ponedjeljak, 27. lipnja 2011.

Spring/Summer Fashion Trends!


Točkice vs. Prugice!
Točkice vs. Prugice!






Posljednji set (meni ujedno i najdraži) su naravno neizbježne točkice i prugice koje su ove sezone u svim mogućim oblicima, kombinacijama i materijalima, kao i na nakitu i obući. Prvo nešto o točkastom uzorku: Nekima ovaj uzorak djeluje možda djetinjasto odnosno neozbiljno no izbor točkastih komada veći je nego ikad prije tako da ako ne želite nositi odjeću s ovim uzorkom, možete nabaviti torbu, rajfove, marame ili nakit s točkastim uzorkom i svojoj odjevnoj kombinaciji dati vrlo zanimljiv i moderan touch. Najveći modni dizajneri poput Dolce&Gabbane predlažu kombiniranje točkastog uzorka s leopard printevima( ovo je samo za one hrabrije), dok dizajneri iz Moschina kombiniraju točkice i prugice. Ukoliko niste skladne građe izbjegavajte komade s velikim točkama jer će takav uzorak još više naglasiti nepravilnosti, tako da se bolje odlučiti za komade sa sitnijim točkicama. Ja savjetujem kombiniranje ovih uzoraka sa jednostavnijim jednobojnim komadima pošto je vrlo lako pogriješiti kad se ovaj uzorak pokuša kombinirati sa nekim sličnim uzorkom Ja osobno obožavam ovaj uzorak, imam nekoliko točkastih suknji, cardyja, topova i nakita, a ovaj uzorak nosim već godinama, tako da mi je drago što je opet in i što mogu smišljati nove kombinacije s ovim točkastim uzorkom.

Što se tiče prugica, već godinama se ponovno vraćaju u modu, također na svim odjevnim komadima, kao i na dodacima i obući. Većinom ovaj uzorak podsjeća na mornarski štih, kojeg vjerujem svi obožavaju, pogotovo ljeti. Ove godine prugice su dobile i jedno novo obilježje- nose se s jarkim bojama i printevima, od glave do pete. Kao i kod točkastog uzorka, i s ovim treba biti pažljiv, pošto nije lako biti odjeven u prugice od glave do pete i pritom izgledati trendy. Naravno nismo svi modni dizajneri i vrhunski modni znalci pa da uspijevamo kombinirati naizgled nespojive komade i pritom odlično izgledati. Zato se bolje pridržavati jednostavnim pravila kod kombiniranja prugastih komada. Pošto su ove sezone moderne roze, crvene, plave, zelene pruge na neutralnim podlogama kombinirajte ih s jednostavnijim jednobojnim komadima pošto ti prugasti komadi jarkih boja sami po sebi su vrlo ''jaki'', a ako baš želite još koji prugasti detalj uz takvu kombinaciju- neka to bude nakit, torbica, marama ili cipele, no pazite na boje i sam izgled prugica-dal su okomite, vodoravne, šire ili uže). Priča koju već vjerojatno svi znaju je i ta da oni koji imaju višak kilograma ne bi trebali nositi komade s vodoravnim, širim prugama jer kao dodatno proširuju, no ja se s tim ne slažem u potpunosti jer sitnije pruge tamnijih boja po mom mišljenju stoje svima, a sam izbor komada je stvarno velik, tako da svi imaju mogućnost pronaći odgovarajuće komade za sebe. Imam poprilično prugastih komada u ormaru, nekoliko haljina, suknji, topova, jaknica i vestica, ali i prugastog nakita s daškom mornarskog štiha koji mi je super za ove vruće ljetne dane.

Eto drage moje, ovime završavam ovu svoju verziju proljetno/ljetnih trendova, nadam se da ćete u ovim postovima pronaći barem nekakvu inspiraciju za svoje osobne kombinacije. Naravno da trendove ne trebamo slijepo slijediti i ne smijemo vjerovati da ako nosimo ono što je u trendu da imamo stila i da smo ''in'', već stvarati i graditi svoj osobni stil i pritom ga ukomponirati sa trendy komadima kojima ćemo uvijek dodati neki svoj osobni touch!
xOxO, Vanilla Sky 

Nema komentara:

Objavi komentar