utorak, 3. travnja 2012.

Online shopovi za odjeću/obuću/nakit

Oni koji prate moj blog znaju da je jedan od prvih postova bio popis online shopova za make up/parfeme/preparativnu kozmetiku koji dostavljaju u Hrvatsku. Nedugo mi je jedna čitateljica predložila da to isto napravim za odjeću/obuću/nakit, tako da ću joj naravno ispuniti želju!

Dakle sve ove stranice koje ću nabrojati su provjerene- ili od mene osobno ili pouzdano znam da sa sigurnošću možete s njih naručivati. Također, kraj svake ću ukratko napisati što tamo možete pronaći. Pa evo da napokon i krenemo :)

Mislim da eBay ovdje nema smisla spominjati, za njega smatram da svi znate da možete pronaći baš sve što vam zatreba, tako da njega danas izostavljam.

Prva stranica koju vam predstavljam je većini poznat http://www.asos.com/ . Ovdje osim Asos branda možete pronaći i odjeću/obuću/nakit mnogih drugih brandova kao što su: River Island, Ted Baker, Warehouse, Oasis, Miss Sixty, Karen Millen, French Connection, American Apparel i mnoge druge. Asos brand je cjenovno vrlo pristupačan, a općenito su često i razna sniženja na kojima se mogu uloviti odlični komadi po povoljnim cijenama. Poštarina s ove stranice je besplatna, no ima i ona ekspresna za nekoliko funti koju ja preferiram jer stvarno brzo stigne paket :)

Na www.net-a-porter.com stranici možete pronaći dizajnersku odjeću koja je naravno skupa no tu i tamo su i sniženja pa ako pozorno pratite možda ulovite koji dizajnerski komad po nešto povoljnijoj cijeni od uobičajene, a super je i to što je izbor stvarno velik, pogotovo za nas koji nemamo priliku nigdje u Hr niti kupiti odjeću/nakit većine dizajnera.

www.yoox.com  online shop po ponudi je vrlo sličan prethodnom, dakle net-a-porter stranici, dakle većinom dizajnerska odjeća no ima i brandova poput Diesela, Adidasa, Replaya i slično.


http://www.missguided.co.uk/  je kao i Asos britanska stranica, meni osobno jedna od dražih. Ponuda im je stvarno odlična- kao i na Asosu ovdje možete pronaći super odjeću (pogotovo haljine i suknje), trendy obuću, torbe&clutcheve te nakit i ostale modne dodatke. Poštarina je također ''normalna'' i iznosi nekoliko funti.

http://www.wholesale-dress.net/ kineska je wholesale stranica na kojoj se dakle može kupovati na veliko, ali i pojedinačno. U ponudi možete naći mušku i žensku odjeću, nakit, torbe te razne ostale modne dodatke po extra niskim cijenama. Kvaliteta samih proizvoda sa ove stranice zapravo varira. Ja osobno imam nekoliko stvari koje su za tu cijenu i više nego kvalitetne, no nekoliko puta sam naručila i stvari koje su bile jedino za baciti- dakle raspitati se prije kupnje dal je netko već možda naručivao tu stvar. Još jedan nedostatak kod ove stranice su brojevi odjeće/obuće. Svi znamo kako su Azijatkinje vrlo sitne građe tako da oni koji nose veličinu 40 i više neće nažalost stati u odjeću s ove stranice. Većina odjeće im je ''free size'' znači univerzalna veličina (to je recimo naš S/M), sad naravno sve ovisi o kroju, normalno ako je neka šira majica da će biti dobra i onima koji nose veće veličine. I s obućom je ista stvar- većinu obuće imaju do broja 39 (što nikako nije pravi 39 već 38), no nađe se tu i tamo ''plus size'' modela  do broja 43-44, no ti modeli po meni nisu baš previše zanimljivi. Poštarina se računa prema težini naručenih stvari i u posljednje vrijeme je malo poskupjela, no svejedno nije pretjerana.

http://www.thboxes.com/ također je kineska stranica na kojoj sam osobno najviše kupovala nakit, no u ponudi imaju i nešto odjeće/obuće/modnih dodataka, no smatram da im je nakit najjači adut. Cijene su i više nego niske (prstenje po 2 $, ogrlice po 4-5 $...) a što je najbolje poštarina je besplatna. Definitivno preporučam jer stvarno ima predivnog nakita.

http://www.rarefashion.co.uk/ je britanska stranica na kojoj možete pronaći brandove: Rare, Paprika i Opulence. Cijene su rekla bih srednje, dakle nisu pretjerane ali opet nisu ni čisto niske. Odlična stvar su česta sniženja na kojima se stvarno isplati kupovati, a i sama ponuda ove stranice mi se sviđa- predivne haljine, suknje i torbe. Poštarina je slična kao i na Asosu i Missguided stranici.

