četvrtak, 19. travnja 2012.

Jedan malo drugačiji shopping!

Svima nam ponekad vjerojatno dođe neka inspiracija odnosno potreba za raznim promjenama, bilo da se radi o nekim sitnicama ili nekim bitnijim stvarima kao što je shopping, i upravo o takvim promjenama govori moj današnji post! 

Upravo iz tog razloga ja osobno povremeno volim umjesto u neki shopping centar otići u neki zanimljiv SecondHandShop (kojih je nažalost premalo kod nas), varaždinski buvljak ili pak Hrelić. Nekako mi je sam taj način kupovanja, cjenkanja i svih ostalih čari ovakvog tipa shoppinga neprocjenjiv u odnosu na klasičnu kupovinu na koju smo navikli. Naravno nije mi bitno da sve što kupim bude vintage ili po skroz niskoj cijeni, već da nađem zanimljive komade koji imaju neku svoju priču i koje obožavam kombinirati sa ''regularno'' kupljenom odjećom. 

Još jedna super stvar kod ovakve kupovine su upravo cijene- stvarno se za smiješne novce da uloviti odličnih komada (dakle praktički novih ili nekoliko puta nošenih). A tu je uvijek i cjenkanje u kojem sam već prilično vješta tako da ionako niske cijene postaju još niže. 

Koliko sam primjetila iz razgovora sa nekoliko frendica, njima je takav tip shoppinga skroz neprihvatljiv odnosno ne da im se prekapati po nabacanim hrpama odjeće ne bi li pronašle koji zanimljivi komad, no meni je upravo u tome čar.

Osim odjeće/obuće i modnih dodataka na buvljacima možete naći i puno drugih zanimljivih stvarčica kao što je starinsko posuđe, ukrasi i dekoracije za kuću (svijećnjaci, vaze, posude..), stare knjige, kao i mali milijon ostalih stvarčica- dakle sve što vam srce poželi.

U današnjem postu donosim vam nekoliko stvari koje sam kupila prilikom zadnjeg posjeta varaždinskom buvljaku (koji možete posjetiti četvrtkom i subotom u jutarnjim satima).

Jedini nedostatak ovog shoppinga je bila kiša koja je počela lagano padati tako da sam morala prijevremeno završiti s kupovinom, no svejedno sam ulovila nekoliko odličnih komada.

Pa krenimo napokon, dakle kupila sam dva super blejzera- vintage rozi s pepita uzorkom za čitavih 10 kn kao i klasični crni oversized blazer sa fora zlatnim gumbima za 8 kn.





Kupila sam i tri predivna pulovera koje volim kombinirati sa skinny trapericama i masivnim nakitom, kupila sam ih u super bojama- losos vintage narančasti za 5 kn, pariško plavi sa srebrnim nitima za 5 kn te beige s 3/4 rukavima za 15 kn.






Ovaj put našla sam i nekoliko zanimljivih ljetnih košulja- totalno retro šarenu za 3 kn, crno/bijelu sa zanimljivim ovratnikom za 1 kn te prepredivnu vintage beige čipkanu košuljicu za 10 kn.







I za kraj predivan beige clutch kojega sam iskopala ispod nekoliko bezveznih torbi i zaljubila se na prvi pogled, a platila sam ga 10 kn.






Eto to bi bilo sve za ovaj put, uskoro se spremam na Hrelić tako da se nadam da taj post bude puuuno veći od ovoga!

Kupujete li i Vi na buvljacima, kakva su vam dosadašnja iskustva- uspijevate li naći zanimljve komade ili vam ne odgovara ovakav oblik kupnje?

xOxO, Vanilla Sky!

Broj komentara: 9:

  1. našla si odlične stvari! najviše mi se sviđa plava vesta i clutch. clutch me skroz podsjeća na jednu torbicu iz orsaya koju imam, samo što moja više vuče na sivkastu :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Nasla bi vjerojatno i vise da kisa nije pocela,tako da se veselim hrelicu uskoro!i meni je clutch jedna od ljepsih stvari koje sam kupila :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. odličan ulov! gdje se nalazi otprilike varaždinski buvljak? nisam iz varaždina i okolice, ali dosta puta sam u posjetu u tom kraju :)

    OdgovoriIzbriši
  4. To ti je pokraj stadiona sloboda,banfica se zove taj dio grada,a tesko ces fulati jer je buvljak ispod mosta,taman kad stanes na semaforu ga vidis dolje..i konzum je odmah pokraj :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super, ulov. Pošto sam iz Varaždina, mislim da ću uskoro otići malo pogledati što se na buvljaku nudi. :) Clutch je predobar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Po meni definitivno vrijedi pogledati tu i tamo,uvijek se nesto nadje!

      Izbriši
  6. Dobar ulov moram priznat....za vrlooo malu lovu :D
    Frendica i ja već četvrtu godinu-koliko smo u zagrebu namjeravamo posjetiti hrelić...naravno samo nikako da odemo :/
    Moram priznati da sam i ja bila skeptična prema kupnji odjece na buvljaku ili u shs-u ali onda sam dobila informaciju od jedne zene koja prodaje odjecu na buvljaku da oni kupuju neke stvari u ducanima na rasprodajama-u njemackoj-etikete se uklanjaju radi inspekcije i naravno moras potrefit dan(i neke stvari dobiju,neke opet kupuju u shs u njem)...onda sam si malo razmisljala a onda u šoping,hehe
    starci su me nagovorili da odem s njima na vž buvljak i upiknula sam si zgodnu diesel traper jaknicu za 20 kn i krasnu bež vesticu za isto 20....
    očito se ja fkt neznam cjenkat,bleee :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Po meni se definitivno isplati,ja uvijek nešto nađem,a što se cjenkanja tiče-ne ide sa svima ali treba probati ;)

      Izbriši