četvrtak, 15. ožujka 2012.

Review: Essence I♥ Make Up

Danas Vam donosim recenziju nekoliko Essence I♥  proizvoda koje koristim već nekoliko mjeseci, a pošto sam baš neki dan obnovila zalihe navedenih proizvoda i pošto ste mi Vi predložili da recenziram upravo te proizvode- naravno da je morala pasti jedna recenzija!


Naime Essence I Love proizvodi izašli su još u rujnu 2011. i prvo sam mislila da je to još jedna limitirana kolekcija tako da sam se odmah bila opskrbila sa nekoliko proizvoda no onda sam shvatila da će I Love biti dio stalnog asortimana- i naravno vrlo se obradovala toj činjenici!

I♥  kolekcija sadrži ukupno 5 proizvoda:

Essence IExtreme Mascara
Essence IStyle Liquid Eye Liner
Essence IGloss Eye Pencil
Essence IGlam Powder Eyeliner&Eyeshadow
Essence IStage Eyeshadow Base

Ja vam danas donosim recenziju za prva tri proizvoda: znači za maskaru, tekući tuš i olovku za oči. Inače imam i ovaj zadnji proizvod-bazu za sjenilo, no za njega neću danas raditi recenziju pošto uskoro planiram recenziranje nekoliko različitih baza za sjenila kao i baza za lice odnosno primera.



Pa da napkon i krenemo, znači Essence I Love Extreme Maskara, koja postoji dakle samo u ovoj- crnoj nijansi.


                                                   Essence I Love Extreme Mascara

Sam naziv maskare stvarno je odlično opisuje- kad je nanesete na trepavice one će stvarno izgledati ekstremno i to bez osjećaja ''sljepljenih'' i teških trepavica. Odlično je pigmentirana, znači blackest black, a osim toga volumen koji postiže zapravo je teško opisati, iz tog razloga evo slika:


Kao što sam već napomenula- kod ove maskare sve je ekstremno, pa tako i četkica, koja je stvarno ogromna i možda će vam trebati neko vrijeme da se naviknete na nju. No kad se naviknete i iskoristite sve potencijale ove maskare zasigurno nećete požaliti. Četkica je napravljena tako da su neke dlačice duže a neke kraće i tako omogućava nanošenje po cijeloj dužini trepavica, a na vrhu je trokutastog oblika- neznam kako da bolje objasnim.

Essence I Love Extreme Mascara

Još jedna dobra stvar kod ove maskare je količina od 12 ml, što je za maskaru prilično puno. Također, znamo da su Essence proizvodi cjenovno vrlo pristupačni pa tako i ovom slučaju- maskara košta između 22-24 kn, ovisno gdje je kupujete i neupitno je dokaz da cijena uvijek nije odraz kvalitete.

Slijedeći Essence proizvod je I Style tekući tuš za oči, koji je kao i maskara, ultra crne boje odnosno visoko pigmentiran.

Essence I Love Style Liquid Eye Liner

Većina tuševa ovakvog tipa koje sam isprobala imaju prilično tvrdi i nesavitljivi aplikator za nanošenje i iz tog razloga su me razočarali. Upravo zbog toga me ovaj Essence oduševio- aplikator je mekan, savitljiv i podatan te omogućava lako i precizno nanošenje. Ovaj tekući tuš sadrži i pigmente karbona te se vrlo brzo suši što je svakako prednost za tuš, pošto nitko ne voli ''preslikavanje'' po ostatku oka!

Essence I Love Style Liquid Eye Liner


Swatch: Essence I Love Style Liquid Eye Liner 

Vezano za ovaj I Love tekući tuš mogu reći da me oduševio za nijansu manje od maskare (no to je samo zbog toga što je maskaru stvarno teško nadmašiti), no sve u svemu sam zadovoljna- posjeduje sve elemente potrebne za takav tip tuša kao i vrlo dobru postojanost. Dolazi u količini od 3,5 ml a cijena mu je oko 23 kn.



Uz odličnu maskaru naravno da nedostaje još nešto, a to je I Love Rock Gloss olovka za oči, u stilu cijele kolekcije visoko pigmentirana i sjajna.


Essence I Love Rock Gloss Eye Pencil
 
Kao što sam rekla, ova olovka za oči prvenstveno me oduševila iz razloga što stvarno dugo traje, ne nestane nakon pola sata kao neke olovke čak i iz višeg cjenovnog ranga. Također, olovka nije pretvrda tako da se vrlo lako nanosi.
 
 
Swatch: Essence I Love Rock Gloss Eye Pencil
 
Ovo napisano sve zvuči kao da opisujem najidealniju olovku za oči no ima jedan problem- naime ja stvarno nikad nisam imala nikakvu reakciju na niti jedan proizvod, bilo da se radi o dekorativnoj ili preparativnoj kozmetici. No svaki put kad nanesem ovu olovku slijedećih nekoliko minuta osjećam lagano peckanje u oku, oči mi malo zasuze i onda prestane. Stvarno mi je to neobjašnjivo pošto sam recimo nosila barem pet vrsti kontaktnih leća u boji i čak mi oko niti nije zasuzilo previše nakon stavljanja, zatim olovke za oči iz Offertissime za 2 kn-također nikakva reakcija-tako da mi je to misterij što se tiče ove olovke.
 
