četvrtak, 29. studenoga 2012.

Dreft Fashion Week- My Report!

Kao što sam Vam već spomenula na Fejsu, prošlu subotu imala sam čast prisustvovati na još jednom odličnom DFW-u gdje su prikazane kolekcije za proljeće/ljeto 2013.god. Osim druženja s kolegicama blogericama i čavrljanju s odličnim frizerom Ivicom zanimljive su bile naravno i revije, tako da Vam danas donosim svoj kratki osvrt.
 
 
Prva revija prikazana na DFW-u bila je ona zagrebačke dizajnerice Ive Karačić, koja je i ovoga puta ostala vjerna asimetričnim krojevima dok je cijela kolekcija odisala volumenom. Većina modela upravo su bile lepršave haljine u plavim, sivim i crvenim tonovima izrađene od svile. Nekoliko modela mi se svidjelo i mislim da je kolekcija vrlo nosiva za večernje varijante.
 
Iva Karačić
 
Nakon Ive, prikazana je kolekcija Iggyja Popovića nazvana ''Veselje života'' koja je zapravo posvećena ženama koje u ova teška vremena uspijevaju biti educirane, priznate i poduzetne, a ujedno su i majke. Kolekcija se sastoji od zanimljivih jednodijelnih kupaćih kostima, dugih višeslojnih lepršavih suknji te ekstravagantnih remena. Boje koje prevladavaju u kolekciji su crna te svijetlo plavi detalji upravo koji toj crnoći daju jedan vedriji i razigraniji touch. Meni osobno najviše se svidjela višeslojna crno-plava maxi suknja koju bi nosila na 1000 načina :)
 
Iggy Popović Atelier

Jedina kolekcija na ovom DFW-u namijenjena muškarcima je upravo ona Natalije Smogor- koja jednostavno zna kako se muškarci trebaju odijevati. Kolekcija koju smo imali prilike vidjeti inspirirana je James Bondom- dakle odijela od najfinijih materijala, zanimljivi prsluci, uske hlače i košulje divnih tekstura. Kolekcija u crnoj boji zapravo je odlično naglasila teksture i krojeve svih komada, a ono što mogu reći je to da bi svog muškarca definitivno htjela vidjeti u većini prikazanih komada- jer upravo u takvoj odjeći zamišljam muškarca sa stilom.
 
Natalija Smogor
 
Vrlo zanimljivu i razigranu reviju imala je i Ada Zanditon, londonska dizajnerica omiljena mnogim poznatim damama. Cijela kolekcija po meni je prilično nepovezana i odiše raznolikošću, prikazivajući viziju današnje moderne žene koja je frajerica, no u isto vrijeme i dama. Moj favorit je neupitno kratka jaknica/blazer sa slike dolje.
 
Ada Zanditon
 
Ana Kujundžić ostala je vjerna svojem neobičnom spajanju različitih materijala, a kreacije su bile napravljene od različitih zakrpa, trakica i slično. I u ovoj kolekciji moglo se vidjeti puno zanimljivih i šarenih komada, no nisam posve sigurna koliko bi ja osobno nosila prikazane komade.
 
Ana Kujundžić
 
DFW završio je revijom Ivane Popović, koja je i ovoga puta sve iznenadila ne-klasičnom revijom i naravno nije zakazala. Pista se pretvorila u sexi filmski set na kojem su ženski modeli (uz pomoć zgodnih frajera) prikazali kako se žene najbolje osjećaju u ugodnoj, prozračnoj i loose odjeći. Cijela kolekcija po meni baš i djeluje nekako udobno, neopterećeno i razigrano- dok jarke boje i različitost materijala podižu cijelu kolekciju na jednu novu, višu razinu.
 
Ivana Popović
 
To bi bilo sve od mene što se tiče ovog DFW-a, još jednom se zahvaljujem organizatorima na pozivu i već sada se veselim sljedećem Dreftu pošto me svaki iznova oduševi.
 
x.O.x.O. Vanilla Sky!

 



 




utorak, 20. studenoga 2012.

New In: Make Up!

U posljednje vrijeme nekako pomahnitalo i extra brzinski kupujem a nikako vremena za pisanje recenzija tako da je ovaj video zapravo jedan mali sneak peek onoga što ćete sljedećih mjeseci moći vidjeti na blogu!
 
 
 
x.O.x.O. Vanilla Sky!

subota, 10. studenoga 2012.

Jesenski Shopping Haul!

Kao što sam Vam nedavno bila pričala, svake jeseni volim otići u malo veći shopping i obnoviti (toliko potrebne!) zalihe odjeće, obuće i nakita, pa tako ni ove godine nisam zanemarila svoj jesenski shopping koji je ove godine bio na relaciji Ptuj-Maribor-Zagreb.

