srijeda, 29. kolovoza 2012.

Recenzija moje najljepše palete koju posjedujem!

Svi mi koji stalno nešto kupujemo i radimo planove o onome što ćemo kupiti znamo kakav je osjećaj kad naletimo na nešto što nas ostavi bez daha. Upravo takva situacija dogodila se meni prije nekoliko mjeseci kad sam na http://www.beautyjoint.com/ stranici ugledala najdivniju paletu ikad, i nisam bila sigurna kakva je uživo tj.dal je moguće da nešto tako predivno bude i kvalitetno. Naravno da sam je naručila i kad je stigla na moja vrata i nakon što sam je pažljivo odmotala iz hrpe papira i folija bila sam i više nego oduševljena. Upravo iz tog razloga Vam danas predstavljam meni osobno najdražu paletu sjenila- Kleancolor Big Night Out!


Paleta dolazi u vrlo primamljivom pakiranju tj. na prvi pogled djeluje kao clutch torbica- i to sjajno roza! Zar može ljepše??

Dakle razlog zbog kojeg me ova paleta očarala na prvi je vrlo jasan odnosno nadam se da ga i vi sad razumijete, a to je sam izgled palete. Cijena palete s poštarinom iznosi oko 150 kn što po meni stvarno nije puno za ovu divotu, a sama paleta dolazi u dvije varijante odnosno nijanse:

1. Diva In The House (rozo izdanje)
2. Dancing Queen (ljubičasto izdanje)

Naravno da nas sam izgled odnosno pakiranje vrlo često privuče da kupimo neki proizvod a onda se dogodi da se razočaramo jer proizvod nije dobar ni kvalitetan, no s ovom paletom to nikako nije slučaj- jer sjenila su odlična.

Paleta sadrži čak 100 predivnih nijansi sjenila, i sve su visoko shimmeraste.


Uz samu paletu dobit ćete i dva dvostrana aplikatora za nanošenje sjenila, kao i veliko praktično ogledalo. Važno je napomenuti i to da su sjenila izuzetno pigmentirana i postojana, svilenkaste teksture i vrlo lako se blendaju.


Eto to bi bilo sve što sam vam htjela reći o ovoj predivnoj paleti s kojom sam zadivljena već dugo vremena, tako da naravno da sam morala i s Vama podijeliti svoje oduševljenje!

xOxO, Vanilla Sky!

nedjelja, 26. kolovoza 2012.

How To: Contour & Highlight

Pošto i sama obožavam konturirati lice napravila sam jedan tutorial u kojemu Vam pokazujem kako i s kojim proizvodima ja to radim! Također, u tutorialu sam spomenula i kako pravilno nanositi highlightere pa eto- ako do sada niste isprobali ove male tajne šminkanja možda vas ovaj tutorial potakne na to!




xOxO, Vanilla Sky!

četvrtak, 23. kolovoza 2012.

Review: p2 Viva Argentina LE

Ako se sjećate odnosno ako redovito pratite moj blog već sam vam spominjala i recenzirala proizvode branda p2 (koji je dostupan u njemačkim dm-ovima) koje zaista obožavam jer su cjenovno kao recimo Essence a po meni još i kvalitetniji. Također, vrlo često imaju razne limitirane kolekcije a zadnja koja mi se svidjela je bila Viva Argentina LE koja je imala zaista predobr proizvode i žao mi je što nisam uspjela kupiti i rumenilo, bazu i eye linere.

p2 Viva Argentina LE


Proizvodi koje Vam danas predstavljam su Triple Touch Powder Paletta te Trio palete sjenila.


Triple Touch paleta pudera dolazi u količini od 9 g u čvrstom pakiranju a nijansa koju imam je 010 gaucho chic. Cijena proizvoda je bila oko 4-5 e.

p2 Viva Argentina LE Triple Touch Powder Palette (010 gaucho chic)

p2 Viva Argentina LE Triple Touch Powder Palette (010 gaucho chic)
Ovaj kompaktni puder izuzetno je svilenkaste teksture i kao što se vidljivo na slici, ima jednu baznu nijansu te dvije koje se mogu kombinirati sa ovom baznom, dok je najtamnija nijansa odlična za konturiranje.Također, puder nije previše praškast i vrlo dobro matira kožu lica i do nekoliko sati.

