utorak, 29. svibnja 2012.

Moji najdraži proizvodi za njegu lica!

Pošto sam dobila već nekoliko upita/prijedloga vezanih uz proizvode koje koristim za njegu lica mislim da je pravo vrijeme za post o navedenoj temi!

Također, pošto Vam na blogu uglavnom predstavljam dekorativnu kozmetiku smatram da će dobro doći malo promjene, zar ne?

Govoreći o proizvodima za njegu lica mogu reći da su mi vrlo bitni jer smatram da je njega lica vrlo važna a ponajprije i zahtjevna ''aktivnost'', tako da joj definitivno treba posvetiti posebnu pažnju. Generalno kad govorim o svom licu moram priznati da nikad nisam imala problema sa nekim većim nepravilnostima tako da sam vrlo zahvalna na tome. Koža mog lica je mješovita, dakle preko zime recimo neki dijelovi su suhi odnosno dehidrirani, a T-zona je masnija (pogotovo ljeti), tako da i proizvode prilagođavam toj činjenici. Što se tiče prištića, akni i mitesera naravno da se pojavljuju s vremena na vrijeme, no smatram da se pravilnom njegom lica puno toga može spriječiti i poboljšati.



Pošto općenito volim isprobavati nove proizvode i stalno ih mijenjati tako je i u ovom slučaju, dakle kad govorim o proizvodima za njegu lica. Također, kao što je vidljivo sa slike, koristim dosta različitih proizvoda, naravno ovisno o potrebi i trenutnom stanju u kojem se koža lica nalazi.

Za početak, krenula bih s proizvodima koje svakodnevno koristim nakon skidanja šminke, dakle prve su na redu umivalice/pilinzi.
Proizvodi koji trenutno obavljaju navedeno su:

* Garnier Pure Active Exfo Brusher gel
* Garnier Pure Active Blackheads Scrub
* Neutrogena Visibly Clear 2u1 Wash/Mask
* Alverde Peeling Perle



Garnierov ExfoBrusher koristim već dosta dugo, još od kad je izašao i moram priznati da sam se navikla na njega i bilo bi mi valjda čudno da ga ne koristim. Razlog iz kojeg ga volim je taj što stvara lijepu pjenu i nije preagresivan za lice kao što znaju biti proizvodi sa sličnom namjenom. Također, četkica je gumena te vrlo nježna i mekana, no ipak dovoljno efikasna da očisti sve nečistoće s lica. Ovaj gel omekšava kožu lica te dubinski čisti sve nečistoće, a ujedno i smanjuje pore. Ja ga koristim svaku drugu večer prije pilinga i zaista pomaže da se na licu ne stvaraju prištići. Cijena mu je između 45 i 50 kn, ovisno gdje se kupuje.

Garnier Pure Active Blackheads Scrub zaista je odličan piling za uklanjanje nečistoća na područjima gdje se stvaraju miteseri, a pritom i sprečava nastajanje novih. Njega koristim 3 puta na tjedan iz razloga jer je dosta agresivan i pomalo isušuje kožu, tako da mislim da svakodnevna upotreba nije za mene. Cijena ovog proizvoda je oko 40-ak kn.

Neutrogenin Visibly Clear 2u1 gel za umivanje i masku stvarno koristim već jako dugo vremena i taj proizvod je već davno postao dio moje stalne postave kad govorim o njezi lica. Ukoliko se koristi svakodnevno kao gel za umivanje, vrlo temeljito očisti kožu od ostataka šminke, nečistoća i masnoća i pomaže da se ne stvaraju akne. Ja ga u posljednje vrijeme uglavnom koristim jednom tjedno kao masku jer ne isušuje kožu i dubinski je čisti. Cijena mu je oko 40 kn.

Alverde Peeling Perle koristim koja 3 mjeseca kao dnevni piling i više sam nego zadovoljna. Činjenica je da većina dnevnih pilinga podosta isušuje kožu tako da sam dugo tražila proizvod koji mi neće isušivati i zatezati lice- i našla ga. Odličan je i zbog toga što temeljito očisti sve nečistoće s lica i koža je nakon korištenja izuzetno mekana i matirana. Cijena mu je u dm-u između 20 i 30 kn.

Osim navedenih proizvoda, jednom tjedno koristim i razne maske za hidrataciju/
čišćenje kože a najdraže su mi Valdini maske.

Nakon ovih umivalica, vrijeme je za kreme bez kojih nikako ne bi mogla i o kojima sam totalno ovisna:

* Alverde ulje od divlje ruže
* Alverde krema za lice za osjetljivu kožu
* Alverde krema od divlje ruže
* Vichy Aqualia Thermal


Alverde ulje od divlje ruže koristim već nekoliko zima ili po potrebi kad primijetim da mi je koža dehidrirana, prvi puta kupila mi ga je moja majka i to zabunom tako da joj puno hvala :) Ovo ulje stvarno divno nahrani kožu i jako brzo se upija, a najbolje stvar koju sam primjetila kod ovog proizvoda je to da smanjuje one sitne ožiljke koji ostaju nakon prištića (zbog učinka divlje ruže). Cijena ovog proizvoda je prava sitnica- oko 30 kn.

