje.

Garnier Pure Active Blackheads Scrub zaista je odličan piling za uklanjanje nečistoća na područjima gdje se stvaraju miteseri, a pritom i sprečava nastajanje novih. Njega koristim 3 puta na tjedan iz razloga jer je dosta agresivan i pomalo isušuje kožu, tako da mislim da svakodnevna upotreba nije za mene. Cijena ovog proizvoda je oko 40-ak kn.

Neutrogenin Visibly Clear 2u1 gel za umivanje i masku stvarno koristim već jako dugo vremena i taj proizvod je već davno postao dio moje stalne postave kad govorim o njezi lica. Ukoliko se koristi svakodnevno kao gel za umivanje, vrlo temeljito očisti kožu od ostataka šminke, nečistoća i masnoća i pomaže da se ne stvaraju akne. Ja ga u posljednje vrijeme uglavnom koristim jednom tjedno kao masku jer ne isušuje kožu i dubinski je čisti. Cijena mu je oko 40 kn.

Alverde Peeling Perle koristim koja 3 mjeseca kao dnevni piling i više sam nego zadovoljna. Činjenica je da većina dnevnih pilinga podosta isušuje kožu tako da sam dugo tražila proizvod koji mi neće isušivati i zatezati lice- i našla ga. Odličan je i zbog toga što temeljito očisti sve nečistoće s lica i koža je nakon korištenja izuzetno mekana i matirana. Cijena mu je u dm-u između 20 i 30 kn.

Osim navedenih proizvoda, jednom tjedno koristim i razne maske za hidrataciju/
čišćenje kože a najdraže su mi Valdini maske.

Nakon ovih umivalica, vrijeme je za kreme bez kojih nikako ne bi mogla i o kojima sam totalno ovisna:

* Alverde ulje od divlje ruže
* Alverde krema za lice za osjetljivu kožu
* Alverde krema od divlje ruže
* Vichy Aqualia Thermal


Alverde ulje od divlje ruže koristim već nekoliko zima ili po potrebi kad primijetim da mi je koža dehidrirana, prvi puta kupila mi ga je moja majka i to zabunom tako da joj puno hvala :) Ovo ulje stvarno divno nahrani kožu i jako brzo se upija, a najbolje stvar koju sam primjetila kod ovog proizvoda je to da smanjuje one sitne ožiljke koji ostaju nakon prištića (zbog učinka divlje ruže). Cijena ovog proizvoda je prava sitnica- oko 30 kn.

Krema od divlje ruže iz iste linije također je već dugo dio moje stalne postave i nju koristim na dnevnoj bazi. Odgovara mi iz razloga jer nahrani i hidratizira kožu, ne stvaraju se prištići od nje i ne masti lice prejako. Cijena joj je oko 25 kn u dm-u.

Alverde kremu za osjetljivu kožu kupila sam za prošlu zimu čisto da malo zamijenim ovu od divlje ruže. Poznato je da nam je koža zimi izuzetno osjetljiva, suha i da joj je potrebno puno više njege nego ljeti, i moram priznati da je ova krema odradila odličan posao. Cijena joj je ista kao i ovoj prethodnoj.

Vichy Aqualia Thermal po meni je stvarno odlična krema koja vrijedi svake kune iz razloga što jedino što radi je to da dubinski hidratizira kožu, no za razliku od većine ostalih krema sa istom namjenom, Aqualia Thermal ne potiče stvaranje akni odnosno mogu je koristiti i oni sa normalnom ali i oni sa osjetljivom kožom lica- dakle zaista je univerzalna. Cijena joj je oko 115 kn.

Osim krema, svoju njegu lica ne mogu zamisliti niti bez seruma, posebno u ljetnim mjesecima, a evo koji su mi najdraži:

* Adrience Oligosource
* Balea Aqua Serum
* Baler Urea Serum



Adrience Oligosource ljeti koristim svaku večer umjesto kreme, nevjerojatno je kako nimalo ne zamasti kožu a toliko je hidratizira da je to divno- kao i sam osjećaj na licu! Ovo mi je valjda već 5 pakiranje i neznam kako bi preživjela ljeto bez ovog proizvoda. Cijena mu je oko 150 kn za 30 ml.

