srijeda, 27. ožujka 2013.

Zimska njega kože

Iako bi zima već polako trebala pustiti proljeće da napokon ''nastupi'' očito je odlučila još malo nas držati u kući. Osobno ne volim pretjerano zimu (i Lav sam po horoskopu!) tako da mi je već lagano dosta čišćenja snijega, smrznutog auta i tako dalje; no što je još važnije ne voli je niti moja koža- bilo lica ili tijela. Vjerujem da nisam jedina i da svi imaju problema sa suhom kožom tijekom zimskih mjeseci, no zato ću danas s Vama podijeliti koje sam sve proizvode isprobala/koristila ove zime!

Kao što sam već ranije spominjala, koža lica mi je prilično mješovita, no zimi pod utjecajem vjetra i hladnoće na pojedinim dijelovima postaje suha i dehidrirana, i to do te mjere da se lagano i peruta. Dakle definitivno joj je potrebno više njege i hidratacije u tim ''spornim'' mjesecima, no osobno ne volim proizvode koji su masni i koji se predugo zadržavaju na koži.

Još na početku zime sam bila kupila dvije kreme koje prije nikada nisam isprobala, i mogu reći da su me ugodno iznenadile. Radi se o Cera Di Cupra Rosa kremi te Cera Di Kupra Skin Balance.

CDC Rosa dolazi u količini od 75 ml, a cijena joj je oko 30-ak kn ako se ne varam. Namijenjena je suhoj koži koju dubinski hidratizira i njeguje. Prilično je guste/ masnije teksture no brzo se upija i ne ostavlja premasni film na koži.
CDC sa Skin Balance efektom dolazi u količini od 50 ml a cijena joj je oko 40-ak kn. Namijenjena je osjetljivoj koži lica, a sviđa mi se jer je malo rjeđe teksture od CDC Rosa kreme te nije toliko masna. Obje kreme su na bazi pčelinjeg voska i imaju dosta specifičan miris na kojeg se brzo navikne, i ono što mogu reći je da su me obje rješile suhe kože i perutanja lica.

Sljedeće proizvode o kojima Vam pričam sam koristila i ranije no nisam ih recenzirala pa da i njih spomenem :) Radi se o Institut Phyto dnevno/noćnoj kremi te fluidu za lice.

Dnevno/noćna krema dolazi u količini od 50 ml a cijena kreme je oko 40 kn. Sadrži shea maslac i srednje guste je teksture- rekla bih prije gelaste nego kremaste. Vrlo je ugodnog mirisa i stvarno je obožavam, brzo se upija a koža lica je nakon korištenja meka i hidratizirana. 

U kombinaciji sa kremom koristim i njihov fluid koji je također odličan, dolazi u nešto drugačijem pakiranju u istoj količini, a cijena mu je 60 i nešto kuna. Njega dakle ponekad stavim uz kremu na posebno dehidrirana područja kako bi pojačao efekt same kreme. Također, volim ga koristiti i kao podlogu za make up.

 Kad već pričam o proizvodima koje koristim kao podlogu za make up, e tu ih stvarno ima puno. Neke od njih naravno koristim i ovako kroz dan kad se recimo i ne šminkam- dakle tek toliko da hidratiziraju kožu lica. Kod tih proizvoda važno mi je da se brzo upiju, da ne ostavljaju preteški film na koži te da je naravno hidratiziraju.

Jedan od omiljenih proizvoda za navedenu namjenu mi je Olay Beauty Fluid za normalnu do suhu kožu lica, dolazi u količini od 50 ml a cijena mu je 40 kn. Sviđa mi se jer je vrlo lagane i nježne teksture, kremast taman onoliko koliko treba a koža je nakon korištenja vrlo mekana i nahranjena.

Također volim i Balein Beauty Effect fluid koji dolazi u količini od 50 ml a cijena mu je oko 40 kn. Vrlo se brzo upija, ugodnog je mirisa te sadrži u sebi hijaluron. Prije par mjeseci kupila sam i Afrodita Hydra Thermal koncentrat sa mat finishem no za sada se baš i nismo našli, možda se pokaže boljim po ljeti.

Nedavno sam kupila i Balein Cell Energy serum (30 ml, 40 kn) koji se pokazao stvarno odličan za suhu i dehidriranu kožu lica. U fazi testiranja su i My Face hidratantni gel te Cadeavera hidratantni koncentrat koji su dosta ''ljepljive'' teksture no iznenađujuće lijepo zaglađuju kožu.

