četvrtak, 12. travnja 2012.

How to: Organize Your Make Up

Kao što vam je poznato, meni je jako drago kad dobijem Vaše prijedloge/zahtjeve/ preporuke za teme, tutoriale i recenzije o kojima želite da pišem, tako da i danas ispunjavam jednu želju.

Naime jedna čitateljica predložila je post o organizaciji make up-a/nakita/odjeće/obuće tako da danas donosim jedan post o tome kako ja organiziram svoj make up, dok će postovi o organizaciji nakita/odjeće i svega ostaloga biti tema u narednom razdoblju.

Za početak bi htjela napomenuti da ja ne smatram da je moj make up do kraja organiziran, točnije ja stalno imam neke nove ideje kako bi čim bolje organizirala svoje stvari (kojih je jaaako puno)i koje je ponekad stvarno teško organizirati, no uz malo razmišljanja i kreativnosti stvari se polako dovedu u red.

Također, napomenula bih da upravo zbog te (malo poveće) količine stvari koje imam mi je dečko morao dati jednu sobu koja služi dakle meni za odijevanje/šminkanje i ostale ženske stvari. Moram priznati da sam sretna što imam sobu u kojoj nema kreveta, trosjeda, Tv-a i sličnih stvari, dakle samo ormar, toaletno/radni stol, komoda sa predivnim ogromnim ladicama i naravno puno, puno polica! I definitivno bi svaka djevojka trebala imati upravo jednu takvu sobu, po mojem mišljenju naravno :)

Nakon ovog kratkog uvoda i mojeg blebetanja da napokon i krenemo! Kad govorim o držanju svoje kozmetike, kao prvu stvar bi spomenula svoj kutni toaletno/radni stol koji je stvarno ogroman i na njega stane stvarno puno stvari, a uz to je savršen za šminkanje/uređivanje. Kao što ćete vidjeti na slici, ima jedan povišeni dio koji je super za ogledalo i kistove recimo, a ispod stola su velike police na koje se također može staviti puno stvari.



Ova ladica koju vidite nije bila u sklopu stola, nju sam naknadno dala napraviti jer sam htjela da mi rumenila/bronzeri/kompaktni puderi budu na jednom mjestu. Dakle za ovakvu ladicu potrebno vam je samo nekoliko dasaka, čavlića i dobar majstor, i što je najbolje ovo je vrlo jeftino a efikasno rješenje. Također, po želji možete organizirati i samu ladicu- sa raznim kutijicama i košaricama.




Nadalje, kao što sam već rekla, na ovom povišenom djelu stola držim kistove koji nisu u setovima odnosno koje sam kupila pojedinačno, kao i olovke za oči/usne (ako se pitate kako svi lijepo ravno stoje- složeni su u držač za olovke ali onaj sa rupicama tako da svaki kist/olovka ima svoje mjesto). Ako ste ikad tražili na internetu originalne držače za kistove ili ti ''brush holders'' vjerojatno ste primjetili da su oni dosta skupi a zaista postoji puno jeftinija varijanta. Dovoljno je negdje doma pronaći stari držač za olovke, keramičku vazu ili nešto slično, koju zatim možete dekorirati po potrebi (obući u neku lijepu tkaninu, napuniti sitnim kamenčićima kako bi kistovi ravno stajali, dodati lijepu satensku vrpcu oko držača ili nešto deseto), a naravno uvijek možete i kupiti nešto po vašem izboru što smatrate da je prikladno za držanje kistova. Veliki izbor ima recimo Offertisimma, razne knjižare, pa čak se i u Konzumu/Ktc-u i sličnim trgovinama nađe takvih posuda po cijeni od 15-20 kn.





