nedjelja, 28. travnja 2013.

Milani Baked Powder Blush

Ranije sam Vam na blogu spominjala kako volim Milani proizvode, a bila sam i recenzirala njihov illuminator i rumenilo:


A danas Vam donosim recenziju za Milani pečena rumenila u nijansama Fantastico Mauve i Corallina. Dakle od prije imam Rose D'oro kojeg stvarno obožavam tako da sam iz tog razloga kupila i ova dva (i naravno imam još 2-3 favorita koja ću svakako kupiti).

Milani Baked Powder Blush

Ova rumenila dolaze u elegantnom zlatnom pakiranju, u količini od 3,5 g. Cijena im je oko 10 $ što stvarno nije mnogo za ovako odličan proizvod.

Rumenila su kao što sam rekla pečena, srednje tvrde teksture i vrlo se sporo troše. Pečena rumenila su većinom dosta tvrde teksture, no ova su zapravo lagano praškasta kad se nanose- no taman u toj mjeri da se optimalno nanose i ne truse.

Pigmentiranost im je također vrlo solidna a izbor nijansi općenito vrlo zanimljiv- dostupna su u 9 predivnih nijansi.

Prva nijansa koju ja danas recenziram je 07 Fantastico Mauve. Ovo je jedna prilično neobična mješavina ljubičastih i rozih tonova sa sitnim shimmerom. Na licu djeluje vrlo prirodno te je skroz nosiva.

Milani Baked Powder Blush 07 Fantastico Mauve


Druga nijansa koju Vam predstavljam je 08 Corallina- predivna topla narančasta gradirana od svjetlijih prema tamnijim tonovima, također sa sitnim shimmerom u srebrnkastim tonovima.

Milani Baked Powder Blush 08 Corallina

Na kraju evo i swatcheva od ove dvije divote mada je prilično teško uloviti pravu nijansu, a ne vidi se pretjerano niti shimmer- no bitno da se vidi otprilike kako su divna :)

S lijeva: 08 Corallina, 07 Fantastico Mauve
Milani Baked Powder Blush (gore): 07 Fantastico Mauve, 08 Corallina


Dakle ovo bi bilo sve što sam Vam htjela ispričati o Milani pečenim rumenilima, ja ću svakako kupiti još koju nijansu jer su me osvojila i teksturom i pigmentiranošću.
 
p.s. Jeste li isprobale koje Milani pečeno rumenilo?
 
x.O.x.O. Vanilla Sky!

nedjelja, 21. travnja 2013.

Sleek Corrector&Concealer Palette + Sleek Contour Kit

Činjenicu da obožavam Sleek palete sjenila i rumenila sam odavno s Vama podijelila, no Sleek ima odlične i ostale proizvode koji su svakako vrijedni isprobavanja.

Danas ću s Vama podijeliti mišljenje o Corrector & Concealer paleti kao i o setu za konturiranje.

Corrector & Concealer paleta dolazi u standardnom Sleek crnom pakiranju (kojeg volim jer djeluje jednostavno i profinjeno), u količini od 4,2 g. Cijena ove palete je oko 10 USD.

Sleek Corrector & Concealer Palette 01

Nijansa u kojoj imam ovu paletu korektora je 01- dvoumila sam se između nje i nijanse 02 no odluka je pala na ovu iz razloga što mi je 02 djelovala dosta tamno, no razmišljam da uzmem i nju za kombiniranje.

Kao što se vidi na slikama, ova paleta sastoji se od korektora, concealera i kompaktnog pudera. Korektor je roskastog podtona i dosta je svijetli, dok mu je tekstura srednje gustoće. Ja ga koristim za posvjetljivanje područja ispod očiju i iako na prvu djeluje skroz bijelo kad se stopi s kožom djeluje sasvim prirodno. Concealer je već žutog podtona, gušće teksture te ima veću prekrivnu moć od korektora tako da je idealan za prekrivanje raznih nedostataka na licu. Kompaktni puder je također žućkastog tona i odlično se stapa sa korektorom i concealerom.

Swatch: Sleek Corrector & Concealer Palette 01

I korektor i concealer se vrlo lako blendaju, ne ističu suha područja te se ne uvlače u sitne borice ispod očiju. Po mom mišljenju ovaj proizvod je prilično univerzalan da tako kažem, jer dozvoljava kombiniranje i prilagodbu podtonu kože tako da bi odgovarao većini. Sve u svemu- i više nego odličan proizvod sa odličnim omjerom cijene i kvalitete.
 