Što se tiče umivalica i sličnih proizvoda ove zime najviše sam koristila Cadeavera plavu i crvenu liniju (proizvodi su dostupni u Mulleru) i mogu reći da sam čisto zadovoljna. Iz obje linije imam pjenu za umivanje te piling- razlika je jedino u tome što je piling iz plave linije ''mehanički'' a iz crvene ''kemijski''. Svaki proizvod košta kojih 15-ak kn što je stvarno povoljno, a čisto solidno očiste lice od ostataka šminke i nečistoća. Također, uopće ne isušuju lice što je meni osobno vrlo bitno kod takvih proizvoda.

Kad govorimo o njezi tijela, i kod proizvoda za tu namjenu mi je važno da dodatno ne isušuju kožu odnosno da je lijepo nahrane i hidratiziraju. Ove zime za to su se najbolji pokazali ovi proizvodi: Balea kremasto ulje za tuširanje od badema te mlijeko za tijelo iz iste linije. Osim što predivno mirišu, zaista odlično hrane kožu.

Ruke također zimi uvijek stradaju i mrzim kad su ispucane i suhe. Imam doma valjda 15 različitih kremi i kod svake uvijek nađem nešto što mi ne odgovara- ili su premasne pa se dugo upijaju, ili nisu dovoljno hranjive ili pak nešto treće. No napokon sam našla one koje mi savršeno odgovaraju (a koštaju oko 10 kn!) tako da niti ne pokušavam više koristiti neke druge. Dakle sve tri su Eveline kreme: Extra soft sa ureom koja rješava stvarno i najgore slučajeve, Velvety Hands za glatkoću te Glicerine 5u1 koja mi je odlična jer je gelaste teksture i upije se u sekundi a ruke su mekane i nahranjene nakon korištenja te definitivno manje pucaju.

Za kraj su mi ostala dva proizvoda bez kojih također ne mogu ''prezimjeti'' a radi se o Babylove dječjoj zaštitnoj kremi koju koristim i za lice i za tijelo, te o Baleinom vazelinu kojeg koristim za stopala.

Eto to bi ja mislim bilo sve što se tiče moje zimske njege kože, nadam se da će nam uskoro doći sunčani dani i da neću više trebati baš toliko puno proizvoda kako mi koža ne bi bila suha i dehidrirana!

p.s. Koji su Vaši HG proizvodi za njegu kože zimi?


x.O.x.O. Vanilla Sky!

utorak, 19. ožujka 2013.

Review: Catrice Prime&Fine Illuminating Base & Ultimate Moisture Fresh Skin Foundation

Do sada ste već sigurno zamjetile nove proizvode na Catrice štandu u drogerijama, tako da Vam danas donosim recenziju za još dva vrlo zanimljiva proizvoda koje koristim već dosta dugo vremena.
Radi se o Catrice Prime&Fine Illuminating bazi & Ultimate Moisture tekućem puderu.

Prime&Fine Illuminating Base dolazi u duguljastom, praktičnom crnom pakiranju u količini od 20 ml. Cijena baze je 40 i nešto sitno kn.

Catrice Prime&Fine Illuminating Base

Mislim da je svima već dobro poznato kako obožavam baze za tek.puder i sjenila i naravno da sam morala i ovu isprobati- i nije me razočarala. Vrlo je ugodnog mirisa, srednje guste teksture i još k tome je iluminirajuća tako da licu daje decentan sjaj. Također, sadrži hidratantnu formulu te zbog bisernog sjaja smanjuje vidljivost pora i bora na licu.

Catrice Prime&Fine Illuminating Base

Spomenula sam da je srednje guste teksture i vrlo lijepo sjeda na lice. Što se tiče postojanosti tek.pudera i ostalih proizvoda na lice uz korištenje ove baze neupitno je da je produžuje, no što je meni možda čak i važnije je to da kompletan make up izgleda mnogo bolje.

Dolazi samo u jednoj nijansi a na slikama dolje možete vidjeti kako uopće izgleda izblendana. Sve u svemu- meni se ova baza sviđa i svakako bi je preporučila!

Catrice Prime&Fine Illuminating Base

Sljedeći Catrice proizvod koji Vam danas predstavljam je Ultimate Moisture tekuća podloga.

Catrice Ultimate Moisture Fresh Skin Make Up

Podloga dolazi u čvrstom crnom pakiranju bez pumpice (što osobno baš i ne volim jer je doziranje prilično neravnomjerno) u količini od 30 ml. Cijena ovog proizvoda je oko 45 kn.