Najbitnija stvar općenito kod organizacije, bilo kozmetike ili nečeg trećeg, po meni je to da nam sve bude barem donekle na dohvat ruke. Naravno, ja ne koristim svaki dan svu kozmetiku koju imam i normalno da neke proizvode koristim na dnevnoj bazi (recimo svakodnevni make up za posao), a neke povremeno. Iz tog razloga dobro je odvojiti proizvode koje češće koristimo tako da bi nam bili uvijek pri ruci (pogotovo kad se ujutro na brzinu spremamo za posao/fax/školu), a za to nam mogu poslužiti razne ukrasne košarice ili kutijice. Kao što se vidi na slikama, ja imam dvije pletene košarice u kojima držim nekoliko kompaktnih pudera, korektora, nekoliko rumenila/ bronzera, tuševa i slično. Kupila sam ih u Jysku za 30-ak kuna i držim ih na policama koje sam dodatno montirala iznad stolića.


 




Na slijedećoj slici su maskare koje su složene u običnoj plastičnoj košarici kakvu možete pronaći u svim većim trgovinama po vrlo niskim cijenama. Jedna od stvari za koje ne mogu reći da sam organizirala su mono/duo sjenila, tako da zasada stoje u okrugloj ukrasnoj kutijici :)








Moj slijedeći organizacijski ''pothvat'' bio je kako organizirati nekoliko većih paleta sjenila/ rumenila/ korektora iz razloga što ih vrlo često koristim pa mi je bitno da su mi na dohvat ruke. Naravno i za to sam pronašla vrlo jednostavno (i jeftino) rješenje- držač za pisma/papire/šta već kojeg možete kupiti u svim boljim knjižarama/papirnicama i sl., a moj je iz Muellera i uskoro ću morati još barem dva kupiti pošto se broj mojih palete naravno povećao pa i one čekaju svoje mjesto.





Sad kad sam Vam pokazala kako je organiziran stol i police iznad njega odnosno kako možete iskoristiti navedeni namještaj/posude/vaze/ košare za držanje kozmetike, možemo na slijedeći komad namještaja, također meni vrlo bitan i drag. To je dakle velika otvorena polica za knjige koja ima četiri velike plohe na koje zaista stane puno toga -pretpostavljate moja nije popunjena s knjigama već s nečim drugim :)Ovu policu kupila sam u Lidlu za kojih 400 kn, i u posljednje vrijeme u njihovim katalozima često viđam jako lijepe komade namještaja, pogotova ta ''Livarno'' linija bijelog namještaja sa shabby chic štihom.

Kao što ćete vidjeti na slici, na najgornjem dijelu police držim tekuće podloge, primere, fiksatore, ruževe, manje palete, pudere u prahu, tekuće highlightere i još pokoju sitnicu- dakle sve stvari za koje mi je nekako prirodno da stoje uspravno- neznam zašto mi ova rečenica zvuči perverzno ali dobro... Smatram da ovo i nije najbolje moguće rješenje jer mi se zna dogoditi da slučajno srušim jedan ruž pa se sruši njih još 5 no trenutno još nisam smislila ništa pametnije.





Druga po redu polica jedna je od meni najvrijednijih, iz razloga što na njoj stoji mojih 50-ak parfema, za koje vjerojatno već znate da su mi totalna opsesija! Tu nemam što previše filozofirati, bitno mi je da su mi svi ''na oku'' i da nisu totalno nagurani jedan na drugog, no kako im broj stalno raste mislim da će uskoro biti problema s manjkom prostora!



Treća po redu polica služi za lakove za nokte i dio preparata za kosu (onih koji mi ne stanu u kupaonicu). Tu je ista stvar kao i za parfeme- bitno da su mi lako dostupni i donekle složeni. Četvrta i ujedno posljednja ploha ove police služi zapravo za sve i svašta: dio krema za lice, umjetne trepavice, vitamini, razne kreme i još podosta sitnica- dakle jedna mala svaštara.





Ostatak preparativne kozmetike držim na kutnim policama koje su također vrlo jeftino i efikasno rješenje za držanje same kozmetike, dakle sve što vam je potrebno je nekoliko dasaka i nosača!