Krema od divlje ruže iz iste linije također je već dugo dio moje stalne postave i nju koristim na dnevnoj bazi. Odgovara mi iz razloga jer nahrani i hidratizira kožu, ne stvaraju se prištići od nje i ne masti lice prejako. Cijena joj je oko 25 kn u dm-u.

Alverde kremu za osjetljivu kožu kupila sam za prošlu zimu čisto da malo zamijenim ovu od divlje ruže. Poznato je da nam je koža zimi izuzetno osjetljiva, suha i da joj je potrebno puno više njege nego ljeti, i moram priznati da je ova krema odradila odličan posao. Cijena joj je ista kao i ovoj prethodnoj.

Vichy Aqualia Thermal po meni je stvarno odlična krema koja vrijedi svake kune iz razloga što jedino što radi je to da dubinski hidratizira kožu, no za razliku od većine ostalih krema sa istom namjenom, Aqualia Thermal ne potiče stvaranje akni odnosno mogu je koristiti i oni sa normalnom ali i oni sa osjetljivom kožom lica- dakle zaista je univerzalna. Cijena joj je oko 115 kn.

Osim krema, svoju njegu lica ne mogu zamisliti niti bez seruma, posebno u ljetnim mjesecima, a evo koji su mi najdraži:

* Adrience Oligosource
* Balea Aqua Serum
* Baler Urea Serum



Adrience Oligosource ljeti koristim svaku večer umjesto kreme, nevjerojatno je kako nimalo ne zamasti kožu a toliko je hidratizira da je to divno- kao i sam osjećaj na licu! Ovo mi je valjda već 5 pakiranje i neznam kako bi preživjela ljeto bez ovog proizvoda. Cijena mu je oko 150 kn za 30 ml.

Baleini Aqua i Urea serum također su proizvodi s kojima sam vrlo zadovoljna, iz razloga što su cjenovno vrlo pristupačni a odlično hidratiziraju kožu a pritom je ne maste. Također, mogu vam poslužiti i kao baza za tekuću podlogu ukoliko nemate pravu bazu ili ne volite kreme koristiti kao baze- ovo je po meni super rješenje. Odlična stvar mu je i cijena, koja je zaista smiješnih 25 kn u dm-u. Balea Urea serum je ja mislim 30-ak kuna što je isto povoljno za tako odličan proizvod.

Proizvodi koje naravno ne volim koristiti su oni za prištiće, dakle njih koristimo kad nas grdosije već napadnu i kad želimo da što prije prođu. Za tu namjenu koristim slijedeća dva proizvoda:

* Babylove zaštitna krema
* Avene Diacneal



Babylove kremu koristim od nedavno i mogu reći da sam čisto zadovoljna s njom. Sadrži cink i ekstrakt kamilice a pošto je poznato da cink pomaže kod isušivanja prištića tako je naravno i u ovom slučaju. Ovu kremu dakle koristim po potrebi- točnije čim vidim da se prištić pojavi, i mogu reći da ga preko noći isuši i da pomaže da ožiljci brže prođu. Cijena ove kremice je 15-ak kuna u dm-u.

Avene Diacneal koristim već dosta dugo vremena, i to za istu namjenu kao i Babylove kremu- dakle kod pojave prištića. Koristim je uglavnom preko noći i odlično djeluje na prištiće, isuši ih i pomaže da upala prije prođe i da ne nastaju ožiljci. Cijena mu je oko 90 kn u ljekarnama.

Eto drage moje to bi ukratko bilo sve o proizvodima koje koristim za njegu lica, kao što sam već rekla mislim da bi nam svima njega lica trebala biti vrlo bitna, pa uz to i proizvodi koji nam služe za istu. Sve proizvode koje sam danas navela ne koristim  svakodnevno već ih kombiniram po potrebi a kao najvažniju stvar spomenula bi to da je vrlo važno da svi pronađemo upravo savršenu kombinaciju proizvoda koji će nam odgovarati i s kojima ćemo biti zadovoljni.

 xOxO, Vanilla Sky!

4 komentara:

  1. Odličan i vrlo opsežan post,upravo zbog toga je tvoj blog jedan od rijetkih koje pratim- lijepo opisuješ proizvode i vidi se da znaš o čemu pričaš,a ne da staviš nekoliko slika i dvije rečenice kao većina ''najpopularnijih'' hrv.blogerica koje su jedna drugoj totalne kopije!
    Vanilla svaka čast i ostani takva kakva jesi jer si jedinstvena ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Thanx na komentaru i pohvali,samo mi je zao sto je anoniman jer mi je vec jedna druga takodjer anonimna osoba napisala jedan vrlo ruzan komentar,tako da ako vec komentirate bi molila da se prijavite-to je ionako sekunda posla ;-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mogu li babylove kremu sa cinkom da koriste i osobe sa masnom kozom?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Po mom misljenju definitivno mogu-jer cink cak malo i isusi podrucje na kojem su pristici,tako da mozes probati pa vidjeti dal ti odgovara :-)

      Izbriši