Baleini Aqua i Urea serum također su proizvodi s kojima sam vrlo zadovoljna, iz razloga što su cjenovno vrlo pristupačni a odlično hidratiziraju kožu a pritom je ne maste. Također, mogu vam poslužiti i kao baza za tekuću podlogu ukoliko nemate pravu bazu ili ne volite kreme koristiti kao baze- ovo je po meni super rješenje. Odlična stvar mu je i cijena, koja je zaista smiješnih 25 kn u dm-u. Balea Urea serum je ja mislim 30-ak kuna što je isto povoljno za tako odličan proizvod.

Proizvodi koje naravno ne volim koristiti su oni za prištiće, dakle njih koristimo kad nas grdosije već napadnu i kad želimo da što prije prođu. Za tu namjenu koristim slijedeća dva proizvoda:

* Babylove zaštitna krema
* Avene Diacneal



Babylove kremu koristim od nedavno i mogu reći da sam čisto zadovoljna s njom. Sadrži cink i ekstrakt kamilice a pošto je poznato da cink pomaže kod isušivanja prištića tako je naravno i u ovom slučaju. Ovu kremu dakle koristim po potrebi- točnije čim vidim da se prištić pojavi, i mogu reći da ga preko noći isuši i da pomaže da ožiljci brže prođu. Cijena ove kremice je 15-ak kuna u dm-u.

Avene Diacneal koristim već dosta dugo vremena, i to za istu namjenu kao i Babylove kremu- dakle kod pojave prištića. Koristim je uglavnom preko noći i odlično djeluje na prištiće, isuši ih i pomaže da upala prije prođe i da ne nastaju ožiljci. Cijena mu je oko 90 kn u ljekarnama.

Eto drage moje to bi ukratko bilo sve o proizvodima koje koristim za njegu lica, kao što sam već rekla mislim da bi nam svima njega lica trebala biti vrlo bitna, pa uz to i proizvodi koji nam služe za istu. Sve proizvode koje sam danas navela ne koristim  svakodnevno već ih kombiniram po potrebi a kao najvažniju stvar spomenula bi to da je vrlo važno da svi pronađemo upravo savršenu kombinaciju proizvoda koji će nam odgovarati i s kojima ćemo biti zadovoljni.

 xOxO, Vanilla Sky!

subota, 26. svibnja 2012.

Review: Eye Shadow Base (Primer)

Današnja recenzija je o jednom vrlo bitnom proizvodu- bazama za sjenila odnosno primerima. Do sada sam ih dosta isprobala a Vama donosim recenziju za njih 9, dakle one koje trenutno posjedujem ;)




xOxO, Vanilla Sky!

četvrtak, 24. svibnja 2012.

Još jedan Shopping Haul!

Pošto sam u posljednje vrijeme kupila dosta novih stvari- vrijeme je naravno za jedan shopping haul!

Za početak, predstavljam Vam svoje nove predivne Scarlett sandale- crne sa zlatnim rubovima, stvarno divno stoje i zaljubljena sam u njih od kad sam ih prvi puta ugledala. Platila sam ih oko 230 kn što je i više nego povoljno za ovako odlične sandale!




Nadalje, napokon su mi stigli prsteni naručeni s thBoxes stranice, i svih šest mi savršeno odgovaraju! Platila sam ih oko 80 kn i mislim da je to odlična cijena za čak 6 prstena! Najdraži mi je ovaj breskvasti i naravno onaj u mint boji.



Također, prije kojih desetak dana posjetila sam ponovno varaždinski buvljak i naravno uspjela uloviti nekoliko predivnih komada po presmiješnim cijenama. Eto i slika:

* Beige baloner za 20 kn


* Zlatnu loose tuniku za 10 kn, žutu vesticu za 5 kn




* Peachy blazer za 10 kn :) i floral blazer za 15 kn






i košuljicu s cvjetnim uzorkom i zlatnim gumbićima za 5 kn :)



Nadalje, s eBay-a mi je napokon stigao slatki prsten/sat kojeg sam jaako dugo čekala jer se bio izgubio paket. Platila sam ga oko 40 kn ako se dobro sjećam.


