subota, 9. travnja 2011.

...a sad malo na make-up...

...vjerujem da ste sve već nebrojeno puta kupile pogrešnu nijansu pudera ili bile u situaciji da ne znate odabrati koja je ona prava za Vas i upravo iz tog razloga ću objasniti kako da si olakšate kupovinu pudera kako se ne bi događalo da izgledamo kao da imamo neku masku na licu koja naravno nije u boji našeg tena:)
dakle,svi misle da je za savršen odabir pudera dovoljno znati kakav ten imamo odnosno osnovni ton kože,no ipak to nije dovoljno,za pravilan odabir pudera trebamo odrediti koji podton kože imamo(pigment koji se nalazi ispod kože, a za razliku od boje tena, uvijek ostaje nepromijenjen)


*podton možemo odrediti na dva načina:
1) prema boji-rozi ili žuti(ako nije niti jedan od ova dva onda je neutralni)
2) prema toplini-hladan ili topli(koje je teže odrediti nego podton prema boji)


...Najlakši način da otkrijete svoj podton kože prema boji je taj da pogledate koje su boje vene s unutrašnje strane zapešća i da to pogledate na danjem svijetlu!Ukoliko su vene plave vaš podton je rozi a ukoliko su vene zelene podton je žuti. Također,ako imate neke vene plave a neke zelene najčešće je vaš podton neutralan.


...Podton prema toplini je malo teže odrediti i najčešće je takav da ako imate boju očiju zelene ili plave da ste hladni podton a ako su vam oči smeđe tada je u pitanju topli podton. Ukoliko lako i veoma brzo crnite, koža je vjerojatno toplijeg podtona, a ako teško dobijate boju i skloni ste gorenju na suncu, podton kože je hladan.


...Međutim, nisu svi hladan ili topao, rozi ili žuti podton, niti je obavezno da svijetli ten bude hladan, a tamni topao, možete biti i neka varijacija ovoga!


*nadam se da sam Vam s ovim objašnjenjem barem malo pomogla, jer i sama sam previše puta kupila krivu nijansu pudera i mogu vam reći da od kad sam saznala koji je moj podton da mi se to više ne događa,tj.što se tiče nijanse nikada ne pogriješim,a svi ionako znamo da savršen puder nije jednostavno pronaći,pogotovo ako imamo mješovitu kožu ili problematičnu kožu :)
Trenutno sam u potrazi za novim puderom jer mi koža lica više nije suha(zahvaljujući višemjesečnom njegom predobrom Balea Aqua hidratantnom kremom i Balea Urea hidratantnim serumom kojeg koristim i umjesto podloge za puder) tako da ću se napokon riješiti dosadašnjeg Vichy Aera Teint pudera koji mi je odgovarao zbog suhe i osjetljive kože lica.


...malo sam proučavala,''istraživala'' i isprobavala razne pudere(govorim o tekućem puderu,u kamenu koristim već duže vrijeme Lancome Dual Finish koji mi savršeno odgovara u nijansi Rose Clair 2),a što se tiče novog tekućeg uzeti ću jednog od ova dva: Diorskin Forever ili YSL Perfect Touch pošto smatram da bi mi jedan od ta dva najbolje odgovarao. Najpovoljniji mi se čine na internet stranici(provjerenoj) http://www.brigettesboutique.com/ tako da ću ih tamo naručiti i nadati se da ću proći bez carine!

Osim kupovine novog tekućeg pudera, odlučila sam kupiti i novi kist za nanošenje istog te sam kupila Diorov Diorshow Backstage i mogu reći da sam prezadovoljna,stvarno se vidi veliki napredak općenito u nanošenju make-up-a od kad koristim kistove,tako da bi svima preporučila da nanose šminku kistovima,na Ebay-u se može naći kvalitetnih kistova po pristupačnim cijenama,kao i na stranici: http://www.sigmamakeup.com/


*za one koji se ne razumiju u kistove,za početak je dovoljno nabaviti 3 osnovna

1) kist za nanošenje tekućeg pudera
2) kist za nanošenje pudera u kamenu ili prahu te
3) ''angled'' kist za nanošenje rumenila,koji također može poslužiti i za nanošenje pudera u prahu ili kamenu tj.konturiranje







Osim ovih ''osnovnih'', ja koristim i kabuki kist srednje veličine, kist za primer(i za nanošenje korektora i  tekućeg pudera oko usta i nosa), te kist za nanošenje baze za sjenilo!
****nadam se da će vam ovaj post barem malo pomoći kako bi što pravilnije izabrali puder koji vam odgovara a što se tiče kistova svakako isprobajte ako još niste,rezultat je stvarno savršen:))

xOxO Vanilla Sky

2 komentara:

  1. :OoOoO, molim te javi ako ti prođe ovo za brigette's boutique,pa oni imaju urban decay, rawr :D. Moram to imati :D(~*Aurora*~ s foruma :))

    OdgovoriIzbriši
  2. ja često naručujem na toj stranici i uvijek pazim da mi iznos narudžbe ne prelazi 160 kn zbog carine,a ako prelazi onda se molim da me ne carine!ponekad nemam sreće,ali najčešće me ne carine pošto na paketu piše ''cosmetics''
    pozz:)

    OdgovoriIzbriši