Swatch:Viva Argentina LE Triple Touch Powder Palette 010 gaucho chic



Slijedeći proizvodi koje danas predstavljam su Perfect Expression Trio palete koje dolaze u količini od 3x1,5 g u slatkom limitiranom pakiranju, a cijena im je bila oko 3 e.

Prva nijansa koju predstavljam je 020 te necesito! i kao što možete vidjeti to je jedna odlična kombinacija nijansi i mislim da svi mi koji volimo ove neutralne tonove možemo biti zadovoljni!

p2 Viva Argentina Perfect Expression Eyeshadow Trio 020 te necesito!

p2 Viva Argentina Perfect Expression Eyeshadow Trio 020 te necesito!


Nijansa u sredini jedina je koja sadrži shimmer i odlična je za brow bone, dok su žuta i smeđa mat. Sjenila su srednje pigmentirana a tekstura im je svilenkasta no za moj ukus su malo prepraškasta.

Swatch: Viva Arg. Perfect Expression Eyeshadow Trio 020 te necesito!


Druga nijansa u kojoj imam ovu paletu je 030 te deseo! koja također ima shimmerastu 
nijansu u sredini te sivu i plavu mat nijansu. Što se tiče teksture vrijedi sve prethodno navedeno.

p2 Viva Argentina Perfect Expression Eyeshadow Trio 030 te deseo!

p2 Viva Argentina Perfect Expression Eyeshadow Trio 030 te deseo!



Swatch: p2 Viva Arg. Perfect Expression Eyeshadow Trio 030 te deseo!

Eto to bi bilo sve za danas, nadam se da se i Vama ovaj brand sviđa kao i meni a pogotovo ova limitirana izdanja koja su jednostavno SAVRŠENA!
 
xOxO, Vanilla Sky!

nedjelja, 19. kolovoza 2012.

Review: Catrice Welcomers!

Pošto u posljednje vrijeme zbog suradnje sa Kozmo drogerijama često tamo boravim kupila sam nekoliko zanimljivih Catrice proizvoda koje Vam danas predstavljam, a to su:

* ABSOLUTE Eye Colour paleta sjenila
* Made to Stay Highlighter olovka
* Eye Shadow Base
* Re-Touch Light Reflecting korektor


Dakle danas počinjemo sa Catrice Absolute Eye Colour paletom sjenila koju imam u nijansi 030 OMG I Want That!.

Absolute Eye Colour u nijansi 030 OMG I Want That!
Kao što vidite, ova paleta sadrži 4 sjenila u 2 veličine(veća su po 2,5 g a manja po 1,5 g- ukupno dakle 8 g), i sve 4 nijanse su lagano shimmeraste. Cijena palete je oko 38 kn.

Swatch: Absolute Eye Colour u nijansi 030 OMG I Want That!
Swatch: Absolute Eye Colour u nijansi 030 OMG I Want That!

Ono što je važno spomenuti kod same teksture ovih sjenila je to da se nimalo ne truse, iz razloga što su zapravo malo kao masna. Što se tiče pigmentiranosti smatram da bi mogla biti i veća, kao što je i vidljivo na swatchevima- najintenzivnija je crna nijansa, dok je bakreno/smeđu i zeleno/sivu potrebno nekoliko puta nanositi kako bi se dobio željeni efekt. Zadnja nijansa u paleti na prvi pogled izgleda beige, no kad se nanese ostaje samo zlatni shimmer i ta nijansa me zapravo najviše razočarala.

Sve u svemu, govoreći o ovoj paleti mogu reći to da mi se sam izbor nijansi sviđa, kao i visokosjajna tekstura samih sjenila, no pigmentiranost bi neupitno trebala biti veća i intenzivnija.


Slijedeći Catrice proizvod kojeg recenziram je Made to Stay Highlighter olovka koju imam u nijansi 010 Eye Like (to je jedina koja postoji)! Cijena ovog proizvoda je oko 35 kn.