Kao glavnu značajku ovog proizvoda navela bi to da je vrlo lagane, kremaste teksture koja djeluje extra prirodno na licu. Također, vrlo je hidratantna tako da nema govora o isticanju suhih dijelova, što je odlično u ovo hladno vrijeme. Ne sadrži ulja no oni s masnijom kožom bi trebali dobro fiksirati ovu podlogu kako se ne bi zasjajili nakon određenog vremena.

Ova podloga dostupna je u 4 nijanse što i nije puno, ono što je sigurno je to da nedostaje veći izbor svjetlijih nijansi. Nijansa koju ja imam je 010 Light Beige i meni recimo odgovara, tj. tamna je točno toliko da je zapravo na nekoj granici da mi bude mrvicu pretamna. Ima dosta žutog pigmenta u sebi tako da bi za one neutralne i roskaste to mogao biti problem.

Swatch: Catrice Ultimate Moisture Fresh Skin Make Up 010 Light Beige

Kao što se vidi na swatchu, ova podloga djeluje vrlo lagano i mislim da je pogodna za dnevni i ne pretjerano teški make up. Ja osobno sam je već puno puta nosila kroz dan, recimo za posao i slično i mogu reći da je čisto solidna, uz povremeno matiranje i pravilno nanošenje izdrži cijelo radno vrijeme :)

Na kraju mogu reći to da sam sa iluminirajućom bazom za nijansu zadovoljnija nego s tekućom podlogom koja je solidna no po ničemu se nešto posebno ne izdvaja. Opet, prilično je povoljna i za te novce je zapravo puno bolju i teško pronaći- tako da zbog toga kažem da je čisto solidna i kvaliteta je svakako u skladu sa cijenom.

x.O.x.O. Vanilla Sky!











utorak, 12. ožujka 2013.

Mirišljavi noviteti: Aussie proizvodi za kosu

Spomenula sam Vam već na svojoj Facebook stranici da sam prije nekoliko dana dobila na recenziju Aussie paket proizvoda za kosu koji se sastoji od šampona, regeneratora te maske za kosu.


Aussie proizvodi za kosu za sada nisu dostupni u Hrvatskoj no to će se uskoro promijeniti, dakle trebali bi uskoro stići i k nama. Nemam još točnu informaciju gdje će se moći kupiti i po kojoj cijeni, no nadam se da ćemo uskoro znati više detalja.

Do sada sam jednom isprobala cijeli tretman- dakle šampon, regenerator i 3 minute miracle reconstructor i mogu reći da sam zadovoljna. Moja kosa je, kao što sam već mnogo puta spomenula, prilično mekana i statirana te je nedavno i tretirana bojom tako da joj je dubinska njega i hidratacija svakako potrebna. Nakon prvog pranja zamjetila sam prvenstveno to da mi kosa nije bila toliko statirana nakon sušenja te su vrhovi bili zaglađeni više nego inače.

Naravno čekam da ove proizvode testiram barem 2-3 tjedna pa da onda mogu napisati malo opširniju recenziju, no ovako na prvu mi se čine vrlo zanimljivi. Najbolja stvar kod Aussie proizvoda je svakako miris- mirišu zaista božanstveno, skroz neuobičajeno za proizvode za kosu, uglavnom podsjećaju me na neke slatke žvakaće gume.

Eto to bi bilo sve za sada što mogu s Vama podijeliti, a prava i opširna recenzija slijedi uskoro!

p.s. Kako se Vama čine Aussie proizvodi i jeste li ih već imale prilike isprobati?

P.R. objava (besplatni uzorak by P&G)

x.O.x.O. Vanilla Sky!

subota, 9. ožujka 2013.

Review: MUA Undressed Me Too Palette & Shimmer Highlighter

Ukoliko ste u toku s MUA novitetima pretpostavljam da već znate da imaju novu ''Undress'' kolekciju koja sadrži nekoliko zanimljivih proizvoda.

Mene osobno privukla je paleta sjenila koja slovi kao kopija UD Naked 2 palete te highlighter.

Undress Me Too paleta dolazi u elegantnom bijelom čvrstom pakiranju u količini od 9 g te se sastoji od 12 sjenila, a cijena joj je oko 40 kn.
MUA Undress Me Too Eyeshadow Palette

Tekstura samih sjenila prilično je svilenkasta i ne truse se, kao ni sjenila iz ostalih MUA paleta. Pigmentiranost dosta varira od nijanse do nijanse- one mat su slabije pigmentirane kao i svjetlije nijanse u paleti. Tamnije i shimmeraste nijanse su sasvim solidno pigmentirane i postojane.

