nedjelja, 19. kolovoza 2012.

Review: Catrice Welcomers!

Pošto u posljednje vrijeme zbog suradnje sa Kozmo drogerijama često tamo boravim kupila sam nekoliko zanimljivih Catrice proizvoda koje Vam danas predstavljam, a to su:

* ABSOLUTE Eye Colour paleta sjenila
* Made to Stay Highlighter olovka
* Eye Shadow Base
* Re-Touch Light Reflecting korektor


Dakle danas počinjemo sa Catrice Absolute Eye Colour paletom sjenila koju imam u nijansi 030 OMG I Want That!.

Absolute Eye Colour u nijansi 030 OMG I Want That!
Kao što vidite, ova paleta sadrži 4 sjenila u 2 veličine(veća su po 2,5 g a manja po 1,5 g- ukupno dakle 8 g), i sve 4 nijanse su lagano shimmeraste. Cijena palete je oko 38 kn.

Swatch: Absolute Eye Colour u nijansi 030 OMG I Want That!
Swatch: Absolute Eye Colour u nijansi 030 OMG I Want That!

Ono što je važno spomenuti kod same teksture ovih sjenila je to da se nimalo ne truse, iz razloga što su zapravo malo kao masna. Što se tiče pigmentiranosti smatram da bi mogla biti i veća, kao što je i vidljivo na swatchevima- najintenzivnija je crna nijansa, dok je bakreno/smeđu i zeleno/sivu potrebno nekoliko puta nanositi kako bi se dobio željeni efekt. Zadnja nijansa u paleti na prvi pogled izgleda beige, no kad se nanese ostaje samo zlatni shimmer i ta nijansa me zapravo najviše razočarala.

Sve u svemu, govoreći o ovoj paleti mogu reći to da mi se sam izbor nijansi sviđa, kao i visokosjajna tekstura samih sjenila, no pigmentiranost bi neupitno trebala biti veća i intenzivnija.


Slijedeći Catrice proizvod kojeg recenziram je Made to Stay Highlighter olovka koju imam u nijansi 010 Eye Like (to je jedina koja postoji)! Cijena ovog proizvoda je oko 35 kn.

Made To Stay Highlighter Pen u nijansi 010 Eye Like!

Kao što sam naziv kaže, ovo je dakle highlighter u olovci. Dolazi u količini od 1,64 g a cijena mu je oko 34 kn.

Made To Stay Highlighter Pen u nijansi 010 Eye Like!

Kao što se vidi na slici proizvod se dozira na principu recimo korektora u sticku, kremastih olovaka ili ostalih sličnih kremastih proizvoda. Dakle tekstura samog proizvoda je kremasta, no dovoljno čvrsta. Proizvod je odlično pigmentiran i postojan na očima. Ja sam ga do sada koristila u unutarnjim kutevima očiju, kao i highlighter za ''brow bone''. Također, može se koristiti i kao dodatak rumenilima odnosno da se naglase vrhovi obraza ili jednostavno posvijetle područja koja se žele naglasiti.

Swatch:Made To Stay Highlighter Pen u nijansi 010 Eye Like!
Swatch: Made To Stay Highlighter Pen u nijansi 010 Eye Like!

Kao što se vidi na swatchevima, nijansa ovog highlightera je svijetlo svijetlo roza i mogu reći da je zaista odlično pigmentirana i postojana, te se vrlo lako blenda. Na kraju mogu reći da sam sa ovim proizvodom sasvim zadovoljna, a kao jedini nedostatak navela bi to što se dosta brzo troši.

Treći proizvod koji danas predstavljam je Catrice Eye Shadow baza za sjenilo, koja dolazi u količini od 2,1 ml. Cijena ovog proizvoda je oko 30 kn.

Catrice Eye Shadow Base
Catrice Eye Shadow Base

Mislim da već znate kako sam ja totalno ovisna o svim vrstama baza/primera za lice/oči/usne tako da sam iz tog razloga morala isprobati i ovaj Catrice. Što se pakiranja tiče ono je prilično klasično odnosno kao i kod većine primera. Aplikator za nanošenje je također standardan, ne mogu reći da služi svrsi iz razloga jer s njim prvotno nanesem proizvod na kapke a zatim ionako s prstima ili kistom izblendam proizvod.

Swatch: Catrice Eye Shadow Base
Swatch: Catrice Eye Shadow Base

Ono što mi se najviše sviđa kod ove baze je to što kad se izblenda ne nestane potpuno odnosno ne stopi se u potpunosti s kožom već se ostavlja iluminirajući trag na očima u nekoj lagano beige nijansi. Također, sjenila vrlo lijepo ''sjedaju'' na njega i neupitno produžuje samu postojanost istih (bez problema će ostati nepomična cijelu noć-provjereno!). Na kraju mogu reći to da sam sa ovom bazom stvarno zadovoljna i da je za tu cijenu i više nego odlična!

Posljedni proizvod o kojem danas govorim je Catrice Re-Touch Light-Reflecting korektor kojeg imam u nijansi 010 Ivory (to je ujedno i najsvjetlija nijansa a inače postoji u njih 3). Dolazi u količini od 1,5 ml a cijena mu je oko 34 kn.