Made To Stay Highlighter Pen u nijansi 010 Eye Like!

Kao što sam naziv kaže, ovo je dakle highlighter u olovci. Dolazi u količini od 1,64 g a cijena mu je oko 34 kn.

Made To Stay Highlighter Pen u nijansi 010 Eye Like!

Kao što se vidi na slici proizvod se dozira na principu recimo korektora u sticku, kremastih olovaka ili ostalih sličnih kremastih proizvoda. Dakle tekstura samog proizvoda je kremasta, no dovoljno čvrsta. Proizvod je odlično pigmentiran i postojan na očima. Ja sam ga do sada koristila u unutarnjim kutevima očiju, kao i highlighter za ''brow bone''. Također, može se koristiti i kao dodatak rumenilima odnosno da se naglase vrhovi obraza ili jednostavno posvijetle područja koja se žele naglasiti.

Swatch:Made To Stay Highlighter Pen u nijansi 010 Eye Like!
Swatch: Made To Stay Highlighter Pen u nijansi 010 Eye Like!

Kao što se vidi na swatchevima, nijansa ovog highlightera je svijetlo svijetlo roza i mogu reći da je zaista odlično pigmentirana i postojana, te se vrlo lako blenda. Na kraju mogu reći da sam sa ovim proizvodom sasvim zadovoljna, a kao jedini nedostatak navela bi to što se dosta brzo troši.

Treći proizvod koji danas predstavljam je Catrice Eye Shadow baza za sjenilo, koja dolazi u količini od 2,1 ml. Cijena ovog proizvoda je oko 30 kn.

Catrice Eye Shadow Base
Catrice Eye Shadow Base

Mislim da već znate kako sam ja totalno ovisna o svim vrstama baza/primera za lice/oči/usne tako da sam iz tog razloga morala isprobati i ovaj Catrice. Što se pakiranja tiče ono je prilično klasično odnosno kao i kod većine primera. Aplikator za nanošenje je također standardan, ne mogu reći da služi svrsi iz razloga jer s njim prvotno nanesem proizvod na kapke a zatim ionako s prstima ili kistom izblendam proizvod.

Swatch: Catrice Eye Shadow Base
Swatch: Catrice Eye Shadow Base

Ono što mi se najviše sviđa kod ove baze je to što kad se izblenda ne nestane potpuno odnosno ne stopi se u potpunosti s kožom već se ostavlja iluminirajući trag na očima u nekoj lagano beige nijansi. Također, sjenila vrlo lijepo ''sjedaju'' na njega i neupitno produžuje samu postojanost istih (bez problema će ostati nepomična cijelu noć-provjereno!). Na kraju mogu reći to da sam sa ovom bazom stvarno zadovoljna i da je za tu cijenu i više nego odlična!

Posljedni proizvod o kojem danas govorim je Catrice Re-Touch Light-Reflecting korektor kojeg imam u nijansi 010 Ivory (to je ujedno i najsvjetlija nijansa a inače postoji u njih 3). Dolazi u količini od 1,5 ml a cijena mu je oko 34 kn.

Catrice Re-Touch Light-Reflecting Concealer

Već sam Vam spomenula da u posljednje vrijeme malo istražujem odnosno isprobavam razne korektore za područje ispod očiju jer je prava znanstvena fantastika naći one koji su stvarno dobri- a za ovog to definitivno mogu potvrditi.

Ovo je dakle korektor sa reflektirajućim česticama koji odlično prekriva sve nedostatke koje možemo naći na području ispod i oko očiju- bilo da su to tamni krugovi, ispucale kapilarice ili nešto treće. Pošto reflektira svjetlost očekivala sam da će u sebi imati reflektirajuće čestice, šljokice odnosno nešto vidljivo no začudo nema i to me stvarno začudilo.