Što se tiče usporedbe sa UD Naked 2 paletom mogu reći to da je sama tekstura sjenila poprilično drugačija i da se sjenila iz Naked palete puno ljepše blendaju te su potojanija, no neke nijanse su zaista identične i na prvu je teško primjetiti iz koje su palete- tako da je ovo prilično jeftino i solidno rješenje ukoliko Vam se ne da davati puno love za sjenila:)

Na swatchevima se vidi nedostatak pigmentacije kod svijetlijih nijansi kao i kod onih mat, no uvijek ih možete iskoristiti kao highlight ispod obrva ili za posvjetljivanje unutarnjih rubova očiju.

Swatch: MUA Undress Me Too Eyeshadow Palette

Dakle po meni je ovo sasvim solidna paleta (kao i ostale MUA palete koje posjedujem) koja sadrži nekoliko zanimljivih neutralnih nijansi te se s njome može napraviti mnogo raznih kombinacija ukoliko volite nude nijanse.
 
Sljedeći proizvod koji recenziram je Undress Your Skin Shimmer Highlighter koji također dolazi u bijelo/prozirnom plastičnom pakiranju, u količini od 7,5 g. Cijena mu je oko 30 kn.
 
MUA Undress Your Skin Shimmer Highlighter

Kao što možete vidjeti na slici ovaj proizvod ima predivnu ''valovitu'' teksturu i moram priznati da sam ga upravo zbog toga i kupila, dakle zbog zanimljivog izgleda.
 
Osim što estetski lijepo izgleda, iznenadio me i kvalitetom. Naime ne volim highlightere koji sadrže grube i krupne shimmer čestice u sebi nego onakve gdje je sve fino sjedinjeno i kompaktno- a ovaj je upravo takav. Svilenkaste je teksture, decentnog sjaja koji se presijava u zlatno/roskastim tonovima te izgleda odlično na koži. Mogu reći da me zaista iznenadio i za tako malo novaca je i više nego odličan proizvod.
 
Teško je na swatchevima vidjeti njegovu pravu ljepotu i presijavanje, no nadam se da ste iz opisa shvatili o čemu pričam :)
 
Swatch: MUA Undress Me Too Eyeshadow Palette

Osim ova dva proizvoda iz Undress kolekcije uzela sam i MUA Blending EyeShadow Brush koji je također sasvim solidan. Dlačice na kistu su taman čvrste koliko trebaju biti, tj. nije pregrubi i super je za blendanje.
 
 
Na kraju mogu reći to da sam sa ovom posljednjom MUA kupovinom čisto zadovoljna te da se navedeni proizvodi isplate kupiti. Nažalost to ne mogu reći za sve njihove proizvode pošto su neki po meni poprilično loši, no za tu cijenu bilo bi čudno da su svi odlični. Uglavnom imam još cijelu hrpu MUA proizvoda za recenzirati tako da slobodno napišite ako Vas neki proizvodi posebno zanimaju pa da oni dođu prvi na red :)
 
x.O.x.O. Vanilla Sky!

ponedjeljak, 4. ožujka 2013.

Review: Magic Gray/Pink Color Changing Mood Nail Polish

Nedavno sam naišla na web shop http://www.bornprettystore.com/  na kojem se može naći stvarno svašta, ponajviše zanimljivih lakova za nokte, pribora za nail art, geliranje te sve što Vam može zatrebati kad govorimo o noktima.

Mene osobno najviše su privukli lakovi za nokte koji mijenjaju boju (Color Changing Mood Nail Polish)- ovisno o temperaturi (do 33 stupnjeva je sivi a iznad 33 stupnja postaje rozi). Ovo je dakle link od nijanse koju sam naručila:


Dolazi u klasičnom čvrstom staklenom pakiranju u količini od 8 ml, s preciznim aplikatorom koji omogućava ravnomjerno nanošenje. Cijena laka je oko 8 USD.

Dakle nijansa koju sam ja naručila je Gray/Pink odnosno broj #14, i osim ove postoji još nekoliko vrlo zanimljivih kombinacija. Tekstura laka je malo gušća te ga je potrebno malo izmiješati prije nanošenja, te ga ne nanositi u pregustom sloju.

Bilo je malo teško uhvatiti swatcheve i promjene boja no nadam se da ćete shvatiti kako funkcionira :)

Također, na poklon sam dobila i ovaj mali slatki prsten:

Ukoliko ćete nešto naručivati s ove stranice možete iskoristi i ovaj kod za popust (10%) pri prvoj kupnji: DXL91

Eto nadam se da ćete i Vi naći nešto zanimljivo na ovoj stranici jer su cijene vrlo povoljno, ja ću svakako naručiti još sitnica te Vas naravno o tome obavijestiti :)


x.O.x.O. Vanilla Sky!