U jednoj lokalnoj trgovini naišla sam na fora svilene vrpce za kosu po 15-ak kuna tako da sam uzela dvije i jedva čekam iskombinirati ih u neki fora pin-up look.



Još jedan divan prsten u mojoj kolekciji je od jedne kreativne mlade dizajnerice nakita (Supergirl) a oduševio me zbog kombinacije nude roze i mint boje!



I na kraju vam moram pokazati nekoliko divnih stvari iz h&m-a koje su stigle: nude roza čipkasta haljina iz Consicous kolekcije za 30 e, suknja za 10 e također iz navedene kolekcije, set narukvica za 7 eura i prsten za 3 ili 4 e.






Eto to je sve što sam kupila u posljednjih mjesec dana, uskoro bude i novi shopping haul pošto su narudžbe za ovaj mjesec već u tijeku! Također, definitivno trebam početi štediti jer u 8.mj. svake godine idem u jedan malo veći shopping tako da se moram probati (koliko je to moguće) malo suzdržati od pretjeranog trošenja :)

xOxO, Vanilla Sky!

utorak, 22. svibnja 2012.

Essence A New League LE

Vjerojatno ste primjetile kako nas Essence ove godine svaki čas iznenadi sa nekom limitiranom kolekcijom tako da im puno hvala!

Danas Vam predstavljam ''A New League'' LE koja me kad sam je prvi puta vidjela na internetu bila dosta zanimala tj. svidjeli su mi se neki proizvodi, no u stvarnosti su me neki dosta razočarali.

Ova limitirana kolekcija sastoji se od slijedećih proizvoda:



* Vodootporni tuš za oči u olovci dostupan u nijansama 01 Came- Saw and Conquered i 02 Oh De Prep

* Tint sjajilo za usne dostupno u nijansi 01 My Retro Jacket's Red

* Multi Colour Bronzing Powder u nijansi 01 Go Classy, Go Retro

* Lakovi za nokte dostupni u 4 nijanse: 01 My Retro Jacket's Red, 02 To blue to be true, 03 Oh De Prep, 04 Tommy's Favorite Green

* Džepna četka za kosu

* Set gumica za kosu u 3 boje

* Soft Touch kremasta sjenila dostupna u 3 nijanse: 01 My Caddy in the Wind, 02 Happy Preppy i 03 Oh De Prep

Dakle dosta raznolik spektar proizvoda no puno toga je već zapravo viđeno, tako da sam uzela samo 2 proizvoda: Multi Colour bronzer i Soft Touch sjenilo u nijansi 03 Oh De Prep.



Pošto je ljeto sve bliže i bliže normalna je stvar da se treba opskrbiti bronzerima, a i ionako padam na ove ''multi colour'' proizvode pa nisam mogla odoljeti. Ovaj bronzer dolazi u količini od 10 g i postoji dakle u samo ovoj varijanti. Cijena mu je oko 27 kn.

Essence A New League LE Multi Colour Bronzing Powder


Kao što je vidljivo na slici, ovaj bronzer sadrži bijelu i 3 nijanse smeđe/beige boje i nema u sebi shimmera već je mat. Lagane je i svilenkaste teksture te ga je potrebno nanositi mekšim kistom kako se ne bi trusio. Može se koristiti sam ili u kombinaciji s nekim rumenilom, pa čak i za konturiranje lica. Sve u svemu meni je ovo čisto solidan bronzer i definitivno ću ga često koristiti ovoga ljeta. Na swatchu se može vidjeti kako nije pretaman tako da ga mogu koristiti i oni svjetlije puti.

Swatch: Essence A New League LE Multi Colour Bronzing Powder




Drugi proizvod koji sam uzela je dakle Soft Touch kremasto sjenilo u nijansi 03 Oh De Prep. Sjenilo dolazi u čvrstom okruglom pakiranju u količini od 5 g a cijena mu je mislim oko 20-ak kn. 
 
