četvrtak, 23. veljače 2012.

I Was On Botox!!!!

Pošto sam napokon danas popodne imala nešto viška vremena odlučila sam otići na jedan tretman botoksom! Sve bore po licu naravno nestale su ko od šale i sad mi je lice toliko zategnuto, divno i krasno da je to milina!!!

Malo se šalim cure, istina išla sam na botoks tretman- ali točnije vodila sam svoju kosu na botoksiranje :)

Naime već duže vremena sam to planirala, ali naravno ja kakva jesam morala sam prvo malo to sve skupa proučiti, provjeriti i tek onda sam naravno konačno odlučila, a i zadnji put kad sam bila kod svoje frizerke sam vidjela da ima od nedavno botox za kosu u svojoj ponudi. Inače imam istu frizerku već godinama i ne bi je mijenjala stvarno za ništa na svijetu- a to ustvari svima preporučam, znači da nađete jednu frizerku s kojom ćete biti ''na istoj valnoj duljini'' iz razloga što je bitno da onaj tko vas šiša, farba i sve ostalo što ide uz to dobro poznaje vašu kosu i na temelju toga vas može i pravilno savjetovati što je dobro za vas a što ne. Eto zato sam ja sretna što sam pronašla takvu osobu. Radi se dakle o friezerskom salonu ''Gloss'' koji se nalazi u Ivancu, a vlasnica je Marijana Habek.


Uz nezaobilazno čavrljanje koje je normalno kad sam kod frizerke, danas sam se za Vas potrudila malo više saznati o samom botoks tretmanu za kosu, kao i o proizvodima s kojima se tretman radi.

Kao prvo, botoks za kosu zapravo je serum koji popunjava vlas kose koja je oštećena (bilo da je to od farbanja, peglanja ili bilo kakvih drugih kemijskih procesa). Sam proizvođač botoks tretmana različit je ovisno o salonu gdje radite ovaj tretman, a moja frizerka koristi Alfaparf Midollo di Bamboo kolekciju filera za kosu koji ne sadrže nikakve kemijski štetne sastojke, a sastoji se od sve skupa 4 proizvoda. Cijena tretmana je inače od 100-150 kn, ovisno naravno gdje ga radite- ja sam platila 100 kn + feniranje 50 kn.


Zašto je cijela kolekcija ovih proizvoda temeljena na bambusu? Iz razloga što se bambus smatra najotpornijom biljkom (znači teško ga je savijati i lomiti), a upravo to je ono što ovaj tretman čini našoj kosi. Proces za bojanu kosu temelji se dakle na ulju bambusa, dok se proces za kovrčavu kosu temelji na ulju lavande.

Što se tiče samog procesa on izgleda ovako, a traje od 40-50 minuta:

1. Kosa se opere šamponom iz navedene kolekcije,

2. Na kosu prosušenu ručnikom stavlja se taj glavni termalni filer, odnosno serum koji sadži ulje bambusa i ulje badema, kosa se lagano prosuši sa fenom te se nakon što je gotovo suha pegla svaki pramen kose kako bi toplina pegle pokrenula djelovanje seruma.



4. Nakon toga s kose se serum lagano ispere te se stavlja maska koja na kosi mora odstajati desetak minuta (ispod grijača), nakon čega se opere uobičajenim postupkom,

5. I na kraju kad se kosa prosuši sa ručnikom, svaki pramen se našprica sa sprejem iz Midollo di Bamboo kolekcije kojemu je svrha da završi sam taj proces i ''zatvori'' vlasi kose koje su sada obnovljene.


Nakon tretmana kosa je, osim što je duboko hidratizirana, nahranjena lipidima, mineralima i proteinima. Po meni najbitnija stvar kod ovog tretmana je to da je kosad vidno mekša, zaglađena, da nema ''frizz efekta'', i što je meni najbitnije- da svaka vlas kose djeluje jača i čvršća, odnosno svaka vlas napunjena je mineralima. Dakle serum koji je najvažniji dio tretmana prodire u samu srž svake pojedine vlasi te hrani sva 3 sloja od kojih nam se sastoje vlasi kose.

Mislim da sam Vam rekla sve što sam htjela o ovom tretmanu s kojim sam stvarno zadovoljna, još jedino mogu spomenuti da ovaj tretman na kosi traje od 2-3 mjeseca, ovisno o samoj strukturi kose i učestalosti tretiranja. Također, vrlo je bitno da se ovaj tretman NIKAKO ne smije raditi u istom danu kada se kosa kemijski tretira (znači farbanje, pramenovi i sl.), već da to bude najmanje 7 dana prije ili kasnije od samog procesa botoksiranja kose.

Evo to bi bilo sve od mene o tretmanu botoksa za kosu, za kraj je preostala samo slika moje kose nakon tretmana:

*Još jednom puno hvala Marijani i frizerskom salonu ''Gloss''


xOxO, Vanilla Sky

Broj komentara: 6:

  1. Odgovori
    1. Napokon sam objavila post o darivanju pa ZAVIRITE!!

      Izbriši
  2. bas je dobro to, moja jadna je skroz ostecena od pegle :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cure veliki Giveaway je napokon objavljen stoga ZAVIRITE!!

      Izbriši
  3. Jako ti je lijepa kosa, prekrasna. Ja sam si baš mislila da li bi probala taj botox sa alfaparf proizvodima ili ne, sad ću definitivno probat. Probala sam botox sa l'orealovim proizvodima to mi je bilo totalno bezveze.

    OdgovoriIzbriši
  4. thanx cure...i moja je bila prilično oštećena jer je svaki dan skoro peglam,a i pramenove imam tako da mislim da joj je dobro došlo malo obnove!Inače i ja sam čula da taj Lorealov baš i nije neki-zato sam i prvo pitala svoju frizerku od kojeg proizvođača ima botox tretman :)

    OdgovoriIzbriši