Sleek-ov set za konturiranje koristim već dugo vremena, i pošto sam starog proslijedila frendici da i ona isproba te naručila novog mislim da je vrijeme da Vam i napišem nešto o njemu.
 
Contour Kit dolazi u crnom čvrstom pakiranju slične veličine kao i paleta korektora, u količini od 14 g. Cijena mu je oko 9 USD.

Sleek Contour Kit Light

Ovaj proizvod također imam u Light nijansi jer sve druge djeluju prilično tamno i meni osobno savršeno odgovara.

Proizvod se sastoji od dva dijela: kompaktni puder za konturiranje te highlighter. Dio za konturiranje je veći, tj. ima stvarno puno proizvoda i užasno sporo se troši- tako da proizvod definitivno dugo traje.

Tekstura pudera je svilenkasta, vrlo je pigmentiran te se vrlo lako blenda na licu. Djeluje vrlo prirodno i nema u sebi onog narančastog pigmenta kako znaju imati bronzeri ili kompaktni puderi tamnijih nijansi.

Higlighter mi se također sviđa jer je fine svilenkaste teksture, shimmer čestice su vrlo sitne i neprimjetne te licu daje decentan sjaj. Volim ga koristiti kao highlight ispod obrva te iznad usana- daje predivan efekt.

Kao i paleta korektora, i ovaj proizvod zaista zaslužuje ovu pozitivnu recenziju te mislim da bi se trebao naći u svačijoj kozmetičkoj postavi.

Swatch: Sleek Contour Kit Light
Swatch (na danjem svijetlu): Sleek Contour Kit Light

Nadam se da Vam se sviđaju ovi proizvodi te da ćete ih isprobati, po meni većina Sleek proizvoda ima zaista odličan omjer cijene i kvalitete tako da sumnjam da će vas razočarati bilo što njihovo da kupite :)

x.O.x.O. Vanilla Sky!

subota, 13. travnja 2013.

Proljetni Shopping Haul!!!

Već jedno vrijeme planiram napisati ovaj post no nikako da pofotkam stvari i prisilim se sjetiti što sve moram obuhvatiti (tko mi je kriv kad sve bezveze guram u ormar i onda kasnije moram tražiti gdje ima nešto s etiketom pa da znam da je za sljedeći haul!)

Al eto, potrudila sam se ovih dana tako da eto napokon i posta što sam sve kupila kroz 3. i 4.mjesec. Naravno moja proljetna shopping lista je poprilično duga i ovo je samo jedan dio te liste, a za ostatak se treba naravno još pobrinuti- no polako, ima još vremena :)

Pa dakle da i krenemo, u zadnje vrijeme sam često bila u Mariboru/Ptuju tako da sam većinom tamo kupovala. Prva na redu je predivna ''kožna'' proljetna jaknica iz Tally W. koju sam kupila na sniženju, te jedan fora loose top.
Tally W., 10 eura
Tally W., 10 eura

U New Yorkeru sam naišla na predivni ''ombre'' blazer, a osim njega kupila sam i bijelu bluzu sa zakovicama i zlatnu metallic suknju.
New Yorker, 35 e
New Yorker, 15 e
New Yorker, 1 euro

Nadalje, u Takku sam uzela jedan loose top u predivnoj tamno ružičastoj nijansi, a u Mani bijeli T Shirt s printom.
Takko, 29 kn
Mana, 50 kn

Sljedeće stvari su iz h&m-a, moram priznati da su me ove sezone iznenadili sa nekoliko zaista predivnih komada koje sam naravno ''morala'' imati, no ima ih još nekoliko koje pokušavam uloviti tako da držite palce. Apsolutni favorit mi je bijela prozračna haljina iz Conscious kolekcije, crna suknja sa zlatnim zakovicama te crno/bijela haljina.
h&m Conscious collection, 30 eura
h&m, 25 eura
h&m, 30 eura
h&m, 7 eura
h&m, 10 eura
h&m, 25 eura
h&m, 150 kn
h&m, 10 e
h&m, 70 kn
h&m, 35 kn

Na kraju ostaje obuća i nešto nakita (čiju kupnju sam malo zapostavila u posljednje vrijeme no pikiram nekoliko zanimljivih komada tako da neće biti dugo zapostavljeni). Što se tiče obuće kupila sam predivne roze wedgesice točnije u cerise nijansi, te dvoje prekrasne balerinke (i preudobne što je najvažnije).
Pitarello, 40 e
Pitarello, 25 e
Borovo, 150 kn
eBay, nekoliko dolara
eBay, po nekoliko dolara

Dakle ovo bi bilo sve što sam Vam danas htjela pokazati, nadam se da Vam se sviđaju stvari- mene svakako vesele nova kombiniranja tako da nakon duge zime možete očekivati i mnogo novih outfit postova od mene!
 
x.O.x.O. Vanilla Sky!
 
 
p.s. Što ste Vi sve lijepog kupile za ovo proljeće?

ponedjeljak, 8. travnja 2013.