Essence A New League LE Soft Touch Eye Shadow 03 Oh De Prep 

Razlog iz kojeg sam uzela samo jednu nijansu od njih 3 je taj što me užasno podjećaju na sjenila iz Essence Ballerina Backstage LE koja imam u svim nijansama i dosta su slična k ovima, tako da sam zato uzela samo jednu.
Odlične je teksture za kremasto sjenilo, ne nakuplja se previše u pregibu oka i vrlo lako se blenda. Također, vrlo je postojano i pigmentirano. Nijansa koju imam je predivna shimmerasta visoko sjajna brončano/smeđa i biti će odlična za razne ljetne kombinacije.


 xOxO, Vanilla Sky!

Essence A New League LE Soft Touch Eye Shadow 03 Oh De Prep



Eto to je sve što sam htjela reći vezano za ''A New League'' LE od koje sam možda malo više očekivala, no zadovoljna sam i s ovim proizvodima koje sam kupila. Također, čekamo slijedeće Essence limitirane kolekcije koje sve redom izgledaju vrlo vrlo zanimljive, i naravno nadamo se da ćemo uloviti sve proizvode koji nam se sviđaju!

subota, 19. svibnja 2012.

Pantene Sheer Volume Shampoo & Balsam

Poznata je činjenica kako je cijeli ženski rod iznimno osjetljiv kad se radi o kosi, i mislim da nam je svima drago kad dobijemo kompliment kako imamo divnu i zdravu kosu!

Druga vrlo bitna činjenica je ta da smo sa vlastitom kosom ponekad vrlo nezadovoljni odnosno uvijek bi htjeli nešto drugačije. Upravo iz tog razloga vrlo je bitno pronaći kombinaciju proizvoda za njegu kose koji će nam odgovarati i omogućiti da nam kosa izgleda najbolje što može.

Današnja recenzija je, kako i sam naslov posta kaže- o Pantene Sheer Volume liniji koja se sastoji od šampona i regeneratora.


Za one koji ne znaju ili nisu još pročitali eto kratak opis moje kose i glavnih ''problema'' koje mi ista donosi :)
Dakle imam prilično dugu srednje smeđu kosu tretiranu svijetlim pramenovima kao što ste mogli primjetiti na fotkama. Prilično je mekana i sklona ''frizz efektu'', a pošto je dosta duga nema previše volumena nego djeluje nekako beživotno. Uglavnom, ono što ja očekujem od proizvoda za njegu kose je to da je dodatno ne omekšavaju već da je čine čvrstom ali i zaglađenom te poslušnom. Upravo iz tog razloga mi rijetko koji regenerator odgovara, tj. većina mi ih previše omekša kosu a onda je zaista beživotna, zato za hidrataciju uvijek koristim razne sprayeve ili balsame.

Htjela bi napomenuti i to da dosta često mijenjam proizvode za njegu kose, pogotovo šampone, jer mi se nekako čini da nakon potrošenog jednog pakiranja jednostavno više ne djeluje kao na početku.

Pantene Sheer Volume liniju odlučila sam isprobati iz razloga jer smatram da je mojoj kosi volumen potreban i jer oduvijek patim za istim.

Navedene proizode koristila sam oko 3 tjedna, a kosu inače perem svaka 2-3 dana, tako da mislim da je to dovoljno vremena da se vide rezultati.

Šampon mi se sviđa iz razloga što je dosta gust i nije ga puno potrebno da se zapjeni, a plus mu je i to što ima super miris. Regenerator me također iznenadio jer ne omekšava previše kosu već je samo zagladi i čini podatnom, a plus je i to što nema elektriciteta što je meni jaako važno.

Dakle ono što mogu reći nakon korištenja ove linije je slijedeće: Sviđa mi se to što navedeni proizvodi kosu ne čine previše lepršavom i mekanom već čvrstom, snažnom ali i zaglađenom. Što se tiče samog volumena ne treba očekivati čuda ali kosa djeluje dosta snažno tako da uz malu pomoć četke i fena se vrlo lako dobije puniji izgled kose.