Sve u svemu olovka je za tu cijenu i više nego kvalitetna i pretpostavljam da će svi biti zadovoljni s njom pošto sasvim solidno odrađuje posao, a i cijena je vrlo povoljna: oko 12 kn.
 
I za kraj jedna brzinska recenzija Essence kista za rumenilo, koji nije iz I Love kolekcije no u novijoj je Essence ponudi pa čisto da ste obaviješteni!
 

 
Kao što vidite ovo je ''angled'' odnosno koso rezani kist za nanošenje rumenila. Dlačice su mekane, svilenkaste strukture i odličan je za nanošenje ''mekših'' praškastih rumenila. Ja imam dosta ''baked'' rumenila i za njih mi ne odgovara, po meni je premekan za tvrđa, pečena rumenila.
 
Cijena mu je također jedna od prednosti- kojih 15-ak kuna, tako da ako Vam treba neki ''probni'', početnički kist za rumenilo ovo je super izbor.
 
Na kraju recenzije mogu samo reći da me se ova cijela I Love kolekcija zaista dojmila i da ću čim potrošim navedene proizvode odmah kupiti druge i da su od sada neupitno dio mog stalnog asortimana, uskoro očekujte i recenziju I Love Stage baze za sjenilo- koja je pretpostavljate također odlična.
 
xOxO, Vanilla Sky

Broj komentara: 13:

  1. Slažem se za maskaru. Stvarno čuda radi! Samo moja ima 12 ml! ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha,ma ima i moja 12 ml,nemam pojma od kud mi u tom trenutku 8 ml, mislim da sam htjela napomenuti kako većina maskara ima 8 pa sam krivo napisala...thanx na upozorenju :)

      Izbriši
  2. Odlicna recenzija, kao i uvijek! Hvala ti :-)

    Imam pitanjece vezano za prijasnji post o L.A. Girl Perfecting Liquid puderu..jesi ti koristila najsvjetliju nijansu ili?? Htjela bih naruciti ali imam rozi podton i svijetlu nijansu koze (svjetliju od tvoje ) pa ne znam jeli ikoja njihova za mene..ako imas savjet!
    Puno ti hvala,
    kiss
    I.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thanx draga :)
      Da,ja imam najsvjetliju nijansu (Natural) i rekla bih da je to kao neka svijetlo do srednje beige,e sad sve ostale naravno nisam probala ali činjenica je da su tamnije od ove moje,tako da ako imaš svjetliji ten od mene bi ti možda bio malo preintenzivan, tj. po meni je za neutralni do žuti podton... Jedini savjet koji ti mogu dati za svjetlije nijanse pudera za rozi podton u tom cjenovnom rangu je Terra Naturi prirodni puder od nedavno dostupan u Mulleru, po meni je jedan od rijetkih dostupan u toliko svjetloj nijansi namijenjenoj upravo za rozi podton!
      Eto nadam se da si zadovoljna odgovorom tj. da ti je pomogao :) Pozz

      Izbriši
  3. Hvala ti na odgovoru, divna si!
    Provala sam taj bas u Millera i mogu ti reci da nije za moju suhu kozu, sve mi se upije u pore
    pa eventualno da ih pomjesam ali to mi opet nije neko rjesenje...htjela bih vec ugo provati Revolonov colorstay ali opet me brine nijansa...joooj, zasto nemam zahvalan ten?!
    veliki pozdrav ti saljem
    :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. bas me zanima ta maskara ali me strah te ogromne cetke :/ dvoumim se izmedju te i one u narancastom pakiranju s gumenom cetkom...btw. dobro dosla na fb :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je bilo cudno na pocetku jer je stvarno dosta velika cetkica ali sam se navikla :-)A ovu drugu nisam probala tako da neznam !

      Izbriši
  5. Ne daje osjećaj sljepljenih trepavica? P aako ovo na fotki nisu sljepljene trepavice, onda sam ja luda o.O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovdje na slici sam koristila i baznu maskaru pa se onda trepavice drze skupa vise nego inace,uglavnom htjela sam da se vidi da ih lijepo produzi a slikano je navecer pa se ne vidi jasno..A mislim da ce sve cure koje imaju ovu maskaru potvrditi da ne sljepljuje trepavice :-)

      Izbriši
  6. I love linija mi je super, maskara petica, samo malo je uvijek prstom "popravim" jer je dosta ostane na trepavicama. A tuš nisam uzela zbog aplikatora, čini mi se nezgodan za tanku, finu crtu??
    Imam i bazu :) odlična, od olovke sam odustala jer još nijedna ne nadmašuje avon supershock ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina,dosta je guste teksture,no meni recimo ne stvara nikakve grudice odnosno lijepo se da razmazati :)
      A s tušem se bez problema može biti precizan- naravno ako smo barem malo vješti s nanošenjem tuševa! Pozz

      Izbriši
  7. Tuš mi djeluje primamljivo. Sviđa mi se što mu je aplikator mekan.

    OdgovoriIzbriši
  8. Meni je stvarno super, dovoljno je precizan i ne grebe kako znaju takvi slični :) Pozzz

    OdgovoriIzbriši