Kad govorim o samom ''ulovu'' čak niti nisam nešto extra pretjerala sa samom količinom stvari, iz razloga što sam kupovala malo promišljenije nego inače- točnije samo ono za što sam 100 % sigurna da ću i nositi. Mislim da nisam jedina koja kupi neku stvar i onda je nikad ne stavi na sebe i pita se nakon nekog vremena ''zašto sam to uopće kupila''??? Takve greške sam prije dosta često radila no u posljednje vrijeme kupujem puno opreznije da tako kažem i moram priznati da sam ponosna na sebe :)

Da ja ne duljim sad sa svojim kupovnim navikama, vrijeme je za haul :)

Danas krećem sa stvarima iz h&m-a kojih je zapravo i najviše. Prije mjesec i nešto sitno znamo da je u h&m stigla Lana Del Ray kolekcija tako da sam kupila neke komade iz iste, a osim njih i dvije haljine, nekoliko bluza i nešto nakita.

h&m haljina, 20 e
h&m haljina, 150 kn

h&m bluza- 20 e
h&m bluza- 25 e

h&m bluza (Lana Del Rey)- 15 e
h&m bluza (Lana Del Rey)- 15 e
h&m top- 15 e
h&m top- 15 e

Sljedeće stvari koje sam kupila su iz Orsay-a, New Yorker-a i kik-a. Moj favorit je svakako beige čipkasti top i crna haljina :)


Orsay top, 20 e
NY haljina- 130 kn
No Name vestica- 150 kn
kik oversized top- 4 e

Što se tiče Zare, ovoga puta sam kupila samo 3 stvari, i to one basic- no čisto sam zadovoljna. Skinnyce su stvarno odlične i obožavam ih, a crnih suknji ionako nikad dosta.

Zara Top- 15 e

Zara suknja- 30 e
Zara skinnyce- 25 e

Osim prikazane odjeće, kupila sam naravno i nešto nakita, obuće i torbu koja je više ljetna no jednostavno nisam mogla odoljeti.

Moj prvi jelly watch, dobiven na poklon
Čendrljine Accessorize narukvica- 80 kn
Tally W. set narukvica- 70 kn
Handmade broš, dobiven na poklon
h%m set narukvica- 5 e
h%m neon narukvica- 5 e
Torba Borovo- 269 kn
Gležnjače Borovo- 280 kn
No Name gležnjače, eBay- 300 kn


Dakle to bi ukratko bilo sve što se tiče mog jesenskog shoppinga, imam još nekih novih stvari sa buvljaka i još neke koje sam sad nedavno kupila tako da bude uskoro još ovakvih postova :) Sve u svemu ja sam i više nego zadovoljna s novim stvarima i sad mi naravno jedino preostaje nositi ih, kombinirati i uživati u njima!


p.s. Što ste Vi sve kupile ove jeseni?

x.O.x.O. Vanilla Sky!


































petak, 2. studenoga 2012.

Review: Catrice Glamour Doll Volume Maskara

Ukoliko ste posljednjih dana malo detaljnije provjerile Catrice štandove u drogerijama mogle ste zamjetiti nekoliko vrlo zanimljivih noviteta- ja jesam i nekoliko proizvoda me stvarno zainteresiralo. Prvi kojeg Vam danas predstavljam je Catrice Glamour Doll Volume Mascara.


Na početku bi spomenula to da je sličnost između ove Catrice te Lancome Hypnose Doll Eyes maskare prilično velika, ponajviše samim oblikom pakiranja te nešto manje oblikom četkice i teksturom. Četkica kod Lancome maskare je nešto zaobljenija, gušća i ima nešto duže dlačice, a i sama tekstura je dosta gusta i kremastija.

Što se tiče Glamour Doll Volume maskare odmah na početku moram reći to da sam veoma zadovoljna s njom i da zapravo već dugo nisam naletjela na tako dobru maskaru drogerijskog ranga. Maskara dolazi u pakiranju od 10 ml a cijena joj je oko 34 kn- što je stvarno malo u odnosu na kvalitetu same maskare.

Jedan od razloga zbog kojeg mi ova maskara odgovara je sama tekstura koja nije pregusta i ''preteška'' a opet je dovoljno kremasta da produži trepavice te im podari savršen volumen.

Catrice Glamour Doll Volume Mascara 010

Druga stvar koja je općenito kod maskara među važnijima je naravno sama četkica- koja je kod ove maskare gumena i dlačice su nešto rjeđe raspodijeljene nego kod ostalih maskara što omogućava zahvaćanje veće teksture proizvoda te prekrivanje svake pojedine trepavice. Također, meni osobno se sviđa i sam oblik četkice iz razloga što se sužuje prema vrhu te omogućava izvlačenje trepavica u kutevima očiju, kao i onih malih ''baby trepavica'' koje neke maskare jednostavno zanemaruju.

Kad govorimo o samom nanošenja Glamour Doll maskare ono je zapravo vrlo jednostavno- bitno je pravilno odrediti kut samog nanošenja te od unutarnjeg dijela očiju prema vanjskim lagano rotirajući četkicu polako proći kroz sve trepavice.

Ono što na kraju jednostavno moram reći (još jednom!) je to da sam stvarno oduševljena ovom novom Catrice maskarom i to ponajviše zbog teksture, izrazito crnog pigmenta te oblika četkice te da mi je od prvog nanošenja postala apsolutni broj 1 kad govorimo o maskarama drogerijskog ranga te da ću je neupitno ponovno kupiti. Zanimljivi su i ostali jesenski Catrice noviteti i nekoliko ih je već na mojoj listi koja će biti ''realizirana'' čim sljedeći put uđem u Muller, tako da ćete uskoro moći i o njima čitati na blogu.

p.s. Jeste li već isprobale neke od Catrice noviteta, jeste li zadovoljne?

xOxO, Vanilla Sky!