http://www.dorothyperkins.com online shop nedavno nas je obradovao viješću da će napokon dostavljati i u Hrvatsku (da se barem i Miss Selfridge i Topshop sjete to učiniti!!), tako da napokon možemo naručivati predivne Dorothy haljine :)
Mislim da o njihovoj ponudi ne trebam previše pričati pošto je ovaj brand dostupan i kod nas i većina vas je vjerojatno već imala prilike vidjeti u Topshopu njihovu ponudu, tako da na meni ostaje jedino još napomenuti da je poštarina vrlo razumna i da paketi brzo stižu.

http://www.thehut.com/home.dept je stranica na kojoj možete naći dizajnersku odjeću/modne dodatke brandova kao što su Chloe, Christian Dior, Bench i mnogi drugi, a osim navedenog u ponudi imaju i preparativnu i dekorativnu kozmetiku, video igrice, dvd filmove, kamere, fotiće& ostalu tehnologiju.


http://www.shopbop.com/ stranica je na kojoj se mogu pronaći skuplji brandovi, odlična recimo za kupnju hunterica ili popularnih uggsica, dakle često navedene proizvode imaju nešto snižene pa ćete proći puno povoljnije nego da ih kupujete u Hr. Naravno osim obuće u ponudi je i odjeća. Poštarina je rekla bih srednja, no moramo imati na umu da su to malo skuplji proizvodi pa je i poštarina u skladu s time.

Na http://www.romwe.com/ stranici nađe se stvarno predivnih komada odjeće/obuće/nakita po normalnim cijenama- dakle stvari nisu skroz jeftine no nisu ni extra skupe, sve zavisi ustvari kako koje. Ova stranica mi je dosta nekako posebna, tj.ima jedan svoj štih kojeg se drži i što je najbolje- poštarina je free.

Eto drage moje, iskreno se nadam da će Vam ovaj moj post barem malo pomoći u carstvu internet shoppingiranja. Sjećam se svojih početaka- nisam znala gdje, kuda, kako, s čim i znam da se svima na početku čini kako je internet shopping rizičan, kako se stvari ne mogu probati niti vidjeti i tako dalje, no mogu vam reći da sve što vam treba je malo hrabrosti da se odvažite i jednostavno probate, garantiram da ćete u kratkom vremenu postati pravi ''maher'' i da ćete biti sretne što napokon možete do stvari koje vam do sada nisu bile dostupne :)


xOxO, Vanilla Sky!


Broj komentara: 7:

  1. super post,,ali mislim da treba naglasiti da je na asosou postarina besplatna a ne razumna ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thanx...ja preferiram onu postarinu za 4-5 £ pa sam automatski napisala da je razumna :-)

      Izbriši
  2. bravo za ovaj post, nisam nešto puno naručivala online,ali ove stranice jesam posjećivala i imaju super stvari. super pa sad znam i kako se poštarine kreću .)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozz svima, imam pitanje. Kolika je carina, i da li postoji neki granicni iznos na koji nema carine?! Narucivala sam dosad samo parfeme ali na stranici na kojoj carina naknadno bude vracena. Nije mi problem cekanje, kad dodje -dodje, no bojim se carine, oni nekad znaju pretjerati pa se pitam isplati li se.Ili mozda podjelite carinu ako vise osoba naruci? Sto predlazete? Puno hvala!:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav,
      paketi se ne carine do vrijednosti do 160 kn-to se odnosi na vecinu proizvoda. No parfemi spadaju u luksuzna dobra i carine se bez obzira na vrijednost,ali posto carina ponekad ne otvara manje pakete pa uz malo srece je moguce izbjeci carinjenje. Moje iskustvo je takvo da su mi neke carinili no svejedno je ispalo jeftinije nego da sam kod nas kupila,a ponekad je na paketu pisalo make up ili tako nesto pa ga nisu otvarali. Naravno da se mozes s nekim dogovoriti pa podijeliti troskove,ovisi kako ti odgovara.
      Eto nadam se da sam pomogla:-)

      Izbriši
  4. Niсe blog here! Αlso уour ѕite loaԁs up very faѕt!

    Whаt host arе you usіng? Can I get your аffilіatе link to your
    hоst? I wish my wеb sіtе loadеd uρ аѕ fast as youгs lol

    Here is my sіte: skin lightening for african americans

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala ti za linkove, iskreno, nisam imala vremena sama tražiti i provjeravati, pa mi ovaj popis super dođe ;)
    škola za modu zagreb

    OdgovoriIzbriši