Essence ''Oz the Great and Powerful'' LE

Svima je već dobro poznat novi film pod nazivom ''Oz the Great and Powerful'' te nas je sve uvukao u svoj šareni i razigrani bajkoviti svijet. Upravo tako sam i zamišljala Essence-ovu limitiranu kolekciju inspiriranu upravo ovim filmom. Kad još k tome pridodamo i činjenicu da je proljeće napokon stiglo mislim da smo svi željni boja i šarenila.

Navedenu kolekciju vidjela sam još prije kojih mjesec dana kada sam bila u Mariboru (i definitivno kasnim s postom!) no nije me oduševila onoliko koliko sam misla da hoće. Vizualno mi je izgledala odlično upravo iz gore navedenog razloga, dakle zbog svih tih divnih boja, no kvaliteta pojedinih proizvoda me malo razočarala.

Prije nego što sam ovu LE i vidjela uživo bila sam uvjerena da ću apsolutno kupiti rumenilo, highlighter, sjenila i colour changing balzame za usne no na kraju nisam kupila sve navedeno iz razloga što su me razočarali kvalitetom.

A ono što sam ipak kupila pogledajte u nastavku :)

Dakle prvo na redu je kremasto rumenilo, koje dolazi u plastičnom prozirno/bijelom pakiranju sa pumpicom koja omogućuje precizno doziranje, u količini od 14 ml. Cijena rumenila je oko 27 kn.
Essence Oz the Great and Powerful LE Cream Blush

Tekstura rumenila je srednje gusta, vrlo se lako blenda i ugodnog je mirisa- rekao bi čovjek savršeno kremasto rumenilo, no to nažalost nije tako. Naime pigmentiranost ovog rumenila je i više nego loša, ovako na prvu djeluje kao intenzivna peachy nijansa no čim se izblenda i stopi s kožom postaje skoro bezbojan sa sitnim, jedva primjetnim sjajnim česticama- tako da me definitivno razočaralo.

Dostupan je u samo jednoj nijansi pod nazivom 01 Beware The Wicked Witch! a u nastavku nekoliko swatcheva da vidite o čemu pričam.
Swatch:Essence Oz the Great and Powerful LE Cream Blush 01

Essence Oz the Great and Powerful LE Cream Blush 01

Sljedeća dva proizvoda koje sam uzela su sjenila koja dolaze u rekla bih klasičnom Essence pakiranju za sjenila, u količini od 2,5 g. Cijena im je oko 17 kn.

Tekstura sjenila pomalo je praškasta tj. lagano se truse tako da ih je svakako potrebno pažljivije nanositi. Pigmentiranost je uz dobru bazu sasvim solidna i baš mi je žao što ih nema u više nijansi.
 
Nijanse koje vidite na slici su 01 Goodness (tirkizno/plavkasta) i 03 Generosity (breskvasta). Nijansa 01 je zaista zanimljiva i nemam previše ovakvih nijansi tako da joj se svakako veselim, a niti 03 nije loša- vrlo je svježa i proljetna. Obje nijanse su visoko sjajne.
Swatch:Essence Oz the Great and Powerful LE Eyeshadow 01&03
Što se tiče proizvoda iz Oz the Great and Powerul LE koje nisam kupila no isprobala sam ih mogu reći to da je highlighting puder vrlo slabo pigmentiran kao i colour changing balzami za usne koji se nažalost ne promijene na usnama u kričavo rozu (a ja se poveselila naravno) već su više onako sheer- kao labella.
 
Eto to bi bilo sve od mene što se tiče aktualne Essence LE, nažalost nije me toliko ugodno iznenadila kao što sam očekivala no nadam se da bude bolje!
 
p.s. Jeste li našle nešto za sebe u novoj Essence LE?
 
x.O.x.O. Vanilla Sky