Za kraj mi ostaje jedino preparativna kozmetika koju držim u kupaonici, dakle gelovi za tuširanje, kupke, šamponi i regeneratori za kosu, mlijeka/losioni za tijelo, razni preparati za kosu, mlijeka/tonici/maske za lice i ostale sitnice da sad ne nabrajam sve u detalje. Kako mi dodijeljeni dio kupaonskog bloka naravno nije bio dovoljan kao što je ostalim članovima obitelji, za mene su naravno morali staviti još jednu dodatnu policu na zid, dakle poprilično velika polica koja je kao i u prethodnom slučaju- obična bijela daska na nosačima koja definitivno uvijek spašava situaciju kad govorimo o manjku prostora za držanje stvari.





Eto cure to bi ukratko bilo sve što se tiče načina na koji sam organizirala svoju kozmetiku, bilo da se radi o dekorativnoj ili preparativnoj. Kao što sam rekla na početku posta, ima tu još puno posla i stalno smišljam nove, praktičnije načine iz razloga što smatram da uvijek možemo pronaći bolje rješenje. Također, nadam se da će ovi moji primjeri organizacije barem nekome dati ideju ili inspiraciju kako bi i vi, ukoliko mislite da vam kozmetika nije dobro organizirana, pronašli vlastita organizacijska rješenja!


xOxO, Vanilla Sky!

Broj komentara: 16:

  1. ajme kolikoo toga :))
    živiš s dečkom i imate podebnu prostoriju za to?? cool :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da,živim s dečkom(točnije kod dečka doma tj.kod njegovih),a pošto je u kući dosta soba morala sam se i ja izboriti za jednu koja bude samo moja,hehe!
      A dečki ionako nemaju toliko stvari kao mi pa njegove nije problem bilo smjestiti ;)

      Izbriši
  2. meni su blago rečeno oći ispale
    super si ti to složila ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. thanx,imam ja još nekoliko ''planova'' što se tiče organizacije te moje sobe samo ne mogu sve odjedamput pošto imam dosta stvari..Ne sviđa mi se još baš do kraja kako su neke stvari organizirane pa iz tog razloga moram definitivno još par sitnica promijeniti ;)

      Izbriši
  3. Koja kolekcija!I'm impressed! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. isuse..koliko stvari..ja tolko nisam imala sve ukupno ako zbrojim.:D a mislim da niti necu imati :D svaka čast

    OdgovoriIzbriši
  5. To je već lagano i opsesija,al dobro,svi imamo neke svoje ''mane'' ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Odličan post, i baš i to sve lijepo uredila i organizirala, svaka čast :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Thanx cure,cim budu nova organizacijska rjesenja na vidiku bude opet post :-)

    OdgovoriIzbriši
  8. Meni to sve prekičasto djeluje :/

    OdgovoriIzbriši
  9. Pa posto ovo nije dnevni boravak niti blagavaonica niti ista slicno vec prostorija za uredivanje/odijevanje meni je jedino bitno da mi je sve na dohvat ruke i da imam mjesta za sve svoje stvari,a takve prostorije ionako oduvijek zamisljam kicastima a ne strogo namjestenim..

    OdgovoriIzbriši
  10. Super si to organizirala i sredila. Jako mi se sviđa! Ja još nemam toliku kolekciju, ali planiram ovakav stol ubacit u sobu negdje. Gdje si ga kupila? Super je :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Thanx,stol je iz Lesnine (proslo ljeto je kupljen) :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. da li ti ikad ikoji proivod potrošiš do kraja ili samo gomilaš? jer čini mi se da toliko toga nije moguće potrošiti do kraja tako da se neke stvari i isuše i pokvare, što i nije baš praktično i isplativo..

    OdgovoriIzbriši
  13. Zapravo ja imam naviku svaki dan stavljati drugu tekucu podlogu,puder,rumenilo,sjenilo, maskaru kao i parfem recimo tako da se ustvari sve postepeno trosi... Isusiti i pokvariti se mogu samo maskare i tek.puder,a to su proizvodi koje stalno koristim tako da nema problema :-)
    Takodjer,slazem se s tobom da nije isplativo toliko toga kupovati,ali to mi je opsesija tako da si ne mogu pomoci!

    OdgovoriIzbriši