Također, odlično se stapa s kožom i pritom se ne uvlači u pore i ne ističe suhe dijelove (kako često zna biti kod ovakvog tipa korektora), a odlično surađuje i s tekućom podlogom te kompaktnim puderom, kao i s ostalim korektorima koje koristimo za navedena područja. Tekstura mu je kremasta tako da se vrlo lako blenda, i ako ga u kojem slučaju previše nanesete možda ćete primjetiti da ipak previše ističe dio na koji se nanosi, i baš iz tog razloga mislim da ga je dobro doraditi sa nekim drugim korektorom.


Catrice Re-Touch Light-Reflecting Concealer
Swatch: Catrice Re-Touch Light-Reflecting Concealer
Swatch: Catrice Re-Touch Light-Reflecting Concealer

Aplikator za nanošenje je, kao i pakiranje samog korektora, standardno za ovakvu vrstu proizvoda a što se tiče doziranja po meni je u redu, iz razloga što ne izlazi previše proizvoda. Po meni, najbolje se blenda prstima ili s nekim ne pretvrdim kistićem.
Kao što se vidi na swatchu, nijansa je dosta svijetla i mislim da odgovara neutralnim i rozim podtonovima kože. Na kraju, mogu reći da sam s ovim proizvodom prilično zadovoljna, ovo mi je prvo pakiranje pa ne mogu sa sigurnošću rekli da li se jako brzo troši, no s obzirom na količinu mislim da bi mu to mogao biti jedini nedostatak.


Na kraju ove recenzije mogu reći samo to da sam s svim ovim Catrice proizvodima više-manje zadovoljna, s obzirom na cijenu većina ih je definitivno isplativa za kupiti, s ne odmaže i činjenica da stalno mijenjaju i nadopunjuju asortiman!

xOxO, Vanilla Sky!



























četvrtak, 16. kolovoza 2012.

Summer Shopping Haul!

Znam od ranije da volite postove ovakvog tipa tako da ću od sada češće upravo takve i pisati- odnosno čim se skupi malo veći broj novih stvari tj. odjeće/obuće/nakita i ostalih modnih dodataka!

Kao što sam već spomenula uskoro se spremam za veliki (tradicionalni) shopping u Sloveniji/Austriji tako da idući haul bude (ja se barem nadam) jaako velik i zanimljiv, no i u posljednje vrijeme se skupilo nešto zanimljivih stvarčica tako da je sada pravo vrijeme da Vam ih i predstavim.

Za početak, nedavno sam bila na izletu u Mađarskoj tako da sam slobodno vrijeme iskoristila za kupovinu a evo i slika od kupljenih stvari:

No Name Oversized tunika, 50 kn
No Name vesta, 50 kn
No Name Oversized tunika/kaftan, 60 kn
No Name bluza, 60 kn
No Name Maxi haljina, 80 kn
No Name topovi, svaki 40 kn
No Name torba, oko 60 kn
Remen, naočale, ukras za kosu- ne sjećam se cijene
Marame, svaka oko 20 kn

Također, nedugo sam bila u Ptuju i kupila nekoliko stvari u Kik-u i Orsay-u:

Kik Traper jakna, 4 eura
Kik oversized vesta, 5 e
Kik Top, 3 e
Orsay bluza, 20 e

Na kraju je ostao nakit iz Accessoires-a, Accessorize-a te eBay-a koji naravno stalno kupujem no ovaj put sam i više nego sretna sa svime!
Narukvice iz dm-a (po 20 kn), Trakica za kosu iz Kozma
No Name narukvice, svaka 15 kn
Accessorize narukvice, oko 40 kn
Accessorize prsten, 35 kn
Accessoires narukvice, oko 70 kn
Accessoires narukvice, 10 kn

Accessoires narukvice, 10 kn

h&m prsten, neznam cijenu
Collar ogrlica s eBay-a, oko 40 kn
Neon ogrlica s eBay-a, oko 40 kn
Neon narukvica s eBay-a, oko 20 kn
Bow narukvica s eBay-a, oko 20 kn
Sat s eBay-a, oko 25 kn
To bi dakle bilo sve za ovaj put, kao što sam spomenula uskoro idem u veliki ljetno/jesenski shopping tako da, nadam se, bude puno zanimljivih stvari!
 
xOxO, Vanilla Sky!