srijeda, 27. ožujka 2013.

Zimska njega kože

Iako bi zima već polako trebala pustiti proljeće da napokon ''nastupi'' očito je odlučila još malo nas držati u kući. Osobno ne volim pretjerano zimu (i Lav sam po horoskopu!) tako da mi je već lagano dosta čišćenja snijega, smrznutog auta i tako dalje; no što je još važnije ne voli je niti moja koža- bilo lica ili tijela. Vjerujem da nisam jedina i da svi imaju problema sa suhom kožom tijekom zimskih mjeseci, no zato ću danas s Vama podijeliti koje sam sve proizvode isprobala/koristila ove zime!

Kao što sam već ranije spominjala, koža lica mi je prilično mješovita, no zimi pod utjecajem vjetra i hladnoće na pojedinim dijelovima postaje suha i dehidrirana, i to do te mjere da se lagano i peruta. Dakle definitivno joj je potrebno više njege i hidratacije u tim ''spornim'' mjesecima, no osobno ne volim proizvode koji su masni i koji se predugo zadržavaju na koži.

Još na početku zime sam bila kupila dvije kreme koje prije nikada nisam isprobala, i mogu reći da su me ugodno iznenadile. Radi se o Cera Di Cupra Rosa kremi te Cera Di Kupra Skin Balance.

CDC Rosa dolazi u količini od 75 ml, a cijena joj je oko 30-ak kn ako se ne varam. Namijenjena je suhoj koži koju dubinski hidratizira i njeguje. Prilično je guste/ masnije teksture no brzo se upija i ne ostavlja premasni film na koži.
CDC sa Skin Balance efektom dolazi u količini od 50 ml a cijena joj je oko 40-ak kn. Namijenjena je osjetljivoj koži lica, a sviđa mi se jer je malo rjeđe teksture od CDC Rosa kreme te nije toliko masna. Obje kreme su na bazi pčelinjeg voska i imaju dosta specifičan miris na kojeg se brzo navikne, i ono što mogu reći je da su me obje rješile suhe kože i perutanja lica.

Sljedeće proizvode o kojima Vam pričam sam koristila i ranije no nisam ih recenzirala pa da i njih spomenem :) Radi se o Institut Phyto dnevno/noćnoj kremi te fluidu za lice.

Dnevno/noćna krema dolazi u količini od 50 ml a cijena kreme je oko 40 kn. Sadrži shea maslac i srednje guste je teksture- rekla bih prije gelaste nego kremaste. Vrlo je ugodnog mirisa i stvarno je obožavam, brzo se upija a koža lica je nakon korištenja meka i hidratizirana. 

U kombinaciji sa kremom koristim i njihov fluid koji je također odličan, dolazi u nešto drugačijem pakiranju u istoj količini, a cijena mu je 60 i nešto kuna. Njega dakle ponekad stavim uz kremu na posebno dehidrirana područja kako bi pojačao efekt same kreme. Također, volim ga koristiti i kao podlogu za make up.

 Kad već pričam o proizvodima koje koristim kao podlogu za make up, e tu ih stvarno ima puno. Neke od njih naravno koristim i ovako kroz dan kad se recimo i ne šminkam- dakle tek toliko da hidratiziraju kožu lica. Kod tih proizvoda važno mi je da se brzo upiju, da ne ostavljaju preteški film na koži te da je naravno hidratiziraju.

Jedan od omiljenih proizvoda za navedenu namjenu mi je Olay Beauty Fluid za normalnu do suhu kožu lica, dolazi u količini od 50 ml a cijena mu je 40 kn. Sviđa mi se jer je vrlo lagane i nježne teksture, kremast taman onoliko koliko treba a koža je nakon korištenja vrlo mekana i nahranjena.

Također volim i Balein Beauty Effect fluid koji dolazi u količini od 50 ml a cijena mu je oko 40 kn. Vrlo se brzo upija, ugodnog je mirisa te sadrži u sebi hijaluron. Prije par mjeseci kupila sam i Afrodita Hydra Thermal koncentrat sa mat finishem no za sada se baš i nismo našli, možda se pokaže boljim po ljeti.

Nedavno sam kupila i Balein Cell Energy serum (30 ml, 40 kn) koji se pokazao stvarno odličan za suhu i dehidriranu kožu lica. U fazi testiranja su i My Face hidratantni gel te Cadeavera hidratantni koncentrat koji su dosta ''ljepljive'' teksture no iznenađujuće lijepo zaglađuju kožu.

Što se tiče umivalica i sličnih proizvoda ove zime najviše sam koristila Cadeavera plavu i crvenu liniju (proizvodi su dostupni u Mulleru) i mogu reći da sam čisto zadovoljna. Iz obje linije imam pjenu za umivanje te piling- razlika je jedino u tome što je piling iz plave linije ''mehanički'' a iz crvene ''kemijski''. Svaki proizvod košta kojih 15-ak kn što je stvarno povoljno, a čisto solidno očiste lice od ostataka šminke i nečistoća. Također, uopće ne isušuju lice što je meni osobno vrlo bitno kod takvih proizvoda.

Kad govorimo o njezi tijela, i kod proizvoda za tu namjenu mi je važno da dodatno ne isušuju kožu odnosno da je lijepo nahrane i hidratiziraju. Ove zime za to su se najbolji pokazali ovi proizvodi: Balea kremasto ulje za tuširanje od badema te mlijeko za tijelo iz iste linije. Osim što predivno mirišu, zaista odlično hrane kožu.

Ruke također zimi uvijek stradaju i mrzim kad su ispucane i suhe. Imam doma valjda 15 različitih kremi i kod svake uvijek nađem nešto što mi ne odgovara- ili su premasne pa se dugo upijaju, ili nisu dovoljno hranjive ili pak nešto treće. No napokon sam našla one koje mi savršeno odgovaraju (a koštaju oko 10 kn!) tako da niti ne pokušavam više koristiti neke druge. Dakle sve tri su Eveline kreme: Extra soft sa ureom koja rješava stvarno i najgore slučajeve, Velvety Hands za glatkoću te Glicerine 5u1 koja mi je odlična jer je gelaste teksture i upije se u sekundi a ruke su mekane i nahranjene nakon korištenja te definitivno manje pucaju.

Za kraj su mi ostala dva proizvoda bez kojih također ne mogu ''prezimjeti'' a radi se o Babylove dječjoj zaštitnoj kremi koju koristim i za lice i za tijelo, te o Baleinom vazelinu kojeg koristim za stopala.

Eto to bi ja mislim bilo sve što se tiče moje zimske njege kože, nadam se da će nam uskoro doći sunčani dani i da neću više trebati baš toliko puno proizvoda kako mi koža ne bi bila suha i dehidrirana!

p.s. Koji su Vaši HG proizvodi za njegu kože zimi?


x.O.x.O. Vanilla Sky!

Broj komentara: 8:

  1. Od Cadeaverinog crvenog pilinga mi je koža prvi put luđački pocrvenila i užasno me pekla :( ali to se valjda dogodilo jer sam ga nanijela na mokru kozu a trebala sam na suhu (tako su mi objasnili xd), i stvarno, kad sam ga nanijela na suhu kozu nije bilo takvih reakcija. Za tu cijenu je solidan proizvod! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ga takodjer na suhu kozu stavljam i nisam do sada imala nikakve probleme,no naravno oni s osjetljivijom kozom uvijek trebaju dobro prouciti sastav:-)

      Izbriši
  2. Obozavam Cera di Cupra kreme, imam tu za osetljivu kozu i najbolja je za ostre, hladne dane. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. ovu kremu Cera di cupra je još moja nona koristila, dok si ju mogao nabaviti samo u Italiji. Ja imam suhu , osjetljivu, alergičnu kožu koja se i peruta i nabreknem oko očiju pa mi se koža osuši. Sve sam probala do sad ali nema premca ovoj kremi!!!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je zao sto je ranije nisam isprobala,jer odlicne su kreme!

      Izbriši
  4. Sa 50 godina ćeš imat rak kože od toliko kozmetike :/ Btw, cera di Cupra, ne Kupra, ispravi si post mrvicu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da,napisala sam Kupra umjesto Cupra na početku posta,nisam obraćala pažnju a i talijanski mi nije jača strana :)
      A što se tiče količine kozmetike ovo nije kozmetika koju sam potrošila ili koristim svaki dan nego koju sam isprobala tokom ove zime (jer kod preparative za nekoliko dana vidim dal mi odgovara ili ne),tako da mislim da ne koristim nešto extra proizvoda više nego ostali ;)

      Izbriši