Catrice Re-Touch Light-Reflecting Concealer

Već sam Vam spomenula da u posljednje vrijeme malo istražujem odnosno isprobavam razne korektore za područje ispod očiju jer je prava znanstvena fantastika naći one koji su stvarno dobri- a za ovog to definitivno mogu potvrditi.

Ovo je dakle korektor sa reflektirajućim česticama koji odlično prekriva sve nedostatke koje možemo naći na području ispod i oko očiju- bilo da su to tamni krugovi, ispucale kapilarice ili nešto treće. Pošto reflektira svjetlost očekivala sam da će u sebi imati reflektirajuće čestice, šljokice odnosno nešto vidljivo no začudo nema i to me stvarno začudilo.

Također, odlično se stapa s kožom i pritom se ne uvlači u pore i ne ističe suhe dijelove (kako često zna biti kod ovakvog tipa korektora), a odlično surađuje i s tekućom podlogom te kompaktnim puderom, kao i s ostalim korektorima koje koristimo za navedena područja. Tekstura mu je kremasta tako da se vrlo lako blenda, i ako ga u kojem slučaju previše nanesete možda ćete primjetiti da ipak previše ističe dio na koji se nanosi, i baš iz tog razloga mislim da ga je dobro doraditi sa nekim drugim korektorom.


Catrice Re-Touch Light-Reflecting Concealer
Swatch: Catrice Re-Touch Light-Reflecting Concealer
Swatch: Catrice Re-Touch Light-Reflecting Concealer

Aplikator za nanošenje je, kao i pakiranje samog korektora, standardno za ovakvu vrstu proizvoda a što se tiče doziranja po meni je u redu, iz razloga što ne izlazi previše proizvoda. Po meni, najbolje se blenda prstima ili s nekim ne pretvrdim kistićem.
Kao što se vidi na swatchu, nijansa je dosta svijetla i mislim da odgovara neutralnim i rozim podtonovima kože. Na kraju, mogu reći da sam s ovim proizvodom prilično zadovoljna, ovo mi je prvo pakiranje pa ne mogu sa sigurnošću rekli da li se jako brzo troši, no s obzirom na količinu mislim da bi mu to mogao biti jedini nedostatak.


Na kraju ove recenzije mogu reći samo to da sam s svim ovim Catrice proizvodima više-manje zadovoljna, s obzirom na cijenu većina ih je definitivno isplativa za kupiti, s ne odmaže i činjenica da stalno mijenjaju i nadopunjuju asortiman!

xOxO, Vanilla Sky!



























4 komentara:

  1. sviđa mi se highlighter i korektor.mislim da ću sutra u kozmo :D

    OdgovoriIzbriši
  2. sviđaju mi se highlighter i baza..mjerkla sam i jedno i drugo i mislim da cu sad kupiti oboje! ja sam u zadnje vrijeme ovisna o highlighterima tako da ce ovaj lijepo upotpuniti moju skromnu kolekciju ;))))

    OdgovoriIzbriši
  3. Bok, prvi put sam na tvojem blogu i sve same pohvale, lijepo je da netko toliko uživa u onome što voli i radi. Svaka čast.
    Imam jedno pitanje; možeš li mi možda preporučiti neku marku pudera koji ima najsvejtliju moguću nijansu. naime prilično sam svijetle puti i svaki puder koji kupin(najsvjetlija nijansa) mi je pretamna, ne previše, ali vidi se razlika. cijena mi nije važna, a niti toliko prekrivanje jer mi je ten odličan, ali eto volim staviti puder na facu da to bude sve izjednačeno. probala sam ih nekoliko, no nisu mi odgovarali. vidim da stvarno znaš sve o šminki i obleki pa ako mi možeš nešto preporučiti super, ako ne, zanemari ovaj post. Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na pohvalama-uvijek ih je lijepo čuti :)
      Što se tiče tvog pitanja naravno da ću pokušati pomoći-i za tekuće pudere i one u kamenu.
      Dakle znam da je dosta teško naći svijetle nijanse i da dosta cura svjetlije puti imaju problema s time.
      Što se tiče tek.pudera,znam da Manhattan ima dosta svijetle nijanse (recimo Perfect Adapt puder) ili u Muelleru ona prirodna kozmetika Terra Naturi (najsvjetlija nijansa je doslovno bijela). No kažeš da imaš dobar ten pa bi ti svakako predložila da probaš bb kremu (recimo Lorealovu Nude Magique Fair Skin Tone koja je prilično svijetla) i nije teška na licu te ga ujedno i hidratizira te štiti od sunca-a opet imaš nešto na licu.
      S puderima u kamenu je možda malo lakše po mom mišljenju,recimo Alverde ima dosta svijetlu onu 010 nijansu,no ako hoćeš baš skroz neutralnu možda da probaš koristiti pudere u prahu koji odličnu matiraju i doslovno su bijeli. Meni najdraži su Essence Fix&Matte(košta kojih 30-ak kn), Manhattan Soft Matt Loose Powder ili ako naručuješ na interneru e.l.f. Studio High Definition puder.
      Eto nadam se da sam barem malo pomogla i držim fige da nađeš savršeni puder ;)

      Izbriši