Također, kao što je i vidljivo na slikama, moji vrhovi su dosta ispucali i uskoro moram k frizeru da ih malo skrati. Pošto je kosa tretirana bojom i pošto je često peglam logično je da je prilično osjetljiva i da joj je potrebno više njege. Upravo zato smatram da je Pantene Sheer Volume linija najefikasnija za one koji nemaju previše oštećenu i osjetljivu kosu, a ako imate potrebno je uz šampon i regenerator koristiti još neke proizvode koji će kosi pružiti zaštitu i hidrataciju. Dakle ovi proizvodi kosu čine prilično čvrstom, zaglađenom i snažnom i to im je zapravo najveća prednost, a što se tiče zaštite i hidratacije
potrebna je pomoć proizvoda za navedenu namjenu.

Šampon i regenerator dolaze u količini od 250 ml a cijena im je oko 22 kn. Ukoliko imate tanku i beživotnu kosu kojoj je potrebno malo volumena kako bi izgledala snažnija- mislim da je Pantene Sheer Volume linija solidno rješenje!

xOxO, Vanilla Sky! 

petak, 18. svibnja 2012.

Wonderful Mint Nails

O svojoj opsesiji za mint nijansom mislim da više ne trebam pričati i mislim da je svima sad već jasno da je naprosto obožavam. Dakle upravo iz toga razloga htjela sam i savršen mint lak za nokte, i moram priznati da ga i nije baš bilo toliko lako naći. Jednu predivnu mint nijansu laka za nokte mogli ste vidjeti u recenziji koju sam radila za Yolizul lakove, kad sam usporedila tamno/svijetlo plave i zelene lakove.

U današnjem postu predstavljam 3 druga mint laka koji su ja mislim većini dostupni i stvarno je nevjerojatno kolika je razlika u nijansama. Još jednom da napomenem da mi je Yolizul mint lak stvarno jedan od favorita i da njega najčešće nosim :)

Danas vam predstavljam slijedeće minty lakove:

* Fm Group lak za nokte u nijansi Fresh Mint
Loreal Color Riche lak za nokte u nijansi  602 Perle de Jade
* Maybelline miniColorama lak za nokte u nijansi 95 Green Park




 Mint lak FM grupe dolazi u količini od 10 ml a cijena mu je oko 35 kn. Što se same nijanse tiče prilično sam zadovoljna, no nekako mi fali mrvice plavog pigmenta da bi bila baš prava minty nijansa. Prednost je to što je lak dosta guste teksture i vrlo je postojan na noktima, također sigurna sam da nećete imati problema sa nanošenjem (i sušenjem) jer je dovoljan jedan sloj da se dobije nijansa koju vidimo u bočici.

Fm Group lak za nokte u nijansi Fresh Mint

Swatch: Fm Group lak za nokte u nijansi Fresh Mint



Loreal Color Riche u nijansi 602 Perle de Jade je definitivno moj favorit između ova tri koja recenziram. Prvi razlog je taj što je baš prava, prava mint nijansa- dakle nije ni tirkizna, ni plava, ni zelena, nego baš MINT. Drugi razlog je to što se vrlo lako nanosi i nije pretjerano guste teksture, i također vrlo je postojan na noktima. Dolazi u manjoj količini od 5 ml a cijena mu je 35 kn.

Loreal Color Riche u nijansi 602 Perle de Jade

Swatch: Loreal Color Riche u nijansi 602 Perle de Jade



Posljednji lak kojeg danas recenziram je Maybelline miniColorama lak za nokte u nijansi 95 Green Park. Njega imam najduže od ova tri navedena no nikako se baš nismo našli. Najveći razlog je taj što nije prava mint nijansa nego ''obična'' svijetlo zelena, a ne sviđa mi se baš niti sama tekstura laka iz razloga što je vrlo rijetke teksture a sama nijansa nije dovoljno pigmentirana i intenzivna, dakle mora se nanijeti u 2 ili 3 sloja da se dobije nijansa sa bočice. Lak dolazi u količini od 7,5 ml a cijena mu je kojih 25 kn.


Maybelline NY miniColorama u nijansi 95 Green Park
 
Swatch: Maybelline NY miniColorama u nijansi 95 Green Park



Eto to je sve što sam željela s Vama podijeliti vezano uz mint lakove za nokte, pošto ih se u posljednje vrijeme prilično puno pojavilo u našim drogerijama po meni ih većina nije prava mint nijansa tako da se nadam da će vam pomoći ova recenzija, a do slijedeće...
 
xOxO, Vanilla Sky!