petak, 7. rujna 2012.

Review: Manhattan Perfect Adapt Foundation+Wake Up Concealer & Bourjois Smoky Eyes Trio Eye Shadow

Nedugo sam dobila komentar kako uvijek recenziram proizvode koji su dobri i da nikad nema recenzija za one manje dobre. Razlog tome je taj da mi je nekako logično da ako mi je neki proizvod odličan i ako ga i sama koristim da za njega i napišem recenziju i predstavim ga svojim čitateljima.

Uglavnom nedavno sam naletjela i na jedan proizvod koji me prilično razočarao pa eto da i to iskustvo podijelim s Vama.

Kao što i sam naslov posta kaže, danas recenziram Manhattan Perfect Adapt tekuću podlogu i Wake Up Concealer & Bourjois Smokey Eyes Trio sjenila za oči.

Što se tiče općenito Manhattan tekućih podloga moram priznati da ih nisam koristila već dosta dugo vremena (no u srednjoškolskim danima naprosto nisam mogla bez Manhattan kompaktnog pudera), no koliko se sjećam nikada me nisu razočarale, pa tako ni ova koju danas recenziram.

Ova podloga dolazi u količini od standardnih 30 ml, a nalazi se u praktičnom prepoznatljivom Manhattan pakiranju. Cijena ove podloge je oko 60 kn.


Po meni glavne prednosti ove tekuće podloge su vrlo lagana i kremasta tekstura koja neće ''zabetonirati'' lice već se postiže vrlo prirodan efekt. Također, vrlo lako se nanosi bilo prstima ili kistom, tj. ne suši se prebrzo kao neke podloge i smatram da bude odličan za ljetne mjesece upravo zbog lagane i kremaste teksture. Još jedna pozitivna odlika mu je i prekrivanje- bez problema prekrije sve manje nedostatke i kad ga koristim ne trebam stavljati korektor.

Swatch: Manhattan Perfect Adapt tekuća podloga u nijansi 40 Light Beige

Nijansa u kojoj imam ovu tekuću podlogu je 40 Light Beige i moram priznati da kad sam je prvi put isprobavala da mi se činila dosta tamna, no predivno se stopila s mojim tenom. Kao i svi ostali Manhattan proizvodi, i ovaj ima ugodan prepoznatljiv miris zbog kojeg toliko i volim ovaj brand.

Još jedan Manhattan proizvod koji od nedugo koristim je i Wake Up Concealer odnosno korektor za područje ispod očiju. Proizvod dolazi u klasičnom pakiranju za takvu vrstu korektora u količini od 8 ml, a cijena mu je oko 50 kn.


Ovaj proizvod imam u nijansi 2 a osim ove moje postoji u još jednoj, dakle svjetlijoj. Razlog iz kojeg sam kupila ovaj proizvod je taj što imam zaista puno korektora no nemam one namijenjene upravo za područje ispod očiju tj. za one grozne tamne krugove koji nas tu i tamo napadnu skupa sa podočnjacima. Do sada sam za tu namjernu koristila e.l.f.-ov korektor i highlighter i mogu reći da sam s njime prilično zadovoljna.

Kod ovog Manhattan korektora sviđa mi se prvenstveno tekstura koja nije pregusta i to što se ne upija u pore, pa s time niti ne ističe eventualne suhe dijelove. Odlično surađuje i s tekućom podlogom kao i s kompaktnim puderom.


Aplikator za nanošenje je sasvim solidno izrađen, dovoljno je mekan za ravnomjerno nanošenje, no ja ipak volim taj posao obaviti sa okruglim zaobljenim kistom. Na kraju moram spomenuti da sam sasvim zadovoljna ovim proizvodom i da je za one koji nemaju prevelikih problema sa tamnim krugovima i podočnjacima dovoljna mala količina proizvoda za savršene rezultate! Swatchevi:

Swatch: Manhattan Wake Up Concealer
Swatch: Manhattan Wake Up Concealer

Proizvod koji me nije baš previše oduševio a kojeg također danas recenziram je Bourjois Smoky Eyes Trio paleta sjenila za oči, koju imam u nijansi 12 Gris Lilac.


O ovoj trio paleti sam zapravo pročitala dosta pozitivnih komentara i naravno iz tog razloga sam je i odlučila kupiti, no mene nažalost nije nešto posebno oduševila.

Paleta dolazi u po meni prilično običnom pakiranju u količini od 4,5 g. Ono što mi se sviđa kod pakiranja je eventualno to da na poleđini imaju prikaz kako napraviti savršene smokey eyes a dobit ćete i aplikator za nanošenje sjenila koji baš i nije nešto praktičan. Cijena ove trio palete je 80-ak kuna što je po meni i više nego previše za ovakav proizvod.

Bourjois Smoky Eyes Trio sjenilo u nijansi 12 Gris Lilac

Za početak bi htjela napomenuti eventualne prednosti ovih sjenila, a to je da se ne truse pošto su pečena (baked), nijanse u pojedinoj paleti su komplementarne i općenito izbor nijansi je prilično velik: mislim da postoji najmanje 8 različitih paleta koje na prvi pogled sadrže lijepe nijanse.

Dakle sjenila su pečena i nećete imati problema sa trusenjem što je naravno pozitivno, no najveći nedostatak (i razočarenje) ovog proizvoda je to što su sjenila izuzetno nepigmentirana. U početku sam mislila da je možda problem u ovoj nijansi u kojoj imam ovu trio paletu pa sam malo i ostale isprobala i sve su zapravo takve. Sadrže shimmer pa ova bijela eventualno može poslužiti, no ove dvije nijanse sive su zaista nepigmentirane i kad ih usporedim sa nekim najobičnijim i najjeftinijim sjenilima koje imam doma- sva su bolje pigmentirana od ove palete. Također, kad sam radila swatch nanijela sam stvarno puno baze na ruku i morala sam svaku nijansu barem deset puta nanijeti kako bi napokon dobila realne nijanse, što je po meni jako veliki minus.

Swatch: Bourjois Smoky Eyes Trio sjenilo u nijansi 12 Gris Lilac
Swatch: Bourjois Smoky Eyes Trio sjenilo u nijansi 12 Gris Lilac

Dakle na kraju mogu reći to da su me ova sjenila stvarno razočarala i baš mi je žao zbog toga jer kad su stigla u naše drogerije sam bila uvjerena da ću ih skoro sve kupiti iz razloga što sadrže predivne nijanse i inače volim pečena sjenila iz razloga što su vrlo svilenkaste teksture i lijepo se daju blendati na očima- no ova su me definitivno razočarala.
 
xOxO, Vanilla Sky!

1 komentar:

  1. sjenila su očajna :S
    za puder i korektor se slažem,obadvoje su izvrsni! korektor koristi i moja sestra koja ima dosta tamne podočnjake i odlično ih sakrije :)

    OdgovoriIzbriši