nedjelja, 13. svibnja 2012.

Moj osvrt na 3. i završnu večer Dreft Fashion Week-a!

Pošto sam još pod dojmom jučerašnje večeri mislim da je najbolje da danas napišem ovaj post kako bi i Vama prenijela ono što sam doživjela. Kao što sam već spomenula, jučer sam bila na 3. i završnoj večeri Dreft Fashion Week-a koji se ove godine održao od 10.-12.5. u Hypo centru i bilo je zaista odlično!

Osim samih revija, odlično je i to što sam upoznala nekoliko kolegica blogerica koje sam do sada znala samo ''virtualno''.Osim Jelene sa bloga http://thechloee-everyday.blogspot.com/ koju znam već dosta dugo vremena imala sam čast upoznati i Dijanu http://spauvasemdomu.com/ s kojom sam zapravo i provela cijelu večer i baš mi je drago da sam je upoznala. Također, upoznala sam i Anu sa bloga http://maybesnewstart.blogspot.com/ na Wella corneru gdje smo se sve blogerice okupile, a tamo je bila i divna Maja sa bloga http://addtolove.net/ sa svojom predivnom kovrčavom kosom :)

A sad napokon na revije! Moram priznati da sam od pojedinih dizajnera očekivala malo više no ipak drago mi je da me jedna kolekcija i više nego oduševila, pa krenimo redom:

Večer je otvorio Craig Lawrence, engleski dizajner poznat po svojim kreacijama od raznih pletiva, i moram priznati da mi se nekoliko komada svidjelo i definitivno se mogu zamisliti u lijepim pletenim suknjama i vestama kroz hladne zimske mjesece.





Splitska dizajnerica Ana Kujundžić i jučerašnjom je revijom pokazala svoj specifičan rad u kojem se moglo vidjeti raznih prirodnih materijala obogaćenih zanimljivim detaljima.





Treća po redu revija me moram priznati najviše šokirala da tako kažem, dizajnerica Milena Rogulj još je jednom svojim avangardnim kreacijama pokazala svoj prepoznatljiv način izražavanja. Sebe osobno recimo ne vidim u ovim kreacijama no kao što moda općenito funkcionira- to je sve ionako samo igra koju svatko igra na svoj način.



ž


Revija Ive Karačić me ugodno iznenadila, ponajviše zbog asimetričnih loose komada a zanimljiva je i kombinacija težih zimskih materijala sa nježnim svilenkastim materijalima. Cijela kolekcija je napravljena u crnoj i nude boji sa nježnim printevima i djeluje nekako prozračno, nježno i ženstveno.






Kolekcija koja me jučer najviše oduševila je ona nizozemskog dizajnera Maartena Van Der Horsta iz razloga što je toliko ženstvena, zaigrana i posebna. Inače strogi poslovni look pretvorio je s cvjetnim uzorkom i nježnim pastelnim bojama u zaista odlične komade. Meni najzanimljiviji su cvjetni blazeri i divne body košulje. Cijela kolekcija me vjerojatno oduševila i iz tog razloga što su svi komadi bili u pastelno rozoj, plavoj i crnoj boji- i još k tome cvjetni uorak kojeg obožavam. Moram spomenuti i to da su modeli imali prepredivne crne i bijele wedgesice koje su mi zapravo najviše zapele za oko na jučerašnjoj reviji.







Jučerašnju reviju zatvorio je, i to vrlo spektakularno, Toni Rico svojom muškom kolekcijom koja je naprosto odisala muževnošću na jedan vrlo zločesti način. Za to se pobrinuo spoj starih pjesama Miše Kovača i Doris Dragović, no naravno i sama scena koju su krasili zgodni i zaigrani modeli koji su na vrlo spontan način natjerali sve nas prisutne da zapjevamo s njima. Sve u svemu vrlo zabavan i originalan završetak jedne divne večeri koje ću se uvijek rado prisjećati :)







 p.s. Hvala još jednom Katarini na pozivnici i ovoj divnoj večeri!

xOxO, Vanilla Sky!

3 komentara:

  1. Ma krasno ! :)

    http://ysophisticates.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  2. super post!!
    meni je isto bilo odlično na fashion weeku :))
    xoxo Sienna
    http://fashion-sienna.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  3. Thanx draga,bilo je stvarno super :-)

    